Stalkers

Förföljd och trakasserad. I programserien Stalkers tar vi upp detta växande samhällsproblem. I programmet granskar vi några av dessa hemska, fascinerande och ofta gripande fall. Det kan vara mannen som förföljer sin tidigare sambo eller kvinnan som är tokig i den kände artisten. Men Stalkers nöjer sig inte med att berätta historierna. Det unika är att vi försöker att få slut på förföljelserna för gott. Nu rycker Hasse Aro och Jenny Gourman Strid in där samhället misslyckats. Och de blir chockade av historierna som rullas upp.
 • Spela Säsong 2 - Avsnitt 1
 • Stalkers
  43:06

  Avsnitt 1

  21 aug 2013

  I första avsnittet möter vi busschauffören som flörtade med en passagerare och fick en våldsam galning på halsen. I fyra år har den unga kvinnan trakasserat och hotat chaufförens och hans fru. Hon har till och med hotat att skära halsen av deras barn. Varje år beräknas 150 000 svenskar bli utsatta för psykisk terror av personer som är besatta av dem. I Stalkers konfronterar vi gärningsmännen för att försöka få slut på förföljelsen. Följ med programledarna Hasse Aro och Sanna Lundell in i en mörk verklighet som kan drabba vem som helst i dagens sociala medier-samhälle. En flört i vardagen kan sluta i en familjetragedi. När den unga kvinnan visade intresse för busschauffören Jahi kände han sig smickrad och sedd på sitt jobb. Kvinnan började dyka upp på bussen allt oftare och snart förvandlades den trevliga flörten till en kvävande fälla. Hennes besatthet eskalerade snabbt till förföljelse av Jahis hustru Valbona och deras båda söner. Vid flera tillfällen har hon hotat att knivmörda såväl barnen som Jahi och Valbona. Nu har det gått fyra år och familjen har hunnit anmäla kvinnan över 50 gånger. Hon har dömts för misshandel och belagts med besöksförbud. Men trots detta fortsätter hon att förfölja Valbona och barnen. En stalker är en person som jagar sina offer dygnet runt, kartlägger dem i sociala medier, ringer tusentals gånger och drivs av vanföreställningar att han eller hon har en nära relation med den drabbade. Det kan vara mannen som förföljer sin tidigare sambo eller kvinnan som är tokig i den kände dansbandsmusikern. Med dagens sociala medier är det rena lotteriet vem som drabbas. I Stalkers ska programledarna Hasse Aro och Sanna Lundell försöka hjälpa ett antal personer som har drabbats av stalkers. Med hjälp av ett expertteam granskar de fallen och kartlägger gärningsmännen in i minsta detalj. Till sist konfronterar de stalkern för att försöka få slut på terrorn.

 • Avsnitt 2

  28 aug 2013

  I två år har livet varit ett helvete för My från Ljungby. Trots att hennes expojkvän har dömts till fängelse och besöksförbud slutar han inte terrorisera henne. Hasse Aro och Sanna Lundell gör ett sista försök att konfrontera ”Fredrik” och få honom att sluta. Men det visar sig snart att han är som uppslukad av jorden. Med hjälp av sina säkerhetsexperter vänder Hasse och Sanna på varje sten för att hitta mannen som vid upprepade tillfällen har hotat att mörda både My och hennes nya sambo. Varje år beräknas 150 000 svenskar bli utsatta för psykisk terror av personer som är besatta av dem. I Stalkers konfronterar vi gärningsmännen för att försöka få slut på förföljelsen. Följ med programledarna Hasse Aro och Sanna Lundell in i en mörk verklighet som kan drabba vem som helst i dagens sociala mediersamhälle. En stalker är en person som jagar sina offer dygnet runt, kartlägger dem i sociala medier, ringer tusentals gånger och drivs av vanföreställningar att han eller hon har en nära relation med den drabbade. Det kan vara mannen som förföljer sin tidigare sambo eller kvinnan som är tokig i den kände dansbandsmusikern. Med dagens sociala medier är det rena lotteriet vem som drabbas. I Stalkers ska programledarna Hasse Aro och Sanna Lundell försöka hjälpa ett antal personer som har drabbats av stalkers. Med hjälp av ett expertteam granskar de fallen och kartlägger gärningsmännen in i minsta detalj. Till sist konfronterar de stalkern för att försöka få slut på terrorn.

 • Avsnitt 3

  4 sep 2013

  Kristallenvinnaren Stalkers hjälper den här veckan Elisabeth från Örnsköldsvik som fruktar att hennes expojkvän ska mörda henne. I fyra år har han gjort hennes liv till ett helvete och har till och med försökt köra över hennes son. Polisen gör allt som står i deras makt, men en uppgiven polis uppmanar henne att ringa TV3. När Hasse Aro och Sanna Lundell anländer till Örnsköldsvik berättar Elisabeth att expojk-vännen precis har varit utanför hennes hus… Varje år beräknas 150 000 svenskar bli utsatta för psykisk terror av personer som är besatta av dem. I Stalkers konfronterar vi gärningsmännen för att försöka få slut på förföljelsen. Följ med programledarna Hasse Aro och Sanna Lundell in i en mörk verklighet som kan drabba vem som helst i dagens sociala mediersamhälle. En stalker är en person som jagar sina offer dygnet runt, kartlägger dem i sociala medier, ringer tusentals gånger och drivs av vanföreställningar att han eller hon har en nära relation med den drabbade. Det kan vara mannen som förföljer sin tidigare sambo eller kvinnan som är tokig i den kände dansbandsmusikern. Med dagens sociala medier är det rena lotteriet vem som drabbas. I Stalkers ska programledarna Hasse Aro och Sanna Lundell försöka hjälpa ett antal personer som har drabbats av stalkers. Med hjälp av ett expertteam granskar de fallen och kartlägger gärningsmännen in i minsta detalj. Till sist konfronterar de stalkern för att försöka få slut på terrorn.

 • Avsnitt 4

  11 sep 2013

  När Gun ifrågasatte sin gifta väns dubbelliv på perversa dejtingsajter började helvetet. Tvåbarnsmamman "Marie" sade upp kontakten med Gun men började i stället att trakassera henne dygnet runt på internet. Gun började få samtal mitt i natten av män som hade hittat hennes nummer på sexkontaktsidor. När Hasse Aro och Sanna Lundell kartlägger ”Marie” ser de att hon förföljer ett tiotal personer på liknande sätt. Men trots varningar från polisen fortsätter terrorn. Hasse Aro gör ett sista försök att få slut på Guns lidande genom att konfrontera stalkern. Varje år beräknas 150 000 svenskar bli utsatta för psykisk terror av personer som är besatta av dem. I Stalkers konfronterar vi gärningsmännen för att försöka få slut på förföljelsen. Följ med programledarna Hasse Aro och Sanna Lundell in i en mörk verklighet som kan drabba vem som helst i dagens sociala mediersamhälle. En stalker är en person som jagar sina offer dygnet runt, kartlägger dem i sociala medier, ringer tusentals gånger och drivs av vanföreställningar att han eller hon har en nära relation med den drabbade. Det kan vara mannen som förföljer sin tidigare sambo eller kvinnan som är tokig i den kände dansbandsmusikern. Med dagens sociala medier är det rena lotteriet vem som drabbas. I Stalkers ska programledarna Hasse Aro och Sanna Lundell försöka hjälpa ett antal personer som har drabbats av stalkers. Med hjälp av ett expertteam granskar de fallen och kartlägger gärningsmännen in i minsta detalj. Till sist konfronterar de stalkern för att försöka få slut på terrorn.

 • Avsnitt 5

  18 sep 2013

  När tvåbarnsmamman Fata träffade ”Tommy” trodde hon att hon hade träffat sin stora kärlek. Han var underbar med barnen och livet fick ett rosa skimmer. Men det visade sig snart att ”Tommy” hade en annan sida. Hot och förnedring gjorde att hon lämnade honom. Då blev terrorn ännu värre. Nu lever Fata som en fånge i sitt eget hem av rädsla för ”Tommy”. När Hasse Aro och Sanna Lundell börjar forska i hans bakgrund visar det sig att han förföljer flera kvinnor. I kvällens Stalkers får vi se hur Fata filmar sin plågoande och förgäves ber honom att lämna familjen i fred. Varje år beräknas 150 000 svenskar bli utsatta för psykisk terror av personer som är besatta av dem. I Stalkers konfronterar vi gärningsmännen för att försöka få slut på förföljelsen. Följ med programledarna Hasse Aro och Sanna Lundell in i en mörk verklighet som kan drabba vem som helst i dagens sociala mediersamhälle. En stalker är en person som jagar sina offer dygnet runt, kartlägger dem i sociala medier, ringer tusentals gånger och drivs av vanföreställningar att han eller hon har en nära relation med den drabbade. Det kan vara mannen som förföljer sin tidigare sambo eller kvinnan som är tokig i den kände dansbandsmusikern. Med dagens sociala medier är det rena lotteriet vem som drabbas. I Stalkers ska programledarna Hasse Aro och Sanna Lundell försöka hjälpa ett antal personer som har drabbats av stalkers. Med hjälp av ett expertteam granskar de fallen och kartlägger gärningsmännen in i minsta detalj. Till sist konfronterar de stalkern för att försöka få slut på terrorn.

 • Avsnitt 6

  25 sep 2013

  När de 19-åriga Linköpingsvännerna Rebecka och Josefin flyttade in i sin nya lägenhet började helvetet. Inom kort levde de i dödsskräck för sin 32-årige granne ”Josef”. Den aggressive mannen kastade stora stenar genom fönstret, trängde sig in i bostaden och dödshotade flickorna. Han är dessutom dömd till långa fängelsestraff, bland annat för att ha knivskurit en annan människa. Men trots 14 polisanmälningar får de ingen hjälp av polis eller hyresvärd. - De har all anledning att vara rädda, säger krishanteringsexperten Peter Jonsson. Varje år beräknas 150 000 svenskar bli utsatta för psykisk terror av personer som är besatta av dem. I Stalkers konfronterar vi gärningsmännen för att försöka få slut på förföljelsen. Följ med programledarna Hasse Aro och Sanna Lundell in i en mörk verklighet som kan drabba vem som helst i dagens sociala mediersamhälle. En stalker är en person som jagar sina offer dygnet runt, kartlägger dem i sociala medier, ringer tusentals gånger och drivs av vanföreställningar att han eller hon har en nära relation med den drabbade. Det kan vara mannen som förföljer sin tidigare sambo eller kvinnan som är tokig i den kände dansbandsmusikern. Med dagens sociala medier är det rena lotteriet vem som drabbas. I Stalkers ska programledarna Hasse Aro och Sanna Lundell försöka hjälpa ett antal personer som har drabbats av stalkers. Med hjälp av ett expertteam granskar de fallen och kartlägger gärningsmännen in i minsta detalj. Till sist konfronterar de stalkern för att försöka få slut på terrorn.

 • Avsnitt 8

  9 okt 2013

  Hans offer kallar honom Bajsmannen. Han ägnar hela sitt vakna dygn åt att publicera avföringsbilder på sina offers facebooksidor. Han gör det med hjälp av uppemot 800 fejkade Facebookprofiler. För livscoachen Cecilia Kärvegård har Bajsmannens terror blivit ett stort problem eftersom det sociala forumet är ett viktigt verktyg i hennes arbete. Nu vill Cecilia veta vem den hemlige mannen är och få ett stopp på terrorn. I säsongavslutningen av Stalkers letar Hasse Aro och Sanna Lundell rätt på Bajsmannen och konfronterar honom. Varje år beräknas 150 000 svenskar bli utsatta för psykisk terror av personer som är besatta av dem. I Stalkers konfronterar vi gärningsmännen för att försöka få slut på förföljelsen. Följ med programledarna Hasse Aro och Sanna Lundell in i en mörk verklighet som kan drabba vem som helst i dagens sociala mediersamhälle. En stalker är en person som jagar sina offer dygnet runt, kartlägger dem i sociala medier, ringer tusentals gånger och drivs av vanföreställningar att han eller hon har en nära relation med den drabbade. Det kan vara mannen som förföljer sin tidigare sambo eller kvinnan som är tokig i den kände dansbandsmusikern. Med dagens sociala medier är det rena lotteriet vem som drabbas. I Stalkers ska programledarna Hasse Aro och Sanna Lundell försöka hjälpa ett antal personer som har drabbats av stalkers. Med hjälp av ett expertteam granskar de fallen och kartlägger gärningsmännen in i minsta detalj. Till sist konfronterar de stalkern för att försöka få slut på terrorn.