• Avsnitt 1

  14 feb 2011

  I säsongspremiären av bilmagasinet Gran Turismo får vi följa med när Fredrik Huldt provkör nya Ferrari 599 GTO, världshistoriens snabbaste Ferrari som han beskriver som ”farligare än en rottweiler med nageltrång”. Dessutom fortsätter vi att följa Mikael Persbrandts jakt på den perfekta rallysträckan i Midnattsolsrallyt. Del 1:10

 • Avsnitt 2

  21 feb 2011

  Målet i Västerås närmar sig för Micke Persbrandt och grabbarna i Midnattssolsrallyt. Kommer han hem med hedern i behåll, eller vill ett dike ha ett finger med i spelet? I garaget ska vår Dodge bli klar. Och så blir det nya utmaningar för vår testpilot Fredrik Huldt. Det här veckan piskar han skiten ur en... eh... Fiat? Del 2:10.

 • Avsnitt 3

  28 feb 2011

  Och så åker vi till Turin och hälsar på designlegendaren Ercole Spada. Med förare som bland andra Prins Carl-Philip och legenden Janne "Flash" Nilsson tävlar Flash Engineering i två av de största banracingserierna I Sverige, STCC och Carrera Cup Scandinavia. Vi har fått följa med bakom kulisserna. Arbetet i garaget går vidare – vår Aston Martin ska på lack och vi ska se hur det går för vår Maserati. Apropå vår Aston V8 Saloon i studion så har vi åkt till Turin och träffat den legendariske designern Ercole Spada, som visar skisser på sina verk. Bland annat Aston DB4 GT Zagato, en av världens snyggaste bilar. Designarvet från pappa Ercole går vidare till nästa generation – och vi tar en provtur i sonens skapelse Codatronca. Morgan Isacsson från Bilprovningen kommer hit och slår ett slag för trafiksäkerheten för våra entusiastbilar. Dessutom testkör vi specialversionen av Audis hyllade superbil – R8 GT. Den byggs i endast 333 exemplar. Fredrik Huldt tillbringar 24 obekväma timmar i bilen för att se om den håller måttet.

 • Avsnitt 4

  7 mar 2011

  Gunnar Dackevall tar oss med på sin resa i klassiska Midnattssolsrallyt och så ska vi se hur det funkar bakom kulisserna i Sveriges största racing team, Flash Enginering. Vi drar igång med renoveringen av en lite udda fågel, nämligen vår Jensen i garaget.

 • Avsnitt 5

  14 mar 2011

  I veckans Gran Turismo åker vi till Italien och Maranello, där vi besöker den förste svensken på Ferraris designavdelning. Fredrik Huldt testar BMW:s jubileumsbil M3 GTS - en riktig värsting. I garaget drar vi igång renoveringen av vår Buick Riviera. Dessutom säger vi grattis till Bilsportförbundet som fyller 75 år. Hurra!

 • Avsnitt 6

  21 mar 2011

  Gran Turismo tar en tur med Skönhetsrådets Martin Rörby för att prata om hur bil och arkitektur går ihop i vår huvudstad.

 • Avsnitt 7

  28 mar 2011

  I veckans Gran Turismo bjuder vi på en höjdare för alla Alfa Romeo-fans när vi besöker Alfa-kyrkan.

 • Avsnitt 8

  4 apr 2011

  I veckans Gran Turismo får vi möta Christian von Koenigsegg i en lite udda miljö – hur ser det egentligen ut I hans garage?

 • Avsnitt 9

  11 apr 2011

  I veckans avsnitt får vi den stora äran att provköra två av 70-talets värstingar, Maserati Bora och Ghibli. Dessutom får du se hur det går för rallydebutanten Richard Göransson i Värmlands snötäckta skogar och vi fixar till taket på vårt renoveringsprojekt, Jensen. Vår reporter Fredrik Huldt berättar om vad ordet Gran Turismo kommer ifrån och provkör Maseratis nya monster, en Gran Turismo MC Stradale.

 • Avsnitt 10

  18 apr 2011

  Dags för säsongsavslutning av Gran Turismo. I garaget blir vår Aston Martin klar. Och Fredrik Huldt testar ett monster. Richard Göransson - kommer han över huvud taget gå i mål i Svenska rallyt? Gunnar har grävt guld i Maranello i Italien. Fredrik Huldt gör vad han kan för att toppa sina tidigare höjdare. I kväll testar han det värsta turbomonstret av alla.