• Avsnitt 1

  1 feb 2018

  Tio unga kocktalanger tävlar om sitt livs drömjobb: ett jobb hos stjärnkocken Johan Jureskog. I premiäravsnittet sätter Jureskog genast elevernas kunskaper på prov - med en viktig fördel som pris.

 • Avsnitt 2

  8 feb 2018

  I kvällens Kockakademin är temat italienskt och gästdomaren Isabella Morron lär eleverna allt hon kan om det Italienska köket. Johan Jureskog blir besviken på sina elevers uppförande utanför tävlingarna och ger dem en ordentlig utskällning.

 • Avsnitt 3

  15 feb 2018

  I kvällens avsnitt står det klassiskt tema på menyn. Det är dags för eleverna att få sina kunskaper satta på prov på den anrika restaurangen Ulla Winblad. Efter lagindelningen brister det för Lisanna som blir väldigt frustrerad. Isak vill ta revansch och visa att han platsar i gänget. Avsnitt 3 av 10.

 • Avsnitt 4

  22 feb 2018

  Dags för tapaskväll på Kockakademin! Eleverna får lära sig allt om den spanska trendmaten av proffset Rafael Pena som driver en populär restaurang i Barcelona. I fördelstävlingen väntar en överraskning som sätter saker på sin spets rejält. Vid menytävlingen blir både Johan Jureskog och Rafael Pena imponerade av elevernas prestationer. Avsnitt 4 av 10.

 • Avsnitt 5

  1 mar 2018

  I kvällens program hämtar Johan Jureskog upp eleverna med båt eftersom det är havet som står på schemat. Kockakademin gästas av fiskproffset Sofia B Eriksson som har japanska smaker som sin specialitet. I fördelstävlingen får vinnaren välja sitt eget lag – vilket kan vara avgörande för att klara sig kvar till nästa vecka. Avsnitt 5 av 8.

 • Avsnitt 6

  8 mar 2018

  Punk Royal är trendkrogen där allt kan hända. I kvällens Kockakademin utsätter Krogstockholms mest punkiga krögarpar Jocke Almqvist och Kalle Nilsson eleverna för den tuffaste utmaningen hittills. Tävlingen urartar rejält när Punk Royal-duons devis ”det finns inga regler” sätter tonen på allt eleverna gör. En tvingas lämna i kvällens avsnitt. Avsnitt 6 av 8.

 • Avsnitt 7

  15 mar 2018

  Att äta mossa är inget konstigt – bara den tillagas rätt. Kvällens tema i Kockakademin är naturen och våra fyra semifinalister ska tävla individuellt om att ta första finalplatsen. Filip Fastén och Lina Ahlin från Restaurang Agrikultur, som brinner för att hitta inspiration och smaker från naturen, är veckans gästdomare. Avsnitt 7 av 10.

 • Avsnitt 8

  22 mar 2018

  Dags för den rafflande finalen i Kockakademin! Ikväll ställs finalisterna inför sin tuffaste utmaning någonsin - och Johan Jureskog ska efter flera långa tävlingsveckor få en ny medarbetare till sin restaurang. Avsnitt 8 av 8.

Om du gillade Kockakademin kanske du också gillar...