• Saddle Up Sverige
  16:44

  Avsnitt 1

  4 nov 2018

  Matt som aldrig någonsin träffat en Islandshäst besöker Eva and Hrafnkel på Valleröds Islandshästcentrum i Blentarp. Han får lära sig hur man hanterar och rider Sveriges tredje mest populära hästras. Han utmanas att tänka som ett lejon och tämja hingsten Achilles och prova på gångarterna tölt och flygande pass. Avsnitt 1 av 15.

 • Avsnitt 2

  4 nov 2018

  SVEA Voltige en härlig blandning av mycket erfarna voltigörer och talangfulla yngre förmågor. De testar Matts akrobatiska förmåga och ger honom ett maxat konditionspass. Han ska lyckas ta sig upp på en travande häst och tanken är att han skall göra ett kort akrobatiknummer med laget. Han är rejält nervös. Kommer han klara att få vara med i showen eller blir han kvar på bänken? Avsnitt 2 av 15.

 • Avsnitt 3

  4 nov 2018

  Matt möter två namnkunniga inom den Svenska dressyreliten, Rasmus och Charlotte Haid Bondergaard. Paret vill testa Matts kunskap inom hans favoritdiciplin. Kan han genomföra en piruette, passage och piaff? Charlottes häst Roberto är en flerfaldigt belönad Grand Prix häst i toppklass, i detta avsnitt erbjuder hon sig plötsligt att skänka hästen till Matt. Avsnitt 3 av 15.

 • Avsnitt 4

  11 nov 2018

  Matt åker hem till artisten och konstnären Caroline af Ugglas som är mitt uppe att måla tavlor i sin ateljé. Carro berättar vad hon hittade på med hästarna i somras och tycker att de kan sticka till macken och köpa glass. Till häst såklart. Matt blir erbjuden att rida barbacka på en pensionerad galoppör, sen blir det full fart över ängarna. Avsnitt 4 av 15.

 • Avsnitt 5

  11 nov 2018

  Matts barndomsdröm går i uppfyllelse hos en av Sveriges främsta Cowgirls, Anna Axelsson. Han har velat testa Western hela sitt liv men aldrig haft chansen. Nu äntligen får han det dessutom har hästen samma namn som hans första egna häst. Lyckan är total men kommer han klara Spinn, Sliding Stop och Rollback utan att trilla av? Avsnitt 5 av 15.

 • Avsnitt 6

  11 nov 2018

  Att tävla kräver att nerverna är på plats och att man är i balans. Tränare, hästutbildare och mental coach Karin Öljemark dukar fram fika och låter Matt blotta sina styrkor och svagheter och får nycklar till hur han kan nå framgång i sin ridning och att hitta mod i hjärtat inför tävling. Avsnitt 6 av 15.

 • Avsnitt 7

  18 nov 2018

  Matt vill veta mer om sporten som har mest TV tid och största omsättningen i Sverige. Han får testa sporten med hjälp av Erik Adielsson som tillhör elitskiktet bland Sveriges och världens travkuskar. Det är bra mycket tuffare än det ser ut och är en ganska farlig sport och Matt känner lite oro inför att prova men han vill imponera på Erik och lovar sig själv att inte fega och hålla igen. Om det gick fort eller inte? Missa inte Matts prestation på banan. Avsnitt 7 av 15.

 • Avsnitt 8

  18 nov 2018

  Matt besöker Segersta, OS ryttaren Mads Hendeliowitz och hans fru Marias vackra dressyranläggning. Han möter föreläsare, ryttare och forskare, Mari Zetterqvist Blokhuis för att lära sig mer om hur han kan förbättra och träna sin sits. Mari har undersökt hur sitsen inte bara kan förbättras hos ryttaren utan också hur den påverkar hästen. Matt får sig en överraskning gällande sin balans. Avsnitt 8 av 15.

 • Avsnitt 9

  18 nov 2018

  Matt får möta hästen som ”Emil i Lönneberga” var så förtjust i och som också var rasen på legendaren ”Järvsö Faks”, Nordsvensken. Sigvard Gustavsson & Jan Pålsson guidar honom i en trolls skog hur man bäst kan jobba i skogen utan att göra så stor åverkan. Det är hårt och farligt jobb och Matt kan inte sluta imponeras av dom små och tuffa hingstarna Torp-Tum och Sparre. Avsnitt 9 av 15.

 • Avsnitt 10

  25 nov 2018

  Matt får möjligheten att träffa montéansvarig på Svensk Travsport, ryttaren Stina Swartling som också tävlar i den växande travsporten där du sitter på hästens rygg. Det är en oerhört fysiskt tufft för både ryttare och häst med många regler och restriktioner. Stina guidar Matt i hur hennes sport fungerar. Avsnitt 10 av 15.

 • Avsnitt 11

  25 nov 2018

  Ofta funderar Matt på hur hans häst Chase tog den långa resan från Australien till Holland. Att Matt är borta så mycket från honom och om Chase trivs i sin nya miljö. Matt bestämmer sig för att ta reda på mer genom kommunikatören Marietta Ljungdahl som kommunicerar med hästen genom att försätta sig själv i hypnos. Kommer hon kunna ge Matt svaren han söker? Avsnitt 11 av 15.

 • Avsnitt 12

  25 nov 2018

  Matt träffar hästkommunikatören John Ricketts som fått en svår uppgift att försöka lasta det unga stoet Raya som bara varit riden 6 månader och nyligen anlänt till Sverige. John guidar Matt i hur han ska tänka och jobba med hästen för att få den att vilja bli lastad. John är noga med att inte forcera. Man måste kommunicera på hästens villkor. En häst förlåter, men glömmer aldrig. Avsnitt 12 av 15.