Se programmetSäsong 1 - Avsnitt 1

Favorit

Säsong


"Tjafs!" är ett debattprogram som på ett direkt och ofiltrerat sätt tar upp ämnen som sex, rasism, jämställdhet och politik. Deltagarna väljs noga ut av programledaren själv, för att skapa en mix av åsikter, bakgrund och kön. I varje avsnitt leder Reine-Alix en panel på åtta unga deltagare där majoriteten är mellan 18 och 25 år. Premiärsäsongen på Viafree består av tio avsnitt och ett nytt avsnitt publiceras varje vecka. Se säsong 1-2

 • Avsnitt 1

  I premiäravsnittet av Tjafs diskuteras familj. Programledaren Reine-Alix tjafsar om ämnet tillsammans med åtta ungdomar med olika bakgrund och olika åsikter. Avsnitt 1 av 10.

 • Avsnitt 2

  Avsnitt två av Tjafs! handlar om vänner ur alla aspekter, som mobbning, bråk, bästisar och mycket mer. Men frågan är om deltagarna ens kan vara vänner med varandra i studion? Avsnitt 2 av 10.

 • Avsnitt 3

  Föds man till kriminell? Skulle du säga upp relationen med ett syskon som begick ett mord? Avsnitt tre av Tjafs! handlar om brott och straff, ett ämne som väcker mycket känslor i studion. Avsnitt 3 av 10.

 • Avsnitt 4

  Är det mer okej för tjej än en kille att gråta? Varför tror du att psykisk ohälsa ökar i dagens samhälle? Avsnitt fyra av Tjafs! handlar om psykisk ohälsa, ett ämne som minst sagt väcker mycket känslor i studion. Avsnitt 4 av 10.

 • Avsnitt 5

  Kan alla få ett jobb? Är det svårare för en person med utländsk bakgrund att få jobb? Avsnitt fem av Tjafs! handlar om jobb, ett ämne som minst sagt väcker mycket känslor i studion. Avsnitt 5 av 10.

 • Avsnitt 6

  Är Sverige ett land där strukturell rasism förekommer? Vad är en öppen rasist? Avsnitt 6 av Tjafs! handlar om rasism, ett ämne som minst sagt väcker mycket känslor i studion. Programledare är Reine-Alix Ndengeyinka. Inbjuden gäst i detta avsnitt är den öppna rasisten Daniel Lampinen.

 • Avsnitt 7

  Är engångsligg något att ha? Är det okej att prata sex med sina föräldrar? Avsnitt 7 av Tjafs! handlar om sex, ett ämne som minst sagt väcker mycket känslor i studion. Avsnitt 7 av 10.

 • Avsnitt 8

  Vilket parti ska man rösta på i valet 2018? Vad gör politiken för vårt samhälle? Avsnitt 8 av Tjafs! handlar om politik, ett ämne som minst sagt väcker mycket känslor i studion. Programledare är Reine-Alix Ndengeyinka. Avsnitt 8 av 10.

 • Avsnitt 9

  Ska det vara jämställt mellan män och kvinnor? Är det okej att tjejer har hår på kroppen? Avsnitt 9 av Tjafs! handlar om feminism, ett ämne som minst sagt väcker mycket känslor i studion. Programledare är Reine-Alix Ndengeyinka. Avsnitt 9 av 10.

 • Avsnitt 10

  Vad är en bra relation? Är det okej att vara otrogen? Säsongsavslutningen av Tjafs! handlar relationer, ett ämne som minst sagt väcker mycket känslor och som även leder till storbråk i studion. Programledare är Reine-Alix Ndengeyinka. Avsnitt 10 av 10.

 • Avsnitt 1

  I premiäravsnittet av Tjafs Valspecial träffar Reine-Alix och hennes panel Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin, som berättar vad han vill göra för att minska bostadsbristen hos unga. I ”Heta stolen” tvingas han avslöja om han varit otrogen eller inte och dessutom får vi veta vilka i panelen som inte tänker rösta i valet den 9 september. I nästa avsnitt gästas Tjafs av Sultan Kahyan, riksdagsledamot för Socialdemokraterna och Vänsterpartiets vice ordförande Nooshi Dadgostar. Avsnitt 1 av 5.

  Till Tjafs! Valspecial
 • Avsnitt 2

  Reine-Alix och panelen träffar Sultan Kahyan, riksdagsledamot för Socialdemokraterna och debatten kring utvisningen av en homosexuell ung man gör Jannis upprörd. Vänsterpartiets vice ordförande Nooshi Dadgostar förklarar vad hon vill göra för att stoppa dödsskjutningarna i förorterna. Magnus Ek, ordförande för Centerpartiets ungdomsförbund gästar nästa avsnitt och även Fredrik Malm från Liberalerna Avsnitt 2 av 5.

  Till Tjafs! Valspecial