Sommar i Sverige

I solskenskaramellen Sommar i Sverige möter vi ett gäng svenskar som verkligen lever sommaren fullt ut. Under åtta sköna avsnitt upplever vi sol och skratt, fart och fläkt – och hederlig svensk semester. Vi möter bland annat trebarnsfamiljen som fått för sig att hyra en båt och färdas längs Göta kanal, trots att ingen har någon större erfarenhet av båtliv, polarna som ska göra en roadtrip till Stockholm för att fira kronprinsessans bröllop och väninnorna som ska husvagnssemestra och besöka Sveriges alla fågelhappenings.
 • Spela Säsong 1 - Avsnitt 1
 • Sommar i Sverige
  44:08

  Avsnitt 1

  18 jan 2011

  - Emilias och mina gemensamma intressen är väl att båda tycker om att vara… blonda. Singelmamman Catharina inte bara låter och ser ut som sin storasyster Maria Montazami, hon tänker också likadant. I nya solskensrealityn Sommar i Sverige får vi möta både Catharina och dottern Emilia samt ett helt koppel av andra sköna människor som njuter i fulla drag av sin svenska sommarsemester. I solskenskaramellen Sommar i Sverige lär vi känna ett gäng svenskar som verkligen lever sommaren fullt ut. Under åtta sköna avsnitt upplever vi sol och skratt, fart och fläkt – och hederlig svensk semester. I första avsnittet möter vi bland annat Maria Montazamis syster Catharina som tillsammans med sin dotter Emilia för första gången semestrar hemma i Sverige. Emilia hoppas att mamma Catharina ska hitta kärleken på resan. - Han ska vara en stor biff. Och så ska han ha en tatuering… typ ”Emilia är bäst”, säger dottern. Vi får också följa med trebarnsfamiljen Karlström som fått för sig att hyra en båt och färdas längs Göta kanal trots att ingen har någon större erfarenhet av båtliv, vi hänger med polarna Micke och Misse som ska göra en bilresa till Stockholm för att fira kronprinsessans bröllop och väninnorna Barbro och Paula som ska husvagnssemestra och besöka Sveriges alla fågelhappenings.

 • Avsnitt 2

  25 jan 2011

  Maria Montazamis syster Catharina har tagit med dottern Emilia till Ockelbo för att titta på kronprinsessans bröllop på storbildsskärm. Hon avslöjar för dottern att de kunde ha varit släkt med familjen Westling. - Då hade jag varit släkt med Daniel… OCH Maria Montazami, säger Emilia. - Daniel Westlings farfar jagade min mormor i småskolan, avslöjar Catharina för dottern Emilia och de konstaterar att det alltså inte är långt ifrån att de skulle kunna vara ingift släkt med kungafamiljen. Vilket är nästan lika häftigt som att vara släkt med Maria Montazami… En som vill vara ännu närmare kronprinsessan på bröllopsdagen är kunglighetsfantasten Micke. Han och kompisen Misse har tagit sig till Stockholm och tränger sig fram genom folkmassan för att få en skymt av det vackra brudparet. Men den stora frågan är: hur ska han göra för att överlämna sin hemsnickrade gåva till de unga tu?

 • Avsnitt 3

  1 feb 2011

  Catharina och hennes dotter Emilia har, med vissa svårigheter, tagit sig till Stockholm. På hotellet hittar de ett helt rum fullt av tofsar – som ju Catharinas syster Maria Montazami älskar. Catharina är dock inte lika övertygad: - Tofsar är något jag förknippar mest med 90-talet… Det hade jag för länge, länge sedan. I veckans avsnitt av Sommar i Sverige möter vi ett helt nytt gäng semestrande svenskar: familjen Åsberg Karlsson. Familjen brukar oftast resa utomlands under sina semestrar, men i år är det Sverige runt i husbil som gäller. - Vi gör Sverige nu för att få det undanstökat, säger pappa Danne med ett garv. På Göta kanal blir tonårsdottern Malin mer och mer frustrerad över resten av familjen Karlström och deras kaosartade färd över vattnet. - Det enda som känns bra med båten just nu är att den flyter, säger hon bistert. Maria Montazamis syster Catharina och hennes dotter Emilia tänker bila till Stockholm och tror att det ska bli en enkel grej att hitta till Södermalm. Catharina är dock ingen hejare med kartorna och snart är de vilse. - Hornsgatan… är inte den med i Monopol? undrar Catharina förvirrat.

 • Avsnitt 4

  8 feb 2011

  Under sin vistelse i Stockholm passar Catharina på att gå på en het blinddejt. Väl tillbaka på hotellet kräver dottern Emilia rapport: - Jag hoppas att du inte fes? Att Emilias mamma skulle ha råkat fisa under sitt kärleksmöte vore faktiskt inte helt omöjligt. - Det har ju faktiskt hänt på en annan dejt… konstaterar Catharina. En annan som vill gå på dejt är dansentusiasten Sven. Vi följer honom när han går på singelevent där han bland annat prövar speeddejting och hoppas på att få möta en dansälskande kvinna. Vi får även hänga med Paula och Barbro på semesterns höjdpunkt: Gojskoj, en happening för papegojentusiaster från hela landet. Enda smolket i bägaren är att det börjat gnissla så smått mellan de båda fågelvännerna. - Visst har vi lite smådispyter och sånt, men vi har faktiskt haft tur med vädret, säger Barbro diplomatiskt.

 • Avsnitt 5

  15 feb 2011

  Montazamisyrran Catharina är rädd för stora djur, men besöker ändå Kolmården och hälsar på hos vargarna. - Det är ju just det här med att de kan… döda en, förklarar hon medan de morrande bestarna samlas kring henne. Delfiner och elefanter går bra, men lejon, tigrar och vargar är inte lika populära hos Catharina. Inför hennes och dottern Emilias besök på Kolmården redogör hon därför för sin överlevnadstaktik om det värsta skulle inträffa. - Om jag blev anfallen skulle jag slänga mig ner på marken och göra mig så äcklig och oaptitlig som möjligt. Fågelälskarna Barbros och Paulas semester går mot sitt slut, men Paula nöjer sig inte med mindre än att avsluta med hela två romantiska dejter på raken med en riktig charmknutte. Inför dejterna har hon stora planer: - I wanna hold my tits and go in and have a ball, som man säger va.

 • Avsnitt 6

  22 feb 2011

  I det sjätte avsnittet av Sommar i Sverige följer vi med till Göteborg där kompisarna Linus och Adrian gör sig redo för en regnbågsfärgad vecka under Stockholm Pride. – Det gäller att se bra ut - eller åka hem, säger de. I veckans Sommar i Sverige får vi följa med familjen Karlström när de gör sitt eldprov och tar båten uppför en hel rad slussar i Göta kanal. De inser hur illa det sett ut när de märker att alla runt omkring dem skapar ett långt säkerhetsavstånd mellan Karlströms båt och den egna farkosten... Vi lär också känna paret Majsan och Greger, två dansbandsentusiaster som ska åka på dansbandsvecka i Malung. - Jag kan inte leva utan dansbandsmusik, säger Majsan men intygar att deras dansande är av den mer städade sorten: - Det blir inte nåt klet och smet när vi dansar! Majsan har en diger samling trumpinnar i sin lägenhet, och inför dansbandsveckan i Malung siktar hon på ytterligare tillskott. – Jag får alltid kontakt med trummisarna, säger hon. Dessutom slår vi följe med kompisarna Linus och Adrian, “Gayblondinerna från Göteborg” som de kallar sig. De ska åka upp till Stockholm Pride och skyr inga medel för att bli snyggast på festen. Båda lägger sig utan att blinka i doktorsstolen för att fixa till kindben och läppar. - Jag vill att läpparna ska kännas lite mer fylliga, så man kanske kan få en puss... säger Linus.

 • Avsnitt 7

  6 mar 2011

  När Adrian och Linus åker till Stockholm för Pridevecka är målet givetvis att få hångla, kolla på snygga killar – och att få tafsa på Carolina Gynning. - Hon är ju fabulous, säger de. I sjunde avsnittet av Sommar i Sverige lär vi känna Margot och hennes dotter Maruschka som tillsammans driver en exklusiv klädbutik på Östermalm. De ska koppla av och reser därför privatjet till Halmstad. De kräsna damerna är tämligen nöjda med sitt hotell, men rummen är något av en besvikelse. - Tur att vi har med egna sjalar att piffa med, säger de och plockar fram djurmönstrade skapelser som trollar bort de murriga rummen. Våra blondiner från Göteborg, Adrian och Linus, är i Stockholm för att gå på Pridevecka och under förfesten inser de att de kanske kommer att springa på sin idol, Carolina Gynning. Raskt börjar de smida planer på hur de ska få röra vid hennes vackra byst: - Man kan ju inte bara säga: ”Hej Carolina, får jag ta på dina bröst?”, utan man får säga typ, ”Hej Carolina, du har världens perfektaste bröst, kan jag liksom få ta på dem?”, säger de.

 • Avsnitt 8

  13 mar 2011

  Stormrika Wonna I de Jong vill hyra ett slott där familjen kan fira semester. Men slottet är tyvärr redan uthyrt. Då återstår två alternativ – att ändra planerna, eller att helt enkelt köpa hela slottet. - Det här är nog den största extravagansen jag har unnat mig, säger Wonna I de Jong. Hon har precis köpt ett helt slott för att familjen ska kunna semestra ståndsmässigt. Men hon är onekligen nöjd med sitt köp: - Jag älskar det här stället, jag får nästan tårar i ögonen, säger hon. I sista avsnittet av Sommar i Sverige får vi också följa familjen Karlström på den allra sista biten av deras strapatsfyllda Göta kanal-färd. Motorn har börjat brinna och pappa Karlström börjar tappa humöret: - Det går bara inte att göra så många misstag på en vecka, suckar han. Då dyker plötsligt en räddare i nöden upp i en vit motorbåt – och det är inte vilken hjälte som helst, det är skådespelaren Bert-Åke Varg som erbjuder bogseringshjälp.