• Sjukhuset
  21:58

  Avsnitt 1

  29 jan 2008

  I säsongsstarten av Sjukhuset åker Janne på ambulansen på ett prio 1-larm när en 19-årig kille blir svårt misshandlad.Undersköterskan Kungen på akuten får en medalj av en tacksam anhörig, vars bästa vän han har varit med och räddat livet på. Helikoptern åker på en blixtutryckning till en trafikolycka på motorvägen och barnmorskan Ann får in en förstföderska till förlossningen.

 • Avsnitt 2

  30 jan 2008

  Barnmorskan Ann hjälper till att förlösa en förstföderska.På akuten tar undersköterskan Kungen hand om en man som slagit en spik igenom fingret och en kille som fått ett pingisrack kastat i ögat.Janne i ambulansen får ett larm om en kille som blivit nerslagen ute på stan och doktor Urban på akuten är med om något som är bland det svåraste en läkare kan uppleva.

 • Avsnitt 3

  31 jan 2008

  Såväl helikoptern som Janne i ambulansen rycker ut när en kvinna fått ett svårt krampanfall.Barnmorskan Ann får in ett par som ska föda sitt andra barn och möter den ambitiösa läkarkandidaten Frida, som kämpar för sin examen och nu gör sin praktik på Akademiska sjukhusets barnsjukhus.

 • Avsnitt 4

  4 feb 2008

  Läkarkandidaten Frida är med om sitt första larm på barnakuten. Barnmorskan Ann förlöser en kvinna som väntar sitt andra barn.Doktor Urban träffar Hans som fått livet tillbaka och Janne får ett prio 1-larm till en förskola, om en tioåring som ramlat ner från ett träd.

 • Avsnitt 5

  5 feb 2008

  Doktor Urban på akuten får en dramatisk eftermiddag och Janne i ambulansen får ett larm om en man som skadats i en cykelolycka.Läkarkandidaten Frida går jour på barnakuten. Gustav är undersköterska på barnonkologen och har bland annat hand om 14-åriga Nicole som kämpar mot sin blodcancer.

 • Avsnitt 6

  7 feb 2008

  Janne i ambulansen larmas till en ridskola där en kvinna befaras vara svårt skadad efter en hästolycka.Gustav på barncanceravdelningen tar hand om 14-årige Mårten som har leukemi.På akuten får doktor Urban ett ovanligt fall: En man har fått svår yrsel av en vaxpropp i örat och läkarkandidaten Frida coachas av en extremt kunnig handledare.

 • Avsnitt 7

  11 feb 2008

  Undersköterskan Kungen på akutmottagningen tar hand om en hockeytränare med bruten arm.Barnmorskan Ann får in en förstföderska till förlossningen och Janne i ambulansen åker på ett mycket dramatiskt larm: en brandman som fått andnöd och panik under en rökdykning. Clownerna som kommer på besök till barncanceravdelningen är ett ljus i mörkret för många av de barn som bor där. Att undersöka barn kan vara svårt och läkarkandidaten Frida får handfasta råd av en erfaren kollega.

 • Avsnitt 8

  12 feb 2008

  Janne får ett larm om en trafikolycka där en gravid kvinna misstänks vara skadad. Överläkaren Urban har en extremt stressig kväll på akuten. Urban träffar bland annat Johan som tror att han har fått en blodpropp i benet. Och barnmorskan Ann på förlossningen hjälper Therese som ska föda sitt första barn.

 • Avsnitt 9

  13 feb 2008

  Janne i ambulansen får ett larm till ett julbord där en äldre man, sedan länge vegetarian, äter kött för första gången på 60 år. Doktor Urban på akuten åtar sig en patient som befaras bli mycket våldsam. Larmet går på hjärtintensiven och sjusköterskorna får en patient där varje sekund visar sig vara dyrbar och läkarkandidaten Frida gör ett arbetspass på barnakuten.

 • Avsnitt 10

  14 feb 2008

  Ortopedkirurgen Peter på traumasektionen där opererar akuta och extremt svåra fall, där de flesta patienterna har kommit in med ambulans eller intensivvårdshelikopter. Karl Erik har fått en fallande järnbalk över sig och måste omedelbart opereras av Peter och hans team.13-åriga Nicole har leukemi och ska få benmärg av sin lillebror. Sjuksköterskorna Isak och John på hjärtintensiven får in en patient med extrema bröstsmärtor och på förlossningen coachar barnmorskan Ann en ung kvinna som ska få sitt tredje barn.

 • Avsnitt 11

  18 feb 2008

  Janne på ambulansen är med om ett självmord och berättar om de svåra känslorna. Ortopedkirurgen Peter på traumasektionen återser den svårt skadade Karl Erik.Barnmorskan Ann kämpar för att en födande kvinna ska slippa kejsarsnitt och sjuksköterskorna Isak och John får ett larm till hjärtintensiven från en ambulans som skickar ett EKG på en patient som är på väg till Akademiska sjukhuset i ilfart.

 • Avsnitt 12

  19 feb 2008

  Ortopedkirurgen Peter på traumasektionen träffar en man som slitit av sig hälsenan under en innebandymatch.Janne i ambulansen får ett larm till en skola där en 17-årig kille kört armen genom en glasruta och fått svåra skärskador. Barnmorskan Ann stöttar en pappa som precis fått sitt första barn. Överläkaren och plastikkirurgen Malin har som specialitet att operera barn med svåra ansiktsmissbildningar och tack vare Malin och hennes team får de här barnen möjlighet att leva ett bra liv.