warning iconVideon är tyvärr inte tillgänglig längre
 • Avsnitt 1

  22 aug 2012

  Sommaren har börjat och turisterna strömmar i hundratusental mot våra kuster. Det är dans, fest och salta dopp dygnet runt. Ibland skvimpar glädje och dryck över lite för mycket, eller så är det någon båtentusiast som går på grund. Tack och lov då att våra uniformsklädda hjältar är rustade till tänderna inför sommarens utmaningar. I SOS sommar följer vi polis, ambulans, brandkår och sjöräddning vid de mest hektiska turistorterna i landet, däribland Strömstad, Smögen, Kalmar och Dalarö. Sommaren innebär inte semester för landets uniformsklädda yrkeskårer. Under sommaren mångdubblas antalet invånare i många svenska kustorter, något som får antalet olyckor och brott att skjuta i höjden. I Strömstad sexdubblas antalet invånare samtidigt som antalet misshandelsfall blir fem gånger så många. Olyckorna är ofta typiska för sommaren, exempelvis sommarstugeägare som gör illa sig när de ska snickra på sina hus. Och för räddningstjänsten står bilolyckorna och markbränderna för den mest markanta ökningen. Den här veckan i SOS sommar: Räddningstjänsten i Kalmar rycker ut till en dramatisk lägenhetsbrand. Under räddningsarbetets gång upptäcker brandmännen att det finns en medvetslös människa inne i den övertända bostaden. Poliserna Joakim och Patrik i Strömstad beger sig ut till ön Koster för att göra nykterhetskontroller på mopedförare. Det visar sig att förarna både är onyktra och kör utan hjälm. Ambulansen i Kungshamn beger sig till ett torp där en äldre herre har ramlat från hög höjd när han målade taket. Här är orterna vi följer i SOS sommar Strömstad Kustidyllen sväller kraftigt på sommaren, inte minst på grund av de tiotusentals norrmän som åtnjuter de billiga priserna i Sverige. Det är ofta stökigt med fylla och bråk såväl på öarna som på camping- och festplatser. Här följer vi främst poliserna Frida, Zandra, Joakim, Patrik och Anders. Smögen/Kungshamn Även detta gamla fiskeläge är populärt bland semesterfirare. Ambulansen har ett knepigt arbete bland kobbar och skär, samtidigt som de har åtta mil till närmaste stora sjukhus. Här följer vi Maria, sjuksköterska och Christian, ambulanssjukvårdare. Dalarö, Stockholm De många öarna i Stockholms skärgård fylls av tiotusentals glada semesterfirare på sommaren, samtidigt som fjärdarna fylls av båtar. Då blir det många hektiska dagar för ideella Sjöräddningssällskapet, som består av frivillig personal. Kalmar/Västervik Den småländska Östersjökusten är populär bland semesterfirare. Då får räddningstjänsten i Kalmar och Västervik ofta mycket att göra med bilolyckor och grillfester som gått snett. Avsnitt: 1 av 16

 • Avsnitt 2

  29 aug 2012

  Polismännen Joakim och Patric får i uppdrag att gömma sig i skogen, så att de kan gripa tjuvarna på bar gärning när de återvänder till sin skattkammare. Räddningstjänsten i Kalmar får för en gångs skull uppfylla en gammal kliché, nämligen rädda en katt ur ett träd. Men mitt under aktionen får de larm om en allvarlig bilolycka.

 • Avsnitt 3

  5 sep 2012

  Sommaren har börjat och turisterna strömmar i hundratusental mot våra kuster. Det är dans, fest och salta dopp dygnet runt. Ibland skvimpar glädje och dryck över lite för mycket, eller så är det någon båtentusiast som går på grund. Tack och lov då att våra uniformsklädda hjältar är rustade till tänderna inför sommarens utmaningar. I SOS sommar följer vi polis, ambulans, brandkår och sjöräddning vid de mest hektiska turistorterna i landet, däribland Strömstad, Smögen, Kalmar och Dalarö. Sommaren innebär inte semester för landets uniformsklädda yrkeskårer. Under sommaren mångdubblas antalet invånare i många svenska kustorter, något som får antalet olyckor och brott att skjuta i höjden. I Strömstad sexdubblas antalet invånare samtidigt som antalet misshandelsfall blir fem gånger så många. Olyckorna är ofta typiska för sommaren, exempelvis sommarstugeägare som gör illa sig när de ska snickra på sina hus. Och för räddningstjänsten står bilolyckorna och markbränderna för den mest markanta ökningen. Strömstad Kustidyllen sväller kraftigt på sommaren, inte minst på grund av de tiotusentals norrmän som åtnjuter de billiga priserna i Sverige. Det är ofta stökigt med fylla och bråk såväl på öarna som på camping- och festplatser. Här följer vi främst poliserna Frida, Zandra, Joakim, Patrik och Anders. Smögen/Kungshamn Även detta gamla fiskeläge är populärt bland semesterfirare. Ambulansen har ett knepigt arbete bland kobbar och skär, samtidigt som de har åtta mil till närmaste stora sjukhus. Här följer vi Maria, sjuksköterska och Christian, ambulanssjukvårdare. Dalarö, Stockholm De många öarna i Stockholms skärgård fylls av tiotusentals glada semesterfirare på sommaren, samtidigt som fjärdarna fylls av båtar. Då blir det många hektiska dagar för ideella Sjöräddningssällskapet, som består av frivillig personal. Kalmar/Västervik Den småländska Östersjökusten är populär bland semesterfirare. Då får räddningstjänsten i Kalmar och Västervik ofta mycket att göra med bilolyckor och grillfester som gått snett.

 • Avsnitt 4

  12 sep 2012

  Sommaren har börjat och turisterna strömmar i hundratusental mot våra kuster. Det är dans, fest och salta dopp dygnet runt. Ibland skvimpar glädje och dryck över lite för mycket, eller så är det någon båtentusiast som går på grund. Tack och lov då att våra uniformsklädda hjältar är rustade till tänderna inför sommarens utmaningar. Sommaren innebär inte semester för landets uniformsklädda yrkeskårer. Under sommaren mångdubblas antalet invånare i många svenska kustorter, något som får antalet olyckor och brott att skjuta i höjden. I Strömstad sexdubblas antalet invånare samtidigt som antalet misshandelsfall blir fem gånger så många. Olyckorna är ofta typiska för sommaren, exempelvis sommarstugeägare som gör illa sig när de ska snickra på sina hus. Och för räddningstjänsten står bilolyckorna och markbränderna för den mest markanta ökningen. Strömstad Kustidyllen sväller kraftigt på sommaren, inte minst på grund av de tiotusentals norrmän som åtnjuter de billiga priserna i Sverige. Det är ofta stökigt med fylla och bråk såväl på öarna som på camping- och festplatser. Här följer vi främst poliserna Frida, Zandra, Joakim, Patrik och Anders. Smögen/Kungshamn Även detta gamla fiskeläge är populärt bland semesterfirare. Ambulansen har ett knepigt arbete bland kobbar och skär, samtidigt som de har åtta mil till närmaste stora sjukhus. Här följer vi Maria, sjuksköterska och Christian, ambulanssjukvårdare. Dalarö, Stockholm De många öarna i Stockholms skärgård fylls av tiotusentals glada semesterfirare på sommaren, samtidigt som fjärdarna fylls av båtar. Då blir det många hektiska dagar för ideella Sjöräddningssällskapet, som består av frivillig personal. Kalmar/Västervik Den småländska Östersjökusten är populär bland semesterfirare. Då får räddningstjänsten i Kalmar och Västervik ofta mycket att göra med bilolyckor och grillfester som gått snett.

 • Avsnitt 5

  19 sep 2012

  Där får dom ett ”IVPA-larm” (i vänta på ambulans) där en person har ramlat handlöst ner för en trappa på ett hus och slagit sig illa i huvudet. Brandmannen Kalle från räddningstjänsten i Kalmar åker på en svår trafikolycka. Polisen Zandra har en tuff och hektisk natt med alltifrån misstänkt inbrott i en butik, fylla, och en bilolycka på E6:an där de väl på plats misstänker att mannen kört bil drogpåverkad. Maria på ambulansen i Kungshamn åker på ett larm där en kvinna ramlat olyckligt.