• Avsnitt 1

  22 aug 2012

  Sommaren har börjat och turisterna strömmar i hundratusental mot våra kuster. Det är dans, fest och salta dopp dygnet runt. Ibland skvimpar glädje och dryck över lite för mycket, eller så är det någon båtentusiast som går på grund. Tack och lov då att våra uniformsklädda hjältar är rustade till tänderna inför sommarens utmaningar. I SOS sommar följer vi polis, ambulans, brandkår och sjöräddning vid de mest hektiska turistorterna i landet, däribland Strömstad, Smögen, Kalmar och Dalarö. Sommaren innebär inte semester för landets uniformsklädda yrkeskårer. Under sommaren mångdubblas antalet invånare i många svenska kustorter, något som får antalet olyckor och brott att skjuta i höjden. I Strömstad sexdubblas antalet invånare samtidigt som antalet misshandelsfall blir fem gånger så många. Olyckorna är ofta typiska för sommaren, exempelvis sommarstugeägare som gör illa sig när de ska snickra på sina hus. Och för räddningstjänsten står bilolyckorna och markbränderna för den mest markanta ökningen. Den här veckan i SOS sommar: Räddningstjänsten i Kalmar rycker ut till en dramatisk lägenhetsbrand. Under räddningsarbetets gång upptäcker brandmännen att det finns en medvetslös människa inne i den övertända bostaden. Poliserna Joakim och Patrik i Strömstad beger sig ut till ön Koster för att göra nykterhetskontroller på mopedförare. Det visar sig att förarna både är onyktra och kör utan hjälm. Ambulansen i Kungshamn beger sig till ett torp där en äldre herre har ramlat från hög höjd när han målade taket. Här är orterna vi följer i SOS sommar Strömstad Kustidyllen sväller kraftigt på sommaren, inte minst på grund av de tiotusentals norrmän som åtnjuter de billiga priserna i Sverige. Det är ofta stökigt med fylla och bråk såväl på öarna som på camping- och festplatser. Här följer vi främst poliserna Frida, Zandra, Joakim, Patrik och Anders. Smögen/Kungshamn Även detta gamla fiskeläge är populärt bland semesterfirare. Ambulansen har ett knepigt arbete bland kobbar och skär, samtidigt som de har åtta mil till närmaste stora sjukhus. Här följer vi Maria, sjuksköterska och Christian, ambulanssjukvårdare. Dalarö, Stockholm De många öarna i Stockholms skärgård fylls av tiotusentals glada semesterfirare på sommaren, samtidigt som fjärdarna fylls av båtar. Då blir det många hektiska dagar för ideella Sjöräddningssällskapet, som består av frivillig personal. Kalmar/Västervik Den småländska Östersjökusten är populär bland semesterfirare. Då får räddningstjänsten i Kalmar och Västervik ofta mycket att göra med bilolyckor och grillfester som gått snett. Avsnitt: 1 av 16

 • Avsnitt 2

  29 aug 2012

  Polismännen Joakim och Patric får i uppdrag att gömma sig i skogen, så att de kan gripa tjuvarna på bar gärning när de återvänder till sin skattkammare. Räddningstjänsten i Kalmar får för en gångs skull uppfylla en gammal kliché, nämligen rädda en katt ur ett träd. Men mitt under aktionen får de larm om en allvarlig bilolycka.

 • Avsnitt 3

  5 sep 2012

  Sommaren har börjat och turisterna strömmar i hundratusental mot våra kuster. Det är dans, fest och salta dopp dygnet runt. Ibland skvimpar glädje och dryck över lite för mycket, eller så är det någon båtentusiast som går på grund. Tack och lov då att våra uniformsklädda hjältar är rustade till tänderna inför sommarens utmaningar. I SOS sommar följer vi polis, ambulans, brandkår och sjöräddning vid de mest hektiska turistorterna i landet, däribland Strömstad, Smögen, Kalmar och Dalarö. Sommaren innebär inte semester för landets uniformsklädda yrkeskårer. Under sommaren mångdubblas antalet invånare i många svenska kustorter, något som får antalet olyckor och brott att skjuta i höjden. I Strömstad sexdubblas antalet invånare samtidigt som antalet misshandelsfall blir fem gånger så många. Olyckorna är ofta typiska för sommaren, exempelvis sommarstugeägare som gör illa sig när de ska snickra på sina hus. Och för räddningstjänsten står bilolyckorna och markbränderna för den mest markanta ökningen. Strömstad Kustidyllen sväller kraftigt på sommaren, inte minst på grund av de tiotusentals norrmän som åtnjuter de billiga priserna i Sverige. Det är ofta stökigt med fylla och bråk såväl på öarna som på camping- och festplatser. Här följer vi främst poliserna Frida, Zandra, Joakim, Patrik och Anders. Smögen/Kungshamn Även detta gamla fiskeläge är populärt bland semesterfirare. Ambulansen har ett knepigt arbete bland kobbar och skär, samtidigt som de har åtta mil till närmaste stora sjukhus. Här följer vi Maria, sjuksköterska och Christian, ambulanssjukvårdare. Dalarö, Stockholm De många öarna i Stockholms skärgård fylls av tiotusentals glada semesterfirare på sommaren, samtidigt som fjärdarna fylls av båtar. Då blir det många hektiska dagar för ideella Sjöräddningssällskapet, som består av frivillig personal. Kalmar/Västervik Den småländska Östersjökusten är populär bland semesterfirare. Då får räddningstjänsten i Kalmar och Västervik ofta mycket att göra med bilolyckor och grillfester som gått snett.

 • Avsnitt 4

  12 sep 2012

  Sommaren har börjat och turisterna strömmar i hundratusental mot våra kuster. Det är dans, fest och salta dopp dygnet runt. Ibland skvimpar glädje och dryck över lite för mycket, eller så är det någon båtentusiast som går på grund. Tack och lov då att våra uniformsklädda hjältar är rustade till tänderna inför sommarens utmaningar. Sommaren innebär inte semester för landets uniformsklädda yrkeskårer. Under sommaren mångdubblas antalet invånare i många svenska kustorter, något som får antalet olyckor och brott att skjuta i höjden. I Strömstad sexdubblas antalet invånare samtidigt som antalet misshandelsfall blir fem gånger så många. Olyckorna är ofta typiska för sommaren, exempelvis sommarstugeägare som gör illa sig när de ska snickra på sina hus. Och för räddningstjänsten står bilolyckorna och markbränderna för den mest markanta ökningen. Strömstad Kustidyllen sväller kraftigt på sommaren, inte minst på grund av de tiotusentals norrmän som åtnjuter de billiga priserna i Sverige. Det är ofta stökigt med fylla och bråk såväl på öarna som på camping- och festplatser. Här följer vi främst poliserna Frida, Zandra, Joakim, Patrik och Anders. Smögen/Kungshamn Även detta gamla fiskeläge är populärt bland semesterfirare. Ambulansen har ett knepigt arbete bland kobbar och skär, samtidigt som de har åtta mil till närmaste stora sjukhus. Här följer vi Maria, sjuksköterska och Christian, ambulanssjukvårdare. Dalarö, Stockholm De många öarna i Stockholms skärgård fylls av tiotusentals glada semesterfirare på sommaren, samtidigt som fjärdarna fylls av båtar. Då blir det många hektiska dagar för ideella Sjöräddningssällskapet, som består av frivillig personal. Kalmar/Västervik Den småländska Östersjökusten är populär bland semesterfirare. Då får räddningstjänsten i Kalmar och Västervik ofta mycket att göra med bilolyckor och grillfester som gått snett.

 • Avsnitt 5

  19 sep 2012

  Där får dom ett ”IVPA-larm” (i vänta på ambulans) där en person har ramlat handlöst ner för en trappa på ett hus och slagit sig illa i huvudet. Brandmannen Kalle från räddningstjänsten i Kalmar åker på en svår trafikolycka. Polisen Zandra har en tuff och hektisk natt med alltifrån misstänkt inbrott i en butik, fylla, och en bilolycka på E6:an där de väl på plats misstänker att mannen kört bil drogpåverkad. Maria på ambulansen i Kungshamn åker på ett larm där en kvinna ramlat olyckligt.

 • Avsnitt 6

  26 sep 2012

  Hon och hennes kollega på ambulansen i Kungshamn får ett larm där de måste ta hjälp av sjöräddningen för att ta sig ut till patienten som befinner sig på en ö i skärgården. Räddningstjänsten i Västervik får ett larm om en bilbrand på en skogsväg. Branden har spridit sig till terrängen och riskerar att sprida sig till ett hus i närheten. Poliserna Joakim och Patrick stannar en bil där de misstänker att föraren kan vara drogpåverkad. I Kalmar får Juha och kollegorna ett larm om en brand i en lägenhet tidigt på morgonen. Polisen i Strömstad får ett telefonsamtal från en person som hittat en flytväst som han tror kan ha tillhört en person som befarats ha drunknat utanför Strömstad för en tid sedan. Zandra och hennes kollegor åker dit för att undersöka platsen där flytvästen flutit i land samt söka efter den avlidna personen. De frivilliga sjöräddarna Olle och Erik från Sjöräddningssällskapet på Dalarö hjälper några medlemmar som fått problem med sin båt då ankartampen fastnat i propellern. De måste fridyka för att få bukt med problemet.

 • Avsnitt 7

  3 okt 2012

  Zandra och hennes kollegor ska precis gå av sitt pass när de får ett larm om en trafikolycka där två små barn är inblandade. Brandmannen Jerry och hans kollegor i Kalmar kämpar tillsammans med ambulanspersonalen att få ner en svårt skadad man från ett tak. Poliserna Joakim och Patrick stannar en man som cyklar längs E6:an. Mannen beter sig märkligt och de misstänker att han kan vara narkotikapåverkad. Ambulanssjuksköterskan Carina åker på ett larm där en pojke ramlat och slagit i huvudet när han spelat fotboll, man befarar att han fått en hjärnskakning. Avsnitt 7 av 16.

 • Avsnitt 8

  10 okt 2012

  André från räddningstjänsten är först på plats, och inväntar Maria och Christian på ambulansen. På Dalarö får Olle och de andra frivilliga sjöräddarna på Sjöräddningssällskapet rycka ut för att hjälpa en vattenskoter som gått på grund och börjat sjunka, men precis när de är framme får de ännu ett uppdrag - en gammal träbåt har fått motorproblem och ligger och driver, den riskerar att gå på grund i den hårda vinden. Poliserna Joakim och Patrick åker på en trafikolycka där två bilar har krockat. På plats gör de en oväntad upptäckt i en av bilarna. Senare på kvällen när de patrullerar råkar de själva ut för en fräck stöld. Avsnitt 8 av 16.

 • Avsnitt 9

  17 okt 2012

  På plats har gärningsmännen flytt och Joakim och Patrick tar upp jakten. Markbränder ökar markant under sommarmånaderna, och trots en annars regnig sommar i hela landet har Kalmar haft en varm sommardag. Tomas och hans kollegor får ett larm om en markbrand i närheten av flera bostäder och som i värsta fall kan få en snabb spridning. Carina på ambulansen i Kungshamn får larm om en kroniskt sjuk man som befaras ha vätska i lungorna, ett livshotande tillstånd som kräver omedelbar behandling. I Västervik åker brandmannen Erik och hans kollegor på ett larm till en trafikolycka där en person ligger skadad på vägbanan. Avsnitt 9 av 16

 • Avsnitt 10

  24 okt 2012

  Maria och Christian på ambulansen i Kungshamn får ett brådskande larm om en misstänkt stroke. Väl framme stöter de på problem då det visar sig att mannen befinner sig på en liten ö, och får ta hjälp av lokalbefolkningen för komma fram till mannen. Sjöräddningssällskapet på Dalarö genomför en helikopterövning för att öva inför en eventuell olycka till sjöss. Joakim och Patrick får ingripa då ett okontrollerat bråk mellan flera personer har uppstått på en nattbuss. Och Zandras tålamod sätts på prov när hon patrullerar i Grebbestad.

 • Avsnitt 11

  7 nov 2012

  Det brinner på flera platser och vattnet riskerar att ta slut. Dessutom kan röken som sprids vara giftig och Johan avvaktar om det skulle bli aktuellt att eventuellt varna allmänheten att stänga fönster och hålla sig inomhus. Frida är tillbaka från sin semester. På kvällen jobbar hon och Zandra civilt på krogen i Strömstad, för att spana efter drogpåverkade personer. Joakim och Patrick åker på ravefest på en ö, eftersom grannar har klagat på ljudnivån, men där är de inte så välkomna. Carina åker på ett larm om en misstänkt stroke och Maria tar hand om en man som brutit foten på en campingplats.

 • Avsnitt 12

  14 nov 2012

  På plats visar det sig att han inte minns olyckan och Carina befarar att han fått en skallskada. Styrkeledare Johan på räddningstjänsten i Kalmar får ett larm om en bilbrand, bilen uppges stå på en bensinmack och Johan och hans kollegor förbereder sig på det värsta - att elden sprids till pumparna på stationen. Polisen Anders får uppgifter om att en busschaufför känner sig hotad av några ungdomar på en buss. Zandra och Frida spårsäkrar ett hus som haft objudna sommargäster och spanar efter falska guldförsäljare som rör sig i området. Avsnitt 12 av 16


Om du gillade SOS Sommar kanske du också gillar...