• Avsnitt 1

  28 jan 2019

  I säsongspremiären tar Trolljägarna upp temat Män som trakasserar kvinnor, där redaktionen söker upp män som bland annat skickar oönskade så kallade "dickpicks" till kvinnor. Avsnitt 1 av 8.

 • Avsnitt 2

  4 feb 2019

  Varje år drabbas hundratusentals svenskar av omfattande näthat. Det handlar om hot om våldtäkt, mordhot mot barn och ännu värre saker. I veckans avsnitt rycker Robert Aschberg och Frida Boisen ut för att hjälpa tre av dem – artisten Peg Parnevik, Youtubern Alexander Rask och fotbollsspelaren Ronja Andersson. Peg har fått uttalade mordhot mot sig och sin familj, Alexander har fått ammunition skickad till sina barn och Ronja har blivit hatad för att hon valde att konvertera till islam. Avsnitt 2 av 8.

 • Avsnitt 3

  11 feb 2019

  Terrorn mot Alexander Rask och hans familj blir allt värre men polisen gör ingenting, trots grova hot mot barn. Trolljägarna träffar även Juliana som förföljs av en kvinna som bland annat lagt ut Julianas 4-åriga dotter på en eskortsida.

 • Avsnitt 4

  18 feb 2019

  Är allt tillåtet på Internet? Ett av veckans fall är Ensam mamma-profilen Johanna Toftby som blivit terroriserad i ett tiotal år av samma kvinna. Avsnitt 4 av 8.

 • Avsnitt 5

  25 feb 2019

  Rädsla som censurerar är veckans tema i Trolljägarna. Komikern Shanthi Rydwall Menon utsätts för grova kränkningar på grund av sin hudfärg, bland annat av en 39-årig kvinna bosatt i västra Sverige som stör sig på Shanthis arbete. Avsnitt 5 av 8.

 • Avsnitt 6

  4 mar 2019

  Influencern Ida Warg har fått sin identitet stulen av en okänd man, som trakasserar och lurar företag i hennes namn. Mannen har orsakat kostnader för hundratusentals kronor. Avsnitt 6 av 8.

 • Avsnitt 7

  11 mar 2019

  Youtubern Nicci Hernestig får tusentals meddelanden fyllda av allt från hat till rena mordhot mot sin lillebror. Paradise Hotel-profilen Paulina "Paow" Danielsson utsätts också för ett systematiskt hat på nätet.

 • Avsnitt 8

  18 mar 2019

  I säsongsavslutningen av Trolljägarna granskar vi trollfabriken "Granskning Sverige", en välorganiserad rörelse på den högerextrema kanten vars syfte är att på olika sätt påverka människor och organisationer vars verksamhet de inte gillar.

Om du gillade Trolljägarna kanske du också gillar...