• Sjukhuset
  22:51

  Avsnitt 1

  2 apr 2012

  Men eftersom såret inte fick läka korrekt efter att stygnen gått upp, måste han nu genomgå ytterligare en operation där Johan får klippa upp och sy nya stygn igen. Akutläkaren Johan L är en engagerad hobbykeramiker och ska ha sin allra första vernissage på Sjukhuset med sina handgjorda keramikverk. På vernissagen dyker lokalkändisen Ragnar Dahlberg upp och får en pratstund med konstnären Johan. På akuten får Johan in Angelica som ofta har svåra allergibesvär. Nu har hon reagerat starkt på något men har ingen aning om vad det kan vara. Får man en chock till följd av allergi och inte blir behandlad kan det vara livshotande. På neurokirurgen ska man operera in elektroder och en stimulator i hjärnan hos Rolf som har stora besvär med skakiga händer. En procedur som utförs med patienten i vaket tillstånd. Lyckas man kommer Rolf kunna leva ett normalt liv igen utan problem när han äter och dricker eller ska skriva. På förlossningen får barnmorskan Mirjam in Sandra som ska föda sitt tredje barn. Sandra har burit en spiral för att förhindra en graviditet men ibland så händer det ändå att en befruktning sker trots spiralen. Det är nu dags för barnet att komma ut och Mirjam gör allt vad hon kan för att påskynda födseln. Avsnitt 1 av 28.

 • Avsnitt 2

  3 apr 2012

  Vi träffar också transsexuella Maria, som under flera år med läkarnas hjälp förvandlat sig från man till kvinna. Nu är det dags för plastikkirurgen Johan att fortsätta arbetet med en operation där bland annat blygdläppar ska skapas. Och på förlossningen hjälper barnmorskan Mirjam Linda som ska föda sitt tredje barn. Avsnitt 2 av 28.

 • Avsnitt 3

  4 apr 2012

  Plastikkirurgen Johan träffar 6-årige Max som klämt sitt finger svårt under en kurragömmalek. Skadan är svår och Johan måste sy tillbaka halva fingertoppen igen. På akuten träffar sjuksköterskan Sorina en patient som har återkommande och mycket smärtsamma njurstensanfall, och barnmorskan Lina undersöker Therése som på grund av sin övervikt riskerar komplikationer under graviditeten. Avsnitt 3 av 28.

 • Avsnitt 4

  5 apr 2012

  På sjukhuset väntar ett team på att kunna ta över direkt och behandla Karl Ivans skador, som kan vara livshotande om såret ligger för nära halspulsådern. Avsnitt 4 av 28.

 • Avsnitt 5

  9 apr 2012

  Hand- och plastikkirurgen Hans kallas in för att transplantera hud till de allvarligast skadade delarna av pojkens händer. Ambulansjukvårdaren Christer kallas ut till en ridolycka och vi träffar 5-åriga Elvira som ska lära sig att leva med sin diabetes. Sjuksköterskan Anita hjälper Elvira att träna på att sticka en apelsin med en spruta. Avsnitt 5 av 28.

 • Avsnitt 6

  10 apr 2012

  Brännskadade Tomas genomgick nyligen en hudtransplantation, men efter en infektion har så gott som hela den transplanterade huden försvunnit. Nu måste plastikkirurgen Johan vara mycket försiktig när han förbereder en ny transplantation. Minsta bakterie som finns kvar i såret kan omöjliggöra en lyckad operation.

 • Avsnitt 7

  11 apr 2012

  Oscars cancer upptäcktes för ett och ett halvt år sedan och han har redan opererat bort en tumör på foten. Ambulanssjukvårdaren Christer rycker ut till Cornelia som ramlat under en gympalektion och slagit i huvudet. För henne är det extra oturligt eftersom det är hennes tioårsdag. På väg till akuten får hon som tröst en liten present av Christer i form av en nallebjörn. Och plastikkirurgen Johan hjälper Gun som länge lidit av väldigt smärtsamma bensår.

 • Avsnitt 8

  12 apr 2012

  Brännskadorna läker bra, men vid undersökningarna hittar man en nervskada i ett finger och plastikkirurgen Johan måste operera akut för rädda funktionen i fingret. På barnakuten undersöker Hanna ettårige Jonah som fått en stöt efter att ha lekt med en lampströmbrytare. Som tur är verkar skadorna begränsats till en blåsa. Dock uppstår smärre komplikationer eftersom det inte är helt lätt att få en lekfull ettåring att sitta still tillräckligt länge för att sätta fast EKG-elektroderna…

 • Avsnitt 9

  16 apr 2012

  Ambulanssjuksköterskan Christer gör sitt sista pass innan han ska iväg på semesterkryssning med några av kompisarna på stationen. Och sjuksköterskan Sara tar hand om nyfödda Theo som hade en dramatisk födsel med sugklocka och kejsarsnitt.

 • Avsnitt 10

  17 apr 2012

  Mannen kom till Sverige som flykting och hans släktingar är så oroliga att de kallat på både polis och ambulans. Barnläkaren Erik behandlar en rekordtidigt född pojke som inte andades vid födseln. Pojkens tillstånd är mycket allvarligt och han hålls nu vid liv med hjälp av respirator.

 • Avsnitt 11

  19 apr 2012

  Efteråt är det svårt att väcka honom och Rani är oroad över att något gått fel. Johanna och Patrik på neurokirurgiska avdelningen träffar en ung kvinna som har kronisk huvudvärk. Det visar sig vara en så kallad ”vattenskalle” som utvecklats under flera år. Nu hoppas läkarna att en operation ska kunna hjälpa henne. Thomas, som tidigare skar sönder hela sin underarm när han ramlade genom en glasdörr, är tillbaka hos plastikkirurgen Johan på ett återbesök. Han har fått tillbaka nästan hela rörligheten och önskar nu att han ska kunna tatuera sitt transplantat, något som Johan är skeptisk till.

 • Avsnitt 12

  23 apr 2012

  Läkaren Rani undersöker Roger som har något som ser ut som en vit mask på sin tunga. Plastikkirurgen Johan lägger om lilla Agnes som har allvarliga och djupa brännskador. Agnes skulle baka med sin pappa och råkade ta tag i en varm stekpanna fylld med matfett som tippade över henne. Kirurgen Roger träffar Josef som har en böld på baken som måste opereras bort.