Danspalatset Playa del Sol

Tänk dig en fritidsgård för ungdomar med extra allt. Tänk dig Stockholmsveckan i Visby. Håll den tanken och förflytta den sedan till Gran Canaria och byt ut ungdomarna mot pensionärer. Där har du Danspalatset Playa del Sol. Till denna dansrestaurang, som funnits sedan sjuttiotalet, vallfärdar svenskar varje år för att leva ut på dansgolvet - lapa sol, festa på happy hour och dansa tryckare till dansband.
 • Spela Säsong 1 - Avsnitt 1
 • Danspalatset Playa del Sol
  43:05

  Avsnitt 1

  21 aug 2012

  Under vinterhalvåret vallfärdar tiotusentals mogna svenskar till Kanarieöarna med ett mål i sikte - dansrestaurangen Playa del Sol. Denna folkkära pärla andas Sverige och i TV3:s Danspalatset Playa del Sol i höst får vi lära känna superstammisarna. Tänk dig en fritidsgård för ungdomar med extra allt. Tänk dig Stockholmsveckan i Visby. Håll den tanken och förflytta den sedan till Gran Canaria och byt ut ungdomarna mot äldre mogna svenskar. Där har du Danspalatset Playa del Sol. Till denna dansrestaurang, som funnits sedan sjuttiotalet, vallfärdar svenskar varje år för att leva ut på dansgolvet - lapa sol, festa på happy hour och dansa tryckare till dansband. Monica är med sina 50 år en av de yngre på Playa del Sol och får många lystna blickar när hon säljer lotter under showkvällarna. Kenneth raggade upp Bissan i baren och nu återvänder de till Playa del Sol flera veckor per år. Totalt har de varit här över 40 gånger. I kvällens avsnitt bjuder de in ”borgmästaren” Lola och några andra vänner på en av sina legendariska förfester. I premiäravsnittet möter vi dessutom upp Sylwia från Malmö när hon landar på Gran Canaria. Sylwia är en av tusentals stamgäster på dansrestaurangen och redan en lokalkändis. Hon ägnar timmar åt att piffa sig inför kvällen. Tommy är här för att dansa och kan bjuda upp närmare 50 gånger på en kväll. Dansrestaurangen drivs av Vicente och Eva-Lena som ser till att svenska klassiker som köttbullar, fläskfilé, sjötunga och revbensspjäll finns på menyn. Rätterna serveras av unga Jasmine som kan sina tricks för att få några extra slantar i dricks. Under hösten kommer de att roa och värma tittarna med sina äventyr i Danspalatset Playa del Sol. Avsnitt 1 av 8.

 • Avsnitt 2

  28 aug 2012

  Högsäsongen är i gång på Playa del Sol och stammisarna strömmar in. Men när Lola saknas på happy hour blir Kenneth och Bissan oroliga. I kvällens avsnitt av Danspalatset Playa del Sol blir det dans på borden, intimt framåt småtimmarna och flörtar från förr gör comeback. Happy hour är den populäraste mötespunkten på Playa del Sol. Här lockar drinkar och prat om gårdagskvällen. Kenneth och Bissan är självklart på plats. Men var är Lola? En happy hour utan Lola är ingen happy hour och oron kommer krypande. Det visar sig att danstokiga Lola hade en lång natt och känner sig lite trött. Rune från Eslöv kallas Elvis och är en tungviktare på dansgolvet och Lolas självklara kavaljer. Även han är sen till happy hour. Monica är showvärdinna och har sina knep för att synas ordentligt på scenen. Dessa kvällar blir hon en mental restaurangägare och säger att hon äger stället. Sylwia måste byta hotell för rummet har inget kylskåp så hon kan inte bjuda på kalla drinkar. Gamla kärleken Einar hjälper till med flytten. Nu sitter de på balkongen och drömmer sig tillbaka till förhållandet för 17 år sedan. Ricky och Polly från Norrköping ingår i järngänget och Kenneth och Lola tar emot dem med varm famn när stammisarna anländer till Playa del Sol. Ricky går ut starkt och dansar på bordet, förlåt frysboxen, redan första kvällen. Under vinterhalvåret vallfärdar tiotusentals mogna svenskar till Kanarieöarna med ett mål i sikte - dansrestaurangen Playa del Sol. Denna folkkära pärla andas Sverige och i TV3:s Danspalatset Playa del Sol i höst får vi lära känna superstammisarna. Avsnitt 2 av 8.

 • Avsnitt 3

  4 sep 2012

  Irish coffee är en av de absolut populäraste drinkarna på Playa del Sol. De nyanlända leopardtanterna inleder gärna partajet med denna varma drink i handen. Dessutom ställer vännerna Kenneth och Lola till med fest för alla stammisar. Kvällen till ära gör dansbandet Eklöfs sin sista spelning – och det blir ett blött farväl. Till dansrestaurangen Playa del Sol på Gran Canaria reser varje säsong tiotusentals svenskar för att känna sig hemma - borta. Sjötunga och köttbullar går som smör i solsken bland gästerna men döm om deras förvåning när kaffet som serveras på hotellet inte är svenskt – utan danskt. Fråga bara leopardtanterna. Detta gäng kallar sig så eftersom samtliga damer i sällskapet har ett leopardmönstrade plagg på sig. Ingen kan undgå dem på dansrestaurangen och de antecknar gärna sina skämt i en liten bok. Leopardtanterna börjar kvällen med att ta en fördrink på den irländska puben. Det blir så klart en Irish Coffee. Några andra som syns och märks är vännerna Kenneth och Lola. De planerar en stor middag för de mesta stammisarna. De blir minst 34 personer vilket kräver sitt utrymme på restaurangen. Om middagen mot all förmodan skulle bli tråkig har Kenneth och Lola ett botemedel – partypåsar. Det omåttligt populära dansbandet Eklöfs från Nyköping är på plats och har spelat nästan varje kväll på Playa del Sol och gäster planerar sina resor hit efter Eklöfs spelschema. Danskungen Rune är inte sen att hylla dem och tar på sig sin favoritskjorta inför Eklöfs sista spelning. Och det blir ett blött farväl när Vicente traditionsenligt kastar bandet i poolen. Dessutom är det dags att säga adjö till en annan danskung – i alla fall för den här gången. Tommy styr kosan hem till Norrköping men är säker på att han snart kommer tillbaka till Playa del Sol. Under vinterhalvåret vallfärdar tiotusentals mogna svenskar till Playa del Inglés på Kanarieöarna med ett mål i sikte - dansrestaurangen Playa del Sol. Denna folkkära pärla andas Sverige och i TV3:s Danspalatset Playa del Sol i höst får vi lära känna superstammisarna. Avsnitt 3 av 8. Tänk dig en fritidsgård för ungdomar med extra allt. Tänk dig Stockholmsveckan i Visby. Håll den tanken och förflytta den sedan till Gran Canaria och byt ut ungdomarna mot pensionärer. Där har du Danspalatset Playa del Sol. Till denna dansrestaurang, som funnits sedan sjuttiotalet, vallfärdar svenskar varje år för att leva ut på dansgolvet - lapa sol, festa på happy hour och dansa tryckare till dansband. Monica är med sina 50 år en av de yngre på Playa del Sol och får många lystna blickar när hon säljer lotter under showkvällarna. Kenneth raggade upp Bissan i baren och nu återvänder de till Playa del Sol flera veckor per år. Sylwia är en lokalkändis på dansrestaurangen och ägnar timmar åt att piffa sig inför nattklubbsbesöket. I Danspalatset Playa del Sol får vi också stifta bekantskap med dansbandskungen Tommy, ”borgmästaren” Lola, den unga servitrisen Jasmine och dansrestaurangens ägare Vicente och Eva-Lena.

 • Avsnitt 4

  11 sep 2012

  Sylwia från Malmö är singel men skulle inte ha något emot att träffa en ny karl. Och på Playa del Sol finns alla möjligheter att göra just det. I kvällens avsnitt tar hon tag i saken och börjar ragga på dansrestaurangen. En av dem, Lennart, visar sig vara en man hon gärna tar en extra svängom med. Dessutom får vi träffa Marianne och Börje – paret från Umeå som färgmatchar varandra med kläderna. Monica är värdinna på Playa del Sol och håller i det populära lotteriet. Denna vecka i ”Danspalatset Playa del Sol” får vi följa henne när hon minglar och säljer lotter bland gästerna på dansrestaurangen. Första priset är en presentlåda fylld med godsaker såsom en Playa del Sol-tröja, Ahlgrens bilar och goda drycker. Under kvällen är det dags för dansbandet King Edwards från Sveg att sätta tonen på dansgolvet. De välkomnas dock till Playa del Sol med en felaktig skylt. Men premiärkvällen blir en succé. Sylwia ska åka på picknick med sin kompis Agneta. De har bestämt sig för att ta hyrbilen. Sylwia har dock lite tekniska problem med suffletten och hur hon får i backen. Efter den mysiga picknicken känner sig Sylwia lite amorös och är i raggartagen på Playa del Sol. Allra helst dansar hon med sin nya spaning Lennart. Och efter en förfest hemma hos Ingrid, denna tungviktsmästare i att solbada, bjuder Sylwia gärna upp Lennart en extra gång. Börje och Marianne från Umeå har varit gifta i 45 år och håller fortfarande ihop. De återvänder nu till ett hotell de inte varit på sedan 1995. De färgmatchar varandra när de går ut och Börje fixar gärna håret på Marianne. Under vinterhalvåret vallfärdar tiotusentals mogna svenskar till Playa del Inglés på Kanarieöarna med ett mål i sikte - dansrestaurangen Playa del Sol. Denna folkkära pärla andas Sverige och i TV3:s Danspalatset Playa del Sol i höst får vi lära känna superstammisarna. Avsnitt 4 av 8.

 • Avsnitt 5

  18 sep 2012

  Brottsplats eller kärlekstunnel. Det beror på vem man frågar. Men helt klart är att tycke ofta uppstår på Playa del Sol. I kvällens avsnitt är kärleken ett genomgående tema. Vi får möta Inga och Harald som träffades på dansrestaurangen för ett år sedan. Kenneth och Bissan firar åtta år och Kenneth har en överraskning på gång till sin kärlek. Dessutom går Sylvia på dejt med Lennart som hon raggade upp i baren. Kenneth är ute på hemligt uppdrag. Han ska köpa blommor till Bissan eftersom de ska fira att det är åtta år sedan de träffades på Playa del Sol. Dessutom går de ut och äter en fin middag och pratar om när det sa klick. Dansbandet King Edwards är på jakt efter nya matchande skjortor som en del av deras scenklädsel och hoppas kunna göra fynd i Playa del Inglés. De tror att de kommer hitta skjortor som ser lite roligare ut än de hemma i Sverige. Sylvia har en dejt med Lennart som hon raggat upp på Playa del Sol. Men oron börjar växa inom henne. Kommer han dyka upp? Marianne och Börje från Umeå har varit ett par i över 45 år. Nästan varje dag tar de en lång promenad tillsammans och avslutar med en fika. Just idag väntar dock nya äventyr för deras ömma fötter – de ska testa fiskpedikyr för första gången. Under vinterhalvåret vallfärdar tiotusentals mogna svenskar till Playa del Inglés på Kanarieöarna med ett mål i sikte - dansrestaurangen Playa del Sol. Denna folkkära pärla andas Sverige och i TV3:s Danspalatset Playa del Sol i höst får vi lära känna superstammisarna. Avsnitt 5 av 8.

 • Avsnitt 6

  25 sep 2012

  Vid 65 års ålder är det dags att göra en tatuering, rida kamel och sparka rövkrok. Fråga bara Siri som prickar av alla dessa i kvällens Danspalatset Playa del Sol. Dessutom går Sylvia och Ingrid på marknad för att shoppa tanttrosor. Servitrisen Jasmine däremot köper en cigarr. Siri, 65, ska göra sin allra första tatuering till minnet av sin man Ragnar som gick bort förra året. Hon ska göra ett hjärta men har lite problem med språket när hon kommunicerar med tatueraren. Hon firar sin gaddning med en förfest hemma och passar även på att visa hur man sparkar rövkrok. Sylvia och soldyrkaren Ingrid ska gå på marknad. Ingrid är på jakt efter tanttrosor och en försäljare försöker charma Sylvia och förklarar något oväntat sin kärlek till henne. Han bjuder ut henne på en Irish Coffee men Sylvia nobbar. Samtidigt är servitrisen Jasmine ute och shoppar med en kompis och går förbi ett blomsterstånd där nostalgikänslorna tar över. Hon jobbar nämligen i en blomsterbutik hemma i Stockholm där hon bland annat gjort buketter till Lill-Babs och drottning Silvia. Men det blir inga blommor denna gång – istället köper de en cigarr. Gänget Pantertanterna kallar Playa del Sol sitt sommarställe. De har en egen Sylwia i sitt gäng men det råder lite delade meningar om hennes roll. Damerna gör dock skäl för sitt namn och målar naglarna tillsammans, shoppar bikinis och raggar på kvällarna. Lola och Rune tillhör verkligen superstammisarna på Playa del Sol. I kvällens avsnitt visar de upp sina favoritställen på dansrestaurangen. Vem visste till exempel att det finns en ”flicksida” och något som heter samvård i baren? Rune avslutar sin 91:a vistelse på Playa del Sol med att ta en sista svängom innan det är dags att åka hem till Sverige igen. Under vinterhalvåret vallfärdar tiotusentals mogna svenskar till Playa del Inglés på Kanarieöarna med ett mål i sikte - dansrestaurangen Playa del Sol. Denna folkkära pärla andas Sverige och i TV3:s Danspalatset Playa del Sol i höst får vi lära känna gästerna och ta del av atmosfären på den populära dansrestaurangen. Avsnitt 6 av 8.

 • Avsnitt 7

  2 okt 2012

  I kvällens avsnitt läggs lite extra fokus på servitrisen Jasmine. Efter att ha jobbat en hel säsong på Playa del Sol så känner hon till de flesta knepen. Som hur man slipper visa magen när det är Hawaii-tema och hur man håller vakt på sina egna bord. Men allt roligt har ett slut och ikväll säger Jasmine upp sig från dansrestaurangen. Jasmine går inte med på att visa magen när det är Hawaii-tema på Playa del Sol – även om det innebär att hon inte får lika mycket dricks som de spanska och mer blottade servitriserna. Hon börjar dessutom tjafsa med de manliga servitörerna som försöker sälja på hennes bord. Efter sex månader på Playa del Sol säger hon upp sig. Men vad kommer chefen Vicente att säga? Lola besöker marknaden och har en liten prutskola för tittarna. Hon kallas borgmästaren i Playa del Inglés eftersom hon har koll på allt och alla. Lola har en egen lägenhet ett stenkast från Playa del Sol och bjuder hem Ricky och Polly samt några väninnor för att bjuda på Janssons frestelse. Börje ska bjuda sin kära Marianne på pannkakor – precis som hemma. De delar också med sig av sina bästa tips om hur man gömmer nyckeln till säkerhetsboxen. En apelsin kan alltid komma till nytta. Gunilla och Christer har i år valt bort dansen för att kunna ta med sina vovvar Prins Bernadotte och Clownen Lukas. Annars har de alltid gått ut på Playa del Sol och svirat men trodde inte att det var möjligt i år. Men då kommer en oväntad hundvakt till undsättning. Under vinterhalvåret vallfärdar tiotusentals mogna svenskar till Playa del Inglés på Kanarieöarna med ett mål i sikte - dansrestaurangen Playa del Sol. Denna folkkära pärla andas Sverige och i TV3:s Danspalatset Playa del Sol i höst får vi lära känna gästerna och ta del av atmosfären på den populära dansrestaurangen. Avsnitt 7 av 8.