Se programmetSäsong 2 - Avsnitt 1

Favorit

Säsong


I Unga mammor följer vi mammorna i föräldraskapet och tar del av glädje och svårigheter i deras vardag. Tjejerna tvingas ta sina första steg in i vuxenlivet tidigare än jämnåriga vänner – samtidigt som de måste hitta en balans i att vara mamma och tonåring. Alla kämpar de med och emot samhällets förväntningar och fördomar om hur en mamma ska vara och se ut. Nytt avsnitt varje tisdag och torsdag

 • Avsnitt 1

  I den här säsongen av Unga mammor får vi träffa den nya mamman Lovejoy som bor med sambon Rasmus i Kingelstad i Skåne. Det är ett ständigt gnabbande mellan de två, men med deras gemensamma kärlek till dottern Hailey får de ändå vardagen att gå ihop. Vi får även stifta bekantskap med Julia M och dottern Nanja från Bro utanför Stockholm. Nanjas pappa Johan har fått permission från behandlingshemmet och hela familjen ser fram emot att träffas, även om det bara är för en kort stund. Vi får får även ett kärt återseende med Julia B i Vinslöv som är i full gång med att förbereda inför sonan Milanstreårskalas. Stockholmsmamman Lina och dottern Audrina har nu har flyttat ihop med pojkvännen Emil och lever ett trångt, men lyckligt familjeliv i Emils pojkrum. Lina och Emil ska göra en youtube-video tillsammans, men det visar sig vara betydligt svårare än vad Lina kunde ana. Livet på gården rullar på i full fart för Natalie och hennes tre döttrar, som nu har fått en bonuspappa. Natalies nya pojkvän Kevin har flyttat in på gården och försöker hänga med i Natalies hektiska liv. Avsnitt 1 av 30.

 • Avsnitt 2

  I dagens avsnitt berättar Julia M och Johan om sin trassliga bakgrund och varför Johan hamnade i fängelse. Natalies hund löper och hon börjar fundera på vad hon ska göra för pengarna från den kommande valpförsäljningen. Blir det en bröstförstoring eller en till bebis? Svordomarna haglar när Julia B försöker få till Milans födelsedagstårta. Hon blir förbannad och besviken på sig själv, men låter Milans pappa Björn ta på sig skulden för att tårtan inte blev fin nog. Lovejoy och Rasmus oroar sig över Haileys smultronmärke och de besöker BVC. Lina, Audrina och Emil besöker en 4H-gård med skräckblandad förtjusning. Emil blir jagad av får och Linas vita sneakers visar sig inte vara det optimala skovalet. Avsnitt 2 av 30.

 • Avsnitt 3

  LoveJoy berättar att hon inte vill att Hailey ska genomgå en liknande barndom som hon själv hade och hur hennes samtal till socialen som yngre blev hennes räddning. Johan har permission från behandlingshemmet och är äntligen hemma hos Julia M och Nanja. Julia M berättar mer om sin stökiga bakgrund och hur hon har flyttat mellan olika behandlingshem i sin uppväxt. Julia B besöker en radiostation och berättar om livet med Milan och det viktiga budskap hon vill nå ut med genom att vara med i programmet. Lina och kompisen Sofia diskuterar feminism och bestämmer sig för att starta en tjejgrupp på Facebook. Natalie hoppas på att djurintresset ska gå i arv och Alicia har fått en egen hund. Avsnitt 3 av 30.

 • Avsnitt 4

  Julia M berättar om hur det var att vara mobbad som barn och åker pulka med Nanja för första gången. Julia B vill se sommarfräsch ut och bestämmer sig för att göra en spraytan, men Milan är inte lika road och gör allt för att lyckas smita därifrån. Lina har bara två månader kvar på mammaledigheten. Hon tar hjälp av en kompis för att skriva ett CV, som hon sedan delar ut med lagom entusiasm, eftersom hon egentligen inte alls vill börja jobba. Lovejoy storhandlar med kompisen Eleonor och Hailey och pratar om skillnaden på livet med och utan barn. Det behöver göras plats för Kevins saker hemma hos Natalie. Det blir en storrensning på vinden och Natalie inser att hon måste sälja flera barnvagnar från sin gedigna barnvagnssamling. Avsnitt 4 av 30.

 • Avsnitt 5

  Vi får följa med på Lovejoy Bäcklund och Rasmus råttjakt i huset. Dom är inte helt överens om hur de ska fånga råttan och tar till aliminiumfolie till hjälp. Julia Mindell och Johan ska skriva på kontrakt för nya lägenheten då Johan har permission från behandlingshemmet. Under tiden passar Julias kompis Malin Nanja, men det går inte helt smärtfritt. Lina Lundmark har fått ett presentkort från sin mamma för att göra fillers i läpparna. Mormor är skeptisk, men följer ändå med som stöd och håller Lina i handen. I mataffären pratar Natalie Grip och hennes mamma om hur de båda har blivit utsatta för många fördomar för att de skaffat barn tidigt i livet. Vi får även följa med på Alicias barngympa. Julia Bergman kämpar med att få vardagen att gå ihop nu när hon har börjat studera på heltid. Avsnitt 5 av 30.

 • Avsnitt 6

  Lina Lundmark, Emil och Audrina besöker ett lekland. Där får Lina prova på att köra bil, men det är svårt att hålla reda på högerregeln och ”väntningsplikt”. Milan är 3 år men har ännu inte lärt sig att gå och mornarna blir väldigt tunga för Julia Bergman. Rasmus har fått sparken och Lovejoy Bäcklund berättar om sin frustration över att få ekonomin att gå ihop. Hemma hos Natalie Grip är det full rulle från tidig morgon. Snart är det dags för Ronja att börja på förskolan och hela familjen är med när Ronja skolas in. Julia Mindell och hennes småbröder målar tavlor med Nanja. Snart ska Julia och Nanja flytta hemifrån, vilket kommer bli tråkigt för bröderna. Avsnitt 6 av 30.

 • Avsnitt 7

  Julia Mindell packar inför flytten och hittar gamla kärleksbrev som Johan skrev till henne från fängelset, bland annat brevet där han berättar att han inte kan vara med på förlossningen av Nanja. Till Julia Bergmans stora glädje gör Milan framsteg hos sjukgymnasten. Natalie Grip och barnen städar huset och sorterar leksaker efter pojk- och flickleksaker, vilket visar sig vara svårsorterade kategorier. Lovejoy Bäcklund får panik inne på Tropikariet och tror att ormen ska sluka både henne och Hailey. Lina Lundmark åker hem till mamma och mormor och pratar om tjuvrökning. Avsnitt 7 av 30.

 • Avsnitt 8

  På Milans förskola firas Rocka sockorna-dagen, stämningen är på topp och Milan dansar med de andra barnen. Julia Bergman berättar om hur viktig dagen är för att uppmärksamma att annorlunda är bra. Julia Mindell och Nanja besöker badhuset. Nanja verkar trivas i vattnet och Julia M berättar om att man inte ens kan föreställa sig vilket ansvar det är att vara mamma innan man blir det. Kevin tar sitt uppdrag som bonuspappa på största allvar, men Alicia vill styra och ställa när Kevin lagar pannkakor och Natalie Grip får ingripa. Lina Lundmark och Emil planerar inför flytt till en egen lägenhet och gör en budget och inköpslista för allt som behövs i nya lägenheten. Lovejoy Bäcklund och Hailey tar bussen in till stan och pratar om längtan efter körkort. Avsnitt 8 av 30.

 • Avsnitt 9

  Julia Bergman ska på dejt och är väldigt nervös. Kan han vara den stora kärleken och kommer han att få träffa Milan? Natalie Grip och Kevin har förlovat sig, men vem var det egentligen som friade? Lovejoy Bäcklund och Rasmus diskuterar sexlivet och bråkar i Haileys koja. Johan har permission och det blir ett efterlängtat fredagsmys tillsammans med Julia Mindell och Nanja. Lina Lundmark och Emil går på dejt. Romantiken är inte är påtaglig under dejten och Lina undrar vad andra tänker när de ser dem tillsammans. Avsnitt 9 av 30.

 • Avsnitt 10

  Julia Mindell och Johan diskuterar om Nanja kommer att ”stämplas” av omgivningen när hon växer upp för att Johan har suttit i fängelse. Milan utvecklas för fullt och hans framsteg rör Julia Bergman till tårar. Lovejoy Bäcklund ska tatuera sig och Hailey får hålla mamma i handen som stöd. Natalie Grip och barnen bakar tårta inför Ronjas 1-årskalas, men blir avbruten mitt i baket då hundarna bestämt sig för att para sig. Lina Lundmark och Emil går igenom en tuff period i sitt förhållande och besöker en potentiell förskola till Audrina. Avsnitt 10 av 30.

 • Avsnitt 11

  I kvällens avsnitt har Lina Lundmark och Emil gjort slut, så Lina och Audrina flyttar tillbaka till friggeboden i Tyresö. Milan och Julia Bergman äter tacos med Julias syster Maja. När Milan har somnat blir det tjejmys med ansiktsmasker. Julia Mindell och Nanja är på ett lekland med kompisen Amanda och hennes son Leonel. De åker rutschkana tillsammans och diskuterar olika orosmoment man har som nybliven mamma. Natalie Grip har kalas för Ronja som fyller 1 år och Natalie har börjat jobba natt. Nu är det Kevin som får natta barnen, hur kommer det att gå? Både Lovejoy Bäcklund och Rasmus tycker att det är svårare att ta hand om sin partner än att ta hand om sitt barn. De gnabbas i vanlig ordning och Hailey går med sin lekvagn. Avsnitt 11 av 30.

 • Avsnitt 12

  När Natalie Grip och Kevin ska meka med bilen hittar Kevin en romantisk överraskning under motorhuven. Milan har fått träffa killen som Julia Bergman dejtar och de tar en promenad för att mata ankor. Julia Mindell älskar museum och tar med Nanja på utställning om Tutankhamon. Lovejoy Bäcklund och Rasmus har ingen egentid för varandra. När Hailey somnat spenderar Rasmus hellre tid framför datorn än att umgås. Vad gör det för förhållandet? Trots att Lina Lundmark inte är någon fena i köket ger hon sig ändå på ett försök att laga grönsaksplättar till barnen med kompisen Emma. Avsnitt 12 av 30.