Lyckan i LA

Emilia, Caroline, Katya och Rebecka har tillsammans gett sig iväg till Los Angeles för att få en roligare, flärdfullare och glamourösare vardag långt bort från den svenska avundsjukan. Sol, bad, fest, kärleksaffärer och spännande människor avlöser varandra. Det hårda festandet och intensiva minglandet kan dock få vem som helst att tappa fotfästet. Pengarna är för länge sedan slut, men tjejerna naglar sig fast och kämpar för att få allt att gå ihop. De tvingas flytta runt, får sina hjärtan krossade och jobbar med yrken som är långtifrån det de drömt om. Men att åka hem är uteslutet.
 • Spela Säsong 1 - Avsnitt 1
 • Lyckan i LA
  42:39

  Avsnitt 1

  13 mar 2012

  Sol, bad, fest, kärleksaffärer och spännande människor avlöser varandra. Det hårda festandet och intensiva minglandet kan dock få vem som helst att tappa fotfästet. Pengarna är för länge sedan slut, men tjejerna naglar sig fast och kämpar för att få allt att gå ihop. De tvingas flytta runt, får sina hjärtan krossade och jobbar med yrken som är långtifrån det de drömt om. Men att åka hem är uteslutet. Det går bara inte. Åker man hem har man misslyckats. Och det är ju ändå i Los Angeles som allt händer. Emilia Carpinisan, 26 år, är fotograf och grafisk formgivare från Braås utanför Växjö. Innan hon flyttade till LA jobbade hon som modell. Fotografen Bingo Rimér upptäckte henne och hon har prytt flera tidningomslag sedan dess. Hon har ett stormigt förhållande med Hollywoodkillen Chris sedan drygt ett år tillbaka och drömmer om att kunna jobba heltid som fotograf. Rebecka Alexia, 24 år, från Falun. Bästa vän med Emilia. Pluggar till skådespelare på Theatre of Arts. Älskar att sjunga, dansa och stå på scenen. Vill kunna försörja sig på skådespelaryrket. Har smeknamnet Lips för att hon har så stora läppar. Carro Månsson, 25 år, från Täby, jobbar som VIP-värdinna på exklusiva nattklubbar i Los Angeles. Carros längtan till Hollywood väcktes redan hemma i TV-soffan i Sverige. Carro bor och jobbar tillsammans med Katya. Katya Tham, 25 år, från Stockholm, jobbar som VIP-värdinna med Carro. Katya vet hur man flirtar och har bland annat lyckats snärja sydkoreanen Sanger som alltid rycker ut när hon behöver hjälp.

 • Avsnitt 2

  20 mar 2012

  Rebecka och Emilia har bott hemma hos Tila Tequila det senaste halvåret. Nu tvingar Tilas humör tjejerna att flytta – de har helt enkelt blivit rädda för sin hyresvärd. I smyg packar de alla sina saker och åker hem till Katya och Caroline med flyttlasset. Det dröjer dock inte länge innan de tröttnat på varandra. -If you don’t like it, get out of here! Emilia och Rebecka är hemlösa och har därför flyttat in hos Caroline och Katya tillfälligt. Alla fyra under samma tak bäddar för en del konflikter. Caroline och Katya är inte överförtjusta att deras prydliga lägenhet plötsligt är proppfull av sopsäckar med kläder, prylar och flyttkartonger. Till slut brister det för alla. Emilia träffar Bingo Rimér som betytt mycket för hennes karriär. Bingo jobbar på en fotobok och vill att Emilia ska vara med – naken. – Bingo fick ta de sista toplessbilderna på mig. Jag stängde den dörren idag, säger Emilia. Rebecka och hennes motspelare övar på pjäsen som de snart har premiär för. Rebecka är nervös och vill inte göra sin lärare, som hon kallar för Dragonlady, besviken. – Jag glömde mina lines igår när vi repeterade och då sa hon att hon skulle döda mig. Katya och Caroline bjuder in sina svenska vänner till Thanksgivingmiddag. Alla ska hjälpas åt, men konflikterna hopar sig igen. Caroline tänker absolut inte tillaga eller äta något så äckligt som kalkon och löser situationen på ett kreativt sätt. Rebecka har sina teorier om hur Thanksgivingfirandet startade: – Thanksgiving var när de hittade USA och bjöd indianerna på mat. Efter maten dödade de alla. Avsnitt 2 av 8.

 • Avsnitt 3

  27 mar 2012

  En av nackdelarna med att bo i Los Angeles är att familjen är långt borta och julafton blir extra ensam. Caroline vill inte att tjejerna ska hänga läpp ännu en jul, så hon ordnar ett svenskt firande med glögg, pepparkakor, julklappar, julgran, köttbullar, sill och en tomte. Men tomten slänger snabbt av sig tomtedräkten… – Åh fy fan, jag vill inte att min mamma ska se det här, säger Rebecka. Det blir ännu en jul utan familj i Los Angeles för Rebecka, Caroline, Katya och Emilia. Som grädde på moset har Rebecka och Emilia fått ta hand om grannens jättehund Rambo över helgen. Han smutsar ner tjejernas lägenhet väldigt snabbt och är mer vild än tam. För att göra det bästa av den ensamma julen försöker tjejerna återskapa en svensk högtid så gott det går. Och Caroline har bokat en speciell tomte för att muntra upp stämningen lite. En naken sådan. – Jag är typ scarred for life, säger en chockad Rebecka. Avsnitt 3 av 8.

 • Avsnitt 4

  3 apr 2012

  Lårkakor, kysskalas, en dvärgpirat beväpnad med kniv, nyårsfest, en urspårad dejt, en knockad tungviktsmästare i boxning och en svensk Hollywood-PT som faller offer för illvilliga planer. Det är dags för ännu en vanlig vecka i Rebeckas, Emilias, Katyas och Carolines liv. Hollywood-PTn Lars Wallin har kallats in för att få Rebecka och Caroline i form igen och bjuder dem på ett riktigt mördarpass: jämfota uppför en till synes ändlös trappa. Och han bjuder också på efterföljande dubbeldejt. Rebecka och Caroline bestämmer sig för att hämnas för den jobbiga träningen och bjuder Lars och hans gode vän, världsberömde boxningsmästaren Jeremy Williams, på shots. Massor av shots. Och i sina egna glas har tjejerna hällt upp vanligt vatten. När det är försent börjar Lars och Jeremy misstänka att de blivit grundlurade. -Jeremy, I think they drugged us! säger Lars. Det är Rebeckas födelsedag och hon väcks av en dvärg som kommer med tårta, hoppar i hennes säng och jagar henne med kniv. Som om inte det vore nog med action för en dag så ska tjejerna spela paintball tillsammans. Vilket resulterar i fina lårkakor lagom till nyårsafton. – Jag blev så jävla arg, säger Rebecka. 2011 avslutas storslaget på anrika Roosevelt Hotel med pusskalas och tillbakablickar på årets sämsta och bästa händelser. – Det sämsta med det här året var när ni bodde hos oss, säger Katya. Avsnitt 4 av 8.

 • Avsnitt 5

  10 apr 2012

  – Why buy a cow if you can get the milk for free? Katya vill bättra på oddsen att få ett förhållande och besöker en vett- och etikettcoach som ger henne goda råd. För att få den rätte gentlemannen på kroken bör hon till exempel leta på den lokala tennisklubben. Sagt och gjort. Med en snygging som sällskap, en välfylld picknickkorg, Malibus vackra stränder och en romantisk solnedgång kan det inte bli annat än lyckat. Eller? Samtidigt som Katyas dejt gästas av en ytterst ovälkommen upphetsad man i stringkalsong träffar Rebecka agenten Paul Ryan som ska hjälpa henne få komma till castings och provspela för olika roller. Men han börjar rota i hennes inre och hon känner sig tvingad att berätta om svåra händelser i sitt liv. – She’s got some fire and she’s got some depth. But she’s got to take off the mask, säger han. Emilia träffar rockbandet Abuse romance för att plåta deras skivomslag. Ett uppdrag hon är mycket glad över men hon har för säkerhets skull tagit med pojkvännen Chris som stöd. Förhållandet med Chris är som vanligt stormigt och hon bestämmer sig för att söka hjälp hos psykolog för att få tillbaka respekten för sig själv. Caroline och Rebecka passar på att besöka sin plastikkirurg för påfyllning av botox. – Man blir blind när man gör sina läppar, säger Rebecka som den här gången vill räta ut sin panna. Avsnitt 5 av 8.

 • Avsnitt 6

  17 apr 2012

  Katya och Caroline behöver pengar och har tagit in en inneboende. De hoppas att den nya hyresgästen ska vara snäll, gullig och rolig, men ser med fasa på när grönhåriga Palma iklädd bh och långkjol flyttar in med sina två hundar, som genast bajsar på heltäckningsmattan. För att göra sig hemmastadd i den stilrena lägenheten passar Palma på att i ett oövervakat tillfälle klottra full väggen. Hyresgästen från helvetet har tagit över deras lägenhet, men Katya och Caroline vill ändå ge Palma en chans och planerar en inflyttningsfest för att kanske lära sig tycka om henne. Men ganska snart inser värdinnorna att det är en mycket dålig idé. – När jag ser Palmas kompisar komma in, alltså då känner jag paniken komma. De var ju exakt lika galna som henne, säger Caroline, som tillsammans med Katya nu gått från att ha varit fläckfria hyresgäster till att ligga illa till hos hyresvärden. Rebecka har kammat hem sin första filmroll och vill göra bra ifrån sig. Då hennes roll innebär att hon ska hantera en pistol är det på sin plats med lite vapenträning. På Los Angeles Shooting Range finns några luttrade US Navy Seals-hårdingar som lär henne skjuta skarpt. Emilia ska göra ett fotojobb med Natasha Peyre och bättra på sin portfolio. Emilia stämmer träff med en regissör som ska titta på hennes foton och förhoppningsvis ge henne jobb som stillbildsfotograf vid hans filminspelningar. Avsnitt 6 av 8.

 • Avsnitt 7

  24 apr 2012

  Katyas största beundrare Sanger har bjudit med sin älskling på en seglingstur. Han ska åka ut på havet för att strö ut rosor till sin döda mamma vars aska han spridit ut där. Katyas sällskap betyder mycket för honom. Men vad han inte räknat med är att Katya ska börja klaga. Katya blir både rädd, ledsen och sjösjuk under färden. Hon gör sitt bästa för att hålla god min, men det är försent. Sanger får nog och konfronterar Katya. – Ibland känner jag mig mer som din assistent än din vän. Du måste börja att anstränga dig mer. Emilias fotografdröm är på väg att bli verklighet. Hon har fått jobb som stillbildsfotograf vid en musikvideoinspelning, med en stor artist och en stor produktion. Men hon är sen. – Jag fuckade upp det totalt, säger hon. Rebecka känner sig nere och har tänkt mycket på sin pappa på senaste tiden. Det är två år sedan han gick bort och han gillade aldrig hennes yrkesval. Nu när hon fått sin första roll vill hon göra upp med sina tvivel en gång för alla och försöka få kontakt med sin pappa på andra sidan. Rebecka tar med sig Emilia till ett medium för att få svar. Sedan seglingsturen har Katya inte fått kontakt med Sanger. Han vägrar svara i telefon. Det betyder att hon inte kan räkna med hans hjälp och måste åka buss till sin kompis i Santa Monica. Katya har en ny idé hur hon ska tjäna pengar. Hon har alltid varit duktig på att måla och hennes kompis lever på sin konst. Nu tänker även Katya prova att sälja tavlor och börjar med att smörja in sig själv i färg. Caroline och Katya söker dessutom jobb hos kändisfestfixaren Kevin Lee där de genast sätts på prov. Avsnitt 7 av 8.

 • Avsnitt 8

  1 maj 2012

  Rebecka spelar in sin första film, men chockas när hennes motspelare dyker upp med blodiga stygn efter ett ansiktslyft. Emilia får äntligen presentera Chris för sin mamma som kommer på LA-besök och Caroline styr upp Katyas första vernissage. Ett bekant ansikte dyker upp med blommor och en ring. Är det kärlek i luften? Emilia åker till flygplatsen för att hämta sin mamma som ska hälsa på för första gången. Det blir ett kärt återseende med många tårar. Emilia har inte sett sin mamma på två år. Chris är nervös för mötet, men det är mamma Maria också. – Han har för mycket tatueringar. Är han inte snäll eller? undrar hon. Dagen för Rebeckas filminspelning har äntligen kommit och inspelningsplats är en gammal antikbutik. Hon har jobbat hårt med att få till den rätta tjeckiska accenten och till och med kallat in experthjälp. Men motspelaren Mario dyker upp med blodiga stygn efter en ansiktslyftning. Rebecka får försöka tänka bort det bisarra i situationen och köra på ändå. – Förhoppningsvis vid nästa scen är killen trettio år yngre, säger Rebecka. Katya har hittat inspiration att börja måla och det är nu dags för hennes första vernissage. Caroline styr upp evenemanget och Katyas vänner och bekanta sluter upp en efter en. Men en speciell vän, som brukar vara först på plats, syns inte till. – Jag tycker att det här med Sanger har gått för långt, säger Caroline. Kommer Katya, Emilia, Rebecka och Caroline att hitta lyckan i LA? Vem är killen som dyker upp med blommor och en ring? Vilka hoppas på familj inom en snar framtid och vilka har nått sina mål? Avsnitt 8 av 8.