• Sjukhuset
  22:09

  Avsnitt 2

  28 aug 2007

  Sjuksköterskan Cecilia på neonatal, avdelningen för tidigt födda, gör en blixtutryckning för att rädda en nyfödd bebis med andningssvårigheter. Vaktmästarna Marvin och Irfan stöter på problem när de ska arrangera sjukhusets stora fotbollsturnering.

 • Avsnitt 3

  29 aug 2007

  Anngela och Lotten på onkologen fortsätter att vårda en patient, som nu fått det tunga svaret på sin cancerutredning. Hos barnmorskan Ingegerd tas beslutet att göra ett kejsarsnitt på en av de födande kvinnorna.  

 • Avsnitt 4

  30 aug 2007

  Anngela och Lotten tvingas till ett sorgligt farväl, och Thomas upplever stor dramatik under sitt nattpass på akuten. Urban förklarar varför han är så fäst vid sitt jobb, och Marvin och Irfan får äntligen se fotbollsturneringen de jobbat så hårt med gå av stapeln.  

 • Avsnitt 5

  2 sep 2007

  Undersköterskan Thomas och hans kolleger på akuten kämpar för att återuppliva en patient med hjärtstillestånd. Sjuksköterskan Cecilia fortsätter sin kamp att rädda livet på lille Elias som är född mer än fyra månader för tidigt. Anngela och Lotten på onkologen får en praktikant och hennes första dag på avdelningen blir en mardröm. Och barnläkaren Christian tvekar inför ett beslut som kan få ödesdigra konsekvenser.  

 • Avsnitt 6

  4 sep 2007

  Barnläkaren Christian tar emot en redan svårt sjuk patient – som snabbt blir sämre och sämre. Sjuksköterskan Cecilia på avdelningen för för tidigt födda barn vårdar lilla Elias, som väger mindre än 600 gram. En svår bilolycka inträffar på E18 och för helikopterteamet är varje sekund dyrbar. Brandkåren är larmad till Anngela och Lotten på onkologen och rökdykarna är snabbt på plats. 

 • Avsnitt 7

  5 sep 2007

  Barnmorskan Ingegerd förlöser en kvinna och situationen blir kritisk när smärtlindringen inte fungerar som den ska. Barnläkaren Christian har problem att ställa diagnos på en liten tjej med huvudvärk. Hos Cecilia på neonatalavdelningen är lilla Elias, som är född mer än fyra månader för tidigt, äntligen stark nog att för första gången lämna kuvösen. Och helikopterteamet åker på ett larm om en svår bilolycka där en av bilarna är fullständigt demolerad.  

 • Avsnitt 8

  6 sep 2007

  Sjuksköterskan Cecilia på neonatalavdelningen förbereder lilla Elias, som är född mer än fyra månader för tidigt, för ett liv utan respirator. Ambulansen får ett larm om en kvinna som håller på att föda och till och med rutinerade Janne blir stressad när huset kvinnan bor i är så nybyggt att adressen inte finns på kartan. Lotten på onkologen berättar om sin skräck för att hon eller någon anhörig ska bli allvarligt sjuk. Och barnläkaren Christian har en extremt hektisk natt som jourläkare.

 • Avsnitt 9

  10 sep 2007

  Anngela tar till slut mod till sig och följer med Lotten och de andra på studiebesök på obduktionsavdelningen.Transplantationskirurgen Vivan möter Sofia som beslutat sig för att donera en njure till sin svårt sjuke bror. Vaktmästaren Marvin berättar om hur han förföljdes av mardrömmar om levande döda de första veckorna som anställd på sjukhuset. Och Janne på ambulansen får ett larm om en trafikolycka med två motorcyklar inblandade.  

 • Avsnitt 10

  11 sep 2007

  Marvin ska ge blod och berättar om de tuffa åren som barn på flykt undan kriget. Barnläkaren Christian tvekar om behandlingen av ett nyfött barn med en misstänkt infektion. Anngela och Lotten tar emot en patient som kommer in med ambulans. Helikopterteamet får ett larm om en svår trafikolycka på E18. Och transplantationskirurgen Vivan opererar syskonparet Sofia och Magnus.  

 • Avsnitt 11

  12 sep 2007

  För överläkaren Urban är situationen kritisk när en patient befaras bli våldsam vid uppvaknandet. Kungen på akuten ger kollegan Rob svensklektioner för att underlätta hans tillvaro. Helikopterteamet åker på ett larm om en bil som kört av vägen i hög hastighet. Och transplantationskirurgen Vivan har ett glädjebesked till svårt njursjuke Penti. 

 • Avsnitt 12

  13 sep 2007

  Sjuksköterskan Cecilia tar hand om en bebis som måste opereras akut direkt efter födseln. Hjärtkirurgen Stefan får problem när han ska operera en svårt sjuk man som kommer in med ambulans och det inte finns någon operationssal ledig. Lotten på onkologen berättar om sitt livslånga intresse för kampen mot cancer och transplantationskirurgen Vivan ger njursjuke Penti chansen till ett nytt liv. 

 • Avsnitt 13

  17 sep 2007

  Janne på ambulansen har ett fall där patienten fått en allergisk chock och är betydligt sjukare än hon inser. Christian undersöker ett spädbarn som har svårt att få i sig näring. Vivan berättar om tidspressen när hon ska välja mottagare till ett organ. Och hjärtkirurgen Stefan har problem när en patient kommer in akut och teamet upptäcker att ingen operationssal är ledig.