Gumball 3000

För andra året i rad deltar Erik och Mackan i den spektakulära och exklusiva biltävlingen Gumball 3000. Den här gången har de sällskap av viljestarka östermalmstjejen Nelli som ska se till att herrarna inte somnar bakom ratten. Erik och Mackan och Nelli gasar sig under den sju dagar hårda tävlingen från starten i London till målgången Istanbul. På vägen passerar de bland annat Barcelona, Venedig och Monacos klassiska Grand Prix.
 • Spela Säsong 2 - Avsnitt 1
 • Gumball 3000
  22:49

  Avsnitt 1

  22 aug 2011

  Äventyrslusten gjorde sig påmind. En Porsche Cayenne Turbo med 700 hästkrafter under huven och specialdesign av rumänska MAFF fixades fram. Planerna för 2011 började smidas. Sedan kom någon på den ljusa idén att placera Stureplansbruden Nelli som assistent i bilen. Hur ska hon, uppvuxen på Östermalm och utbildad på Lundsberg, hantera två lantisgrabbar från Sveg respektive Linköping? I första avsnittet funderar de tre på detta, fast på var sitt håll. Erik och Mackan får konkurrens om uppmärksamheten när brittiska crazygänget Dirty Sanchez, kända från MTV, dyker upp. Våra hjältar konstaterar att där ligger de i lä. Vi får hänga med på incheckningen för tävlingen och den stora festen på Playboy Club i London. Och så tar Erik och Mackan oss med på en tur ner i garaget där några av de andras fartvidunder är parkerade. Avsnitt 1:8

 • Avsnitt 2

  29 aug 2011

  Där kalasar de sig sedan omedelbums rakt in i evigheten. Dagen efter väser Erik till Nelli; Du kör första sträckan. - Det som inte fick hända har nu hänt, konstaterar Mackan. Sedan utför han grovt vulgära fysiska övningar under täcket. Det egendomliga är att han är helt ensam i sängen. Under förra omgången av Gumball 3000 hade Erik och Mackan sällskap av norrmannen Ivar. Då hann de inte ens köra två kilometer innan de kom på avvägar. Inledningsvis är Erik och Mackan aningen skeptiska till Sidekick-Nellis kompetens som förare men hon bevisar sig genast genom att faktiskt hitta till den tunnel som tar trion från Storbritannien till Frankrike. Oavsett är de två kumpanerna alldeles för bakis för att sitta bakom ratten själva. Så de har inte mycket att välja på. I avsnitt två av Erik och Mackans Gumballextravaganza får vi även se det berömda racets skapare och chef, Maximillion Cooper, hålla tal. Bun B, den sköna rapparen från legendariska duon UGK, dyker upp. Och det norska teamet utsätts för ett litet, men festligt, practical joke av Erik och Mackan. Dessutom blir det vadslagning som vanligt. Erik är värdelös på sport men kommer på att fäktning kanske kan vara hans grej. Hur det slutar, ja det får man se i avsnitt två av Gumball 3000 med Erik och Mackan. Gumball 3000 med Erik och Mackan För andra året i rad deltar Erik och Mackan i den spektakulära och exklusiva biltävlingen Gumball 3000. Den här gången har de sällskap av viljestarka östermalmstjejen Nelli som ska se till att herrarna inte somnar bakom ratten. Erik och Mackan och Nelli gasar sig under den sju dagar hårda tävlingen från starten i London till målgången Istanbul. På vägen passerar de bland annat Barcelona, Venedig och Monacos klassiska Grand Prix. Konkurrenterna kan vara världskändisar eller helt vanliga fartdårar. Gumball 3000 med Erik och Mackan, som sändes hösten 2010, blev en stor framgång för TV6. Sammanlagt nådde de åtta avsnitten över 1,7 miljoner tittare. Avsnitt 2 av 8.

 • Avsnitt 3

  5 sep 2011

  - Kän ajj zee jour döreajving lajzenzee pöhleezze, säger den franska trafikpolisen Mackan Edlund försöker svara men hans ordförråd innehåller inte ord som ”oui” eller ”non”. Ännu en gång har herr Edlund drabbats av den i Gumball 3000 så vanliga åkomman ”blyfot”. Men lika glada för det är den dynamiska duon Erik och Mackan. Raskt anordnas det spontanrave i Porschen så att Nelli kan sittdansa för glatta livet. Finska humorgruppen The Dudesons anfaller Erik och Mackan med ett pantomimfnask. - Are Sweden ready for some sexy time, skriker den grällt sminkade slusken i slampkläder. Erik inser att de tre i bilen kanske borde lära sig aningen mer franska inför nästa fortkörning och skickar in en språkkurs på CD i bilstereon. Ingen bryr sig. Även denna gång möts Mackan och Erik i en envig. Nu är det på allvar. Ingen vadslagning har varit viktigare. Nu ska det nämligen avgöras vem som är den bästa bilföraren. Gumball 3000 med Erik & Mackan För andra året i rad deltar Erik och Mackan i den spektakulära och exklusiva biltävlingen Gumball 3000. Den här gången har de sällskap av viljestarka östermalmstjejen Nelli som ska se till att herrarna inte somnar bakom ratten. Erik och Mackan och Nelli gasar sig under den sju dagar hårda tävlingen från starten i London till målgången Istanbul. På vägen passerar de bland annat Barcelona, Venedig och Monacos klassiska Grand Prix. Konkurrenterna kan vara världskändisar eller helt vanliga fartdårar. Gumball 3000 med Erik & Mackan, som sändes hösten 2010, blev en stor framgång för TV6. Sammanlagt nådde de åtta avsnitten över 1,7 miljoner tittare. Avsnitt 3 av 8.

 • Avsnitt 4

  12 sep 2011

  I Barcelona blir det barska bud för boysen. Under det sju dagar långa Gumball 3000-racet är det fest varje kväll. Erik, Mackan och Nelli missar inte en enda chans att hänga med det vackra folket eller lyssna på super-DJ:s som David Guetta. För Erik som, något otippat visar sig vara ett stort fan av kommersiell housemusik, tar entusiasmen överhand och några vakter ingriper hårt och bestämt. Dagen efter festen vaknar den dynamiska duon med en rent episk bakfylla dundrande i skallarna. Erik Ekstrand ser ut som han stajlats i håret av utblåset på ett jetplan. Dessutom har han under natten skaffat sig en mycket sensuell och raspig röst. Trots vakternas omilda behandling, som inkluderar några smällar på njurarna vilket i sin tur resulterar i en lätt fuktig kalsipp, är han på prima humör. Nu hägrar Monaco och Formel 1-cirkusen som råkar vara på besök just när Gumball-folket anländer. Stackars Sidekick-Nelli får bassning för att hon inte sköter sina assistentsysslor korrekt. Och så blir det fotboll på stranden mellan Sverige och Norge. Kampen blir ful, yster och riktigt dum. Avsnitt 4 av 8.

 • Avsnitt 5

  19 sep 2011

  I Monaco bor de rika och berömda samt de som nöjer sig med att bara vara rika, otroligt rika. Stekarlegendaren Flavio Briatore bjuder in Mackan på Billionaires’ Club Party. Erik tröstar sig med Victoria Silvstedt. Sedan tar han över ratten och styr mot Venedig. Mackan och assistent-Nelli bävar. Erik Ekstrand har fram till detta aldrig kört tävlingsbilen under racet. Men nu händer det. För att vara på den säkra sidan åker racingstället på. Båda herrarna sitter i Porschen med hjälm och flamsäkra dräkter. Nelli gäspar förstrött åt gossebarnens påhitt. Efter den nesliga förlusten i beachfotboll mot det norska Gumball-teamet vankas två vadslagningar denna gång. Vem kan gissa vinnaren i Monacos F1 Grand Prix? Och vem håller sig kvar längst i Gumballs high stake poker tournament? Är det Erik Ekstrand, mannen som på riktigt, i bild kramas med Vicoria Silvstedt? Eller är det Mackan Edlund, killen som får inbjudningar av Flavio Briatore? För inte kan väl norrmännen något om sådant här? Avsnitt 5 av 8.

 • Avsnitt 6

  26 sep 2011

  Vansinnet lurar runt knuten. Gumball 3000 förvandlar män till möss. Endast de tuffaste klarar alla etapper utan terapisoffa. Erik och Mackan gör vad som helst för att underhålla sig själva. Ingen av dem kan kasta kniv, men de gör det ändå. En av måltavlorna – en helt vanlig serbisk kasse fylld med ”kokain”. När vår trio lämnar Venedig är Erik och Mackan rejält slitna. Sidekick-Nelli får som vanligt hoppa in bakom ratten då. Men även hon börjar se vilohemsfärdig ut. Inte ens en gigantisk Chupa Chupa-klubba och Roxettes ”Greatest Hits”, presenter från Erik, kan kicka igång Nelli. Vägen går via Zagreb till Belgrad. Erik och Mackan anpassar sin stil efter det lokala modet. Skinnkavaj med uppkavlade ärmar och tunga guldlänkar ska få dem att smälta in. Målet är att se ut som att de gillar tuffa tag och Jack Vegas. Även vadslagningen går hand i hand med denna ambition. Det handlar om knivkastning mot fem typiska serbiska mål. Ett serbiskt träd, en serbisk kalkon, en serbisk kondom fylld med vatten (med mera), en helt vanlig serbisk vattenmelon samt en traditionell serbisk kasse full med ”kokain”. Avsnitt 6 av 8.

 • Avsnitt 7

  3 okt 2011

  När assistent-Nelli tidigare under resan har fått ta över ratten i Eriks och Mackans Gumball-Porsche har allt gått som smort. Men då är då och nu är nu. Och nu går det åt pipsvängen så att det bara sprakar om det. Nelli kör fel. Nelli kör fel igen. Nelli kör fel ännu en gång. Nelli orsakar ilska. Den annars så jovialiska Erik Ekstrand tänder till på riktigt. Eländes elände. Gumball 3000 av årsmodell 2011 börjar lida mot sitt slut. När man tittar på Erik, Mackan och Nelli ser det mer ut som att begynnelsen på racet var för en månad sedan, men det har knappt gått en vecka sedan startflaggan föll i London. Nu är det dags för sista sträckan, den mellan Belgrad och Istanbul. 96 mil ska avverkas. Normal tar det cirka 10 timmar och 30 minuter att köra den sträckan. Med Nelli bakom ratten visar det sig att det kan ta lika lång tid att hitta ut ur själva Belgrad. I baksätet börjar det lukta härsket. Erik Ekstrand, för dagen med morgonhumöret från helvetet som främsta accessoar, hatar déjà vu-upplevelser mer än något annat. När de för femtioelfte gången passerar hotellet de sov på under natten börjar han få problem med blodtrycket. Nelli stresshanterar genom ivrigt användande av läppglans. Sedan blir det värre. Avsnitt 7 av 8.

 • Avsnitt 8

  10 okt 2011

  En sak är klar, hur man förvärvar sina kunskaper är inte intressant bara att de förvärvas. Innan Erik, Mackan och Nelli startade sin Gumball 3000-resa i London visste ingen att de en vecka senare skulle stå på en Porscheverkstad i Sofia med en kvaddad fjädring. De visste inte heller att Eriks ytterst bristfälliga tyskakunskaper skulle bli den detalj som förde dem vidare till målgången i Istanbul. Nog ser årets Gumballbil skön ut. Denna hottade Porsche Cayenne har släpats ur familjebilsträsket och in i rallyvärlden. Saken är bara att när en specialbyggd bil går sönder finns det inga reservdelar att hämta på hyllan. Det upptäcker vår trio i Bulgariens huvudstad Sofia. På Porscheverkstaden är de först positiva för att sedan knappt vilja ta i Gumballbilen med tång. Erik och Mackan får försäkra folket på plats, inför kameran att den provisoriska lagning verkstan kan bidra med utförs med godkännande av just Erik och Mackan. Till slut kommer de iväg. 00.30 ska de vara i Istanbul. Ingen vill missa den stora avslutningsfesten där ”The Spirit of Gumball Award” delas ut. För att fördriva tiden funderar Erik och Mackan på årets resa. Nelli, ja hon sover. Något hon tydligen ägnat sig åt en hel del under veckan. Gumball 3000 med Erik & Mackan För andra året i rad deltar Erik och Mackan i den spektakulära och exklusiva biltävlingen Gumball 3000. Den här gången har de sällskap av viljestarka östermalmstjejen Nelli som ska se till att herrarna inte somnar bakom ratten. Erik och Mackan och Nelli gasar sig under den sju dagar hårda tävlingen från starten i London till målgången Istanbul. På vägen passerar de bland annat Barcelona, Venedig och Monacos klassiska Grand Prix. Konkurrenterna kan vara världskändisar eller helt vanliga fartdårar. Gumball 3000 med Erik & Mackan, som sändes hösten 2010, blev en stor framgång för TV6. Sammanlagt nådde de åtta avsnitten över 1,7 miljoner tittare. Avsnitt 8 av 8.