Avsnitt 1
6 jul 2019
Första avsnittet drar igång med buller och bång. Ida bjuder in sina väninnor till sitt födelsedagsfirande. Hon serverar ett av sina finaste bakverk, nämligen Nugatti-tårtan.
Första avsnittet drar igång med buller och bång. Ida bjuder in sina väninnor till sitt födelsedagsfirande. Hon serverar ett av sina finaste bakverk, nämligen Nugatti-tårtan.
I det här avsnittet hyllar Ida det italienska köket med att baka ett av sina favoritbröd: focaccia. Ett bröd som får sin goda smak av olivolja och salt.
Ida använder en av sina favoritingredienser, creme cheese, och bakar vetebullar med glasyr.
Ida bakar dessert för stora och små. En favorit hos den äldre generationen är självklart Napoleonbakelsen. För de små blir det smarriga daimkakor.
Ida bakar med två friska ingredienser, nämligen blåbär och citron. Hon gör också bröd som passar både till vardags och fest.
Ida har fått dille på choklad. Hon vill ha det i allt och det resulterar i chokladbröd. Hon gör också en egen Nutella som man kan smöra på chokladbrödet.
Ida får besök av Sverre Sætre, som varit med i kock-VM. Nu ska han visa Ida hur man lagar konfekt. Ida vill också lära sig att göra små chokladpresenter.
Ida vill inspirera till att baka gott i vardagen. Hon får besök av en väninna som har lovat att ta med sig soppa och Ida har bestämt sig för att bjuda på ett gott bröd till den.
Julen står för dörren och Ida sätter igång med julbak. Det blir sirapskakor, macarons med kokos, och sist men inte minst - pepparkakor.
För Idas del blir det ingen jul utan lövtunna nötflarn. Hon får också lust till att blanda gamla jultraditioner med nya idéer.
Idag bakar ett av sina starkaste barndomsminnen och hennes mammas klassiker - tyska skivor.
Julen är i färd med att slå ut i full blom och högtiden kräver många slags bak. Ida täcker den traditionella biten genom att baka munkar.