Superstylisten Jonas

Svenske Jonas Hallberg är en av världens mest framgångsrika stylister. Han lever ett synnerligen glamouröst liv i Hollywood och är en naturlig del av de största kändisarnas värld, både professionellt och privat. I åtta avsnitt får vi nu följa Jonas minst sagt annorlunda vardag i ett dagboksliknande program. Allt från röda mattan-event till galet glamourösa fester hemma hos Hollywood-eliten.
 • Spela Säsong 1 - Avsnitt 1
 • Superstylisten Jonas
  23:11

  Avsnitt 1

  14 mar 2011

  Han har stylat Cameron Diaz, Scarlett Johansson, Sienna Miller, Jessica Alba och Catherine Zeta Jones bland många andra. Svenske Jonas Hallberg är mitt uppe i en rykande het karriär som superstylist i Hollywood och nu bjuds vi in att följa hans glamourösa vardag. – Ibland gnuggar jag mig i ögonen när jag vaknar på morgonen och tittar ut över poolen. Oh my God jag bor faktiskt i Hollywood! Svenske Jonas Hallberg är en av världens mest framgångsrika stylister. Han lever ett synnerligen glamouröst liv i Hollywood och är en naturlig del av de största kändisarnas värld, både professionellt och privat. I åtta avsnitt får vi nu följa Jonas minst sagt annorlunda vardag i ett dagboksliknande program. Allt från röda mattan-event och bråk med modeller som inte kommer i tid till galet glamourösa fester hemma hos Hollywood-eliten. Jonas intresse för mode startade redan under barndomsåren hemma i Köping och hans brinnande intresse och fingertoppskänsla tog honom till Stockholm och sen vidare runt hela världen. Nu bor och trivs han i sitt älskade Los Angeles och arbetar med de stora stjärnorna. Hans sprudlande personlighet lämnar ingen oberörd och hans energi vet inga gränser. Jonas kan skryta med att ha stylat skönheter som Cameron Diaz, Scarlett Johansson, Megan Fox, Sienna Miller, Jessica Biel, Gisele Bundchen, Jessica Alba, Susan Sarandon, Charlize Theron, Catherine Zeta Jones, Sharon Stone, Naomi Campbell, Heather Graham och Iman bland många andra. I premiäravsnittet får vi följa med när Jonas besöker olika showrooms i Los Angeles för att hitta kläder till en stor plåtning av Izabella Scorupco. Vi får värdefulla modetips och Jonas gläntar även på dörren till sitt hem, som är minst sagt färgstarkt. Jonas får också ett mycket smickrande jobberbjudande som modechef på en tidning. Avsnitt 1 av 8.

 • Avsnitt 2

  21 mar 2011

  Det är en viktig vecka för Mini Andén som ska på stor galapremiär för sin nya film The Mechanic. Jonas skickar sin assistent Nikki för att hämta en klänning som han anser är perfekt för Mini. Det visar sig dock att en annan superstylist redan lagt beslag på den: Rachel Zoe. Jonas är inte den som ger upp i första taget och är fast besluten att ta tillbaka den från konkurrenten. – Att jobba med Jonas är en rollercoaster, säger Jonas assistent Nikki. – Min Mini och Minis Mini är väldigt olika, säger Jonas. Jonas stylingstil är ”sleek and sexy” och ikväll är det Mini Andéns stora kväll. Hon ska åka hem till Jonas för att bli festfin, men Jonas får problem med gaslukt hemma i lägenheten och är rädd att alla ska sprängas i luften. Jonas hittar dock en kreativ lösning på problemet: doftspray. Makeupartist, frisör och så klart Jonas är på plats för att göra Mini redo för röda mattan. Stylad i ett galafodral och utsmyckad med juveler värda 2,8 miljoner kronor är hon slutligen redo att ta alla med storm. Avsnitt 2 av 8.

 • Avsnitt 3

  28 mar 2011

  Svenska stjärnskottet Helena Mattsson ska stylas och fotograferas för ett svenskt modemagasin. Jonas har klätt upp henne till tänderna i en Oscar de la Renta-klänning med en prislapp på 56 000 kronor. Tanken är att hon ska fotograferas liggande på Hollywood Walk of Fame, men allt går inte enligt plan och lagens långa arm kommer och lägger fingrarna emellan… Jonas är en av de största stylisterna i Hollywood och har väldigt mycket att göra. För att hålla ångan uppe petar han i sig över tusen ägg om året. Dessutom har han en personlig tränare som driver på honom uppe i bergen i Hollywood. – Om jag inte tränade skulle jag väga 350 kilo, säger Jonas Hans intensiva arbete har också gjort att han inte hunnit träffa den rätte. Han får dock en spark i baken av sin vän, designern Ina Soltani, som tycker att han ska våga satsa på kärleken. Sagt och gjort. Jonas byter telefonnummer med modellen Jonie och kan se fram emot en skakig dejt på rollerblades. Avsnitt 3 av 8.

 • Avsnitt 4

  4 apr 2011

  Som superstylist har Jonas vissa privilegier. Till exempel kan han frottera sig i många fina butiker på Rodeo Drive och får låna i stort sett alla plagg och smycken han pekar på. Juveleraren Harry Winston har fått in nya smycken inför Oscarsgalan och Jonas får en privat visning. Där finns halsband värda 54 miljoner kronor styck och vintagehalsband som burits av Ava Gardner, Grace Kelly och Marilyn Monroe. Och nu även Jonas Hallberg. Att gå på fest och se ut som en miljon dollar behöver dock inte alls kosta en förmögenhet tipsar Jonas. – Äkta eller inte äkta. Använd mycket blingbling, det är attityden som räknas. Jonas får också uppdraget att styla ett badmodereportage med manliga modeller. Något som kräver både speedos och en rejäl skopa vaselin… – Alla killar ska ha ett par speedos i sin garderob, säger Jonas. Avsnitt 4 av 8.

 • Avsnitt 5

  11 apr 2011

  Jonas har ett eget drömprojekt på gång: han ska designa en kollektion superglamourösa klänningar där en del av intäkterna går till AIDS och HIV-forskning. Jonas har kommit en bra bit på väg, men mycket arbete återstår innan drömmen kan bli sann. Först och främst måste Jonas få med några inflytelserika modeprofiler. Han börjar med att presentera sin idé för Hermine Coyet Ohlén, chefredaktör på svenska ELLE. Jonas har många järn i elden. Förutom klänningskollektionen och stylistjobbet har han också fått i uppdrag att ordna en hejdundrande Alla hjärtans dagfest. Till sin hjälp har han sin vän, designern Ina Soltani och rutinerade kändisfestfixaren Linnea Johansson. Uppdragsgivaren, Adéle Robberstad, VD på Xanté, är övertygad om att Jonas röda mattanfest kommer att bli en succé: – Det finns få människor på jorden som har så mycket energi som Jonas. När du lämnar honom är du så full av energi själv att du inte kan somna på kvällen. Sedan Jonas flyttade till LA har han skaffat sig en mängd tatueringar hos LA Ink och nu är det dags igen. ”La Dolce Vita” ska tatueras på underarmen och det blir den sjunde i raden på ett och ett halvt år. – Jag tvivlar inte en sekund på att han inom ett par år är helt täckt av tatueringar från topp till tå, säger tatueraren Adrian Gallegos. Avsnitt 5 av 8.

 • Avsnitt 6

  18 apr 2011

  Jonas åker hem till Sverige för att träffa sin nära vän, designern Lars Wallin. Han behöver Lars hjälp för att lansera sin klänningskollektion – Stars by Jonas Hallberg. Han passar även på att åka hem till Köping och hälsa på sin lillebror och hans familj. Uppväxten i Köping var tuff, Jonas mobbades i skolan och skiljdes från sin bror när föräldrarna separerade. Jonas arbetar med sitt drömprojekt: en egen kollektion klänningar som ska säljas i Sverige. En sista pusselbit behövs i projektet och den pusselbiten är Jonas goda vän, designern Lars Wallin. Hans erfarenhet är ovärderlig och Jonas vill gärna ha hans hjälp. Vi följer med in i Lars Wallins showroom och får se hans senaste glamourösa skapelser samtidigt som Jonas försöker sälja in sin idé. Det är bara en liten hake. Lars Wallin är en väldigt upptagen man och Jonas kollektion ska lanseras redan till sommaren… – Jag skulle vilja glamma till hela svenska folket, för det behövs, säger Jonas. Jonas besöker sin gamla hemstad Köping med blandade känslor. Här möts han av många minnen och träffar sina gamla kollegor på sin allra första arbetsplats KappAhl. Han mobbades i skolan och skiljdes från sin bror när föräldrarna separerade. Först på senare år har bröderna hittat tillbaka till varandra. Han passar därför på att hälsa på sin lillebror som utmanar honom både i pimpelfiske och i fyrhjulingsåkning. Avsnitt 6 av 8.

 • Avsnitt 7

  25 apr 2011

  - Finally får jag klämma och känna på mina klänningar! I månader har Jonas slitit för att få fram klänningarna till den egna kollektionen Stars by Jonas. Nu är plaggen, som snart kommer att säljas i Sverige, äntligen klara. Jonas är exalterad och styr upp en stor reklamplåtning med sig själv, Izabella Scorupco och Mini Andén som modeller. Klänningarna Rita, Marilyn, Ava och Grace är snart redo för de svenska butikerna. Jonas har samlat ihop sitt dreamteam för en stor reklamplåtning och vid Jonas sida ska Mini Andén och Izabella Scorupco stå modeller. Stylingen står han för själv, så klart. Bilderna kommer att synas framöver i tidningen Elle. – Jonas är lite divig nu för han är centre of attention, säger Jonas assistent Nikki. Förutom stjärnplåtning blir det också en titt in i Jonas egen garderob. Han visar upp sitt absoluta favoritplagg. Ett plagg som han har hela 63 stycken av… Avsnitt 7 av 8.

 • Avsnitt 8

  2 maj 2011

  Vackra damer kramas med vår superstylist och en av gästerna, den beryktade porrskådespelaren Ron Jeremy, har sina misstankar om Jonas. - If he’s gay, I’m Santa Claus, säger han. Jonas och hans goda vän Ashley har laddat länge för sin Sverigefest. Alla gäster uppskattar dock inte svenska specialiteter som sill och Kalles kaviar utan måste ta till udda metoder för att få bort smaken ur munnen. Ashley älskar däremot allt som har med Sverige att göra och har förberett en mycket kär överraskning åt Jonas, direkt från Sverige. Jonas har länge drömt om att skaffa hund. Därför har hans vän Izabella Scorupco kommit på den goda idén att Jonas ska få vara hundvakt åt hennes tre hundar under en dag. Han får lära sig mycket om hur det är att vara husse. Frågan är om han kommer att ha tid och plats i sitt liv för en fyrfota vän? Sist Jonas jobbade med legendariske stjärnfotografen Brian Bowen Smith så gjorde de en succéplåtning med supermodellen Cindy Crawford på ett tak. Nu vill de jobba ihop igen och har styrt upp en plåtning med modellen och skådespelaren Rachel Roberts. Med fantastiska klänningar och smycken värda fem miljoner beger sig Jonas och hans ”dream team” till Malibu. Det blir en storslagen, stormig och avklädd plåtning på en strand där de får slåss mot tidvattnet. Jonas är mycket nöjd med resultatet: – Damn! I must be a super stylist! Avsnitt 8 av 8.