• Bukowskis
  43:57

  Avsnitt 1

  15 feb 2011

  I vår gläntar vi på dörren till auktionsföretaget Bukowskis och sugs genast in i ett ordnat kaos av praktfull konst, magnifika möbler, glittrande juveler och spännande objekt från alla tidsperioder. Vi får följa både fantasieggande föremål och de underbara karaktärer som jobbar med dessa och som gärna bjuder på sig själva och lättar lite på slipsen. Vi tittar självklart i Bukowskis backspegel, men får också en inblick i uppdaterade framtidsvisioner. – Det är inget yrke det här, det är ett kall, säger Carl-Gustaf Petersén, ansvarig för Bukowskis internationella verksamhet. I premiäravsnittet råder febril aktivitet på auktionshuset Bukowskis då en ny utställning ska sättas upp. Vi får ta del av arbetet bakom kulisserna och se vackra och annorlunda föremål. Bukowskis experter lär oss om dess historia och värde och vi får även se vilket pris föremålen slutligen klubbas för på auktionen. Bukowskis värderar även hela hem och vi följer med förste intendent Tom Österman på skattjakt hos en familj i Stockholm.

 • Avsnitt 2

  22 feb 2011

  Denna episod: I andra avsnittet av Bukowskis är det dags för modern auktion. Konstverk och föremål ska auktioneras ut och värderas. Vi får också en snabbkurs i hur en auktion går till, och hur du lägger bud. I det här avsnittet får dessutom en säljare en riktigt trevlig överraskning då han fått en felaktig värdering från annat håll. Konstverket som först värderats till 30 000 kronor auktioneras ut för hela tjugo gånger mer hos Bukowskis... Del 2:10.

 • Avsnitt 3

  1 mar 2011

  Sveriges modeelit är på plats bland Hermès, Dior och Louis Vuitton. Ebba von Sydow bjuder på ett halsband från Christian Dior. Margareta van den Bosch, HMs legendariska designchef, låter sig också lockas av utställningen. Malin Sveholm som jobbar med utställningen ger oss en exklusiv visning av de åtråvärda plaggen och väskorna. – Det finns flera auktionshus som tagit efter oss och som också har vintage, men vi vill ju att vår avdelning ska vara den bästa i Sverige. Välkommen in i Bukowskis spännande värld! I vår gläntar vi på dörren till auktionsföretaget Bukowskis och sugs genast in i ett ordnat kaos av praktfull konst, magnifika möbler, glittrande juveler och spännande objekt från alla tidsperioder. Vi får följa både fantasieggande föremål och de underbara karaktärer som jobbar med dessa och som gärna bjuder på sig själva och lättar lite på slipsen. Vi tittar självklart i Bukowskis backspegel, men får också en inblick i uppdaterade framtidsvisioner. Del 3:10.

 • Avsnitt 4

  8 mar 2011

  Fotografier med nakna motiv, rörliga installationer, moderna möbelklassiker, storslagna tavlor och konstverk där urin är en central del auktioneras ut för rekordsummor. – Vi får inte agera stilpoliser och säga vad som är konst och inte konst, utan är det en etablerad konstnär som har gjort ett verk så är det vår skyldighet att presentera det och försöka sälja det, så länge det är inom rimliga lagliga gränser, säger Bukowskis Tom Österman. Del 4:10.

 • Avsnitt 5

  15 mar 2011

  Folk har vallfärdat hit och ställt sig och gråtit framför målningen, säger Bukowskis Lena Nytén. Hon talar om målningen ”Baby” utförd av konstnären Cecilia Edefalk och kvällens auktion slår alla tidigare rekord. Tavlan säljs för det högsta priset någonsin för en nu levande svensk konstnär: 5,9 miljoner. Och det är bara ett av miljonobjekten på Bukowskis auktion ”Contemporary & design” som är Sveriges största i sitt slag. Välkommen in i Bukowskis spännande värld! I vår gläntar vi på dörren till auktionsföretaget Bukowskis och sugs genast in i ett ordnat kaos av praktfull konst, magnifika möbler, glittrande juveler och spännande objekt från alla tidsperioder. Vi får följa både fantasieggande föremål och de underbara karaktärer som jobbar med dessa och som gärna bjuder på sig själva och lättar lite på slipsen. Vi tittar självklart i Bukowskis backspegel, men får också en inblick i uppdaterade framtidsvisioner. Avsnitt 5 av 10.

 • Avsnitt 6

  22 mar 2011

  Kungliga möbler, diamanter, kinesisk 1700-talskonst och svenska klassiker. Ikvällens program blandas objekt från världens alla hörn. Det blir också en resa till Marbella där Bukowskis Tom Österman har många kunder att informera och göra hembesök hos. Dessutom får vi en snabbkurs i ämnet diamanter av smyckesexperten Johanna Isaksson. Välkommen in i Bukowskis spännande värld! I vår gläntar vi på dörren till auktionsföretaget Bukowskis och sugs genast in i ett ordnat kaos av praktfull konst, magnifika möbler, glittrande juveler och spännande objekt från alla tidsperioder. Vi får följa både fantasieggande föremål och de underbara karaktärer som jobbar med dessa och som gärna bjuder på sig själva och lättar lite på slipsen. Vi tittar självklart i Bukowskis backspegel, men får också en inblick i uppdaterade framtidsvisioner. Avsnitt 6 av 10.

 • Avsnitt 7

  29 mar 2011

  Ett underskönt Suzani broderi förför köparna och priset skenar iväg. Smyckeexperten Johanna Isaksson får snabbvärdera en smyckesamling och hittar riktigt stora diamanter. I avsnitt sju om anrika auktionshuset Bukowskis får vi även veta hur den sluge möbelsnickaren Gottlieb Iwersson vann Kung Gustav III gunst. Välkommen in i Bukowskis spännande värld! I vår gläntar vi på dörren till auktionsföretaget Bukowskis och sugs genast in i ett ordnat kaos av praktfull konst, magnifika möbler, glittrande juveler och spännande objekt från alla tidsperioder. Vi får följa både fantasieggande föremål och de underbara karaktärer som jobbar med dessa och som gärna bjuder på sig själva och lättar lite på slipsen. Vi tittar självklart i Bukowskis backspegel, men får också en inblick i uppdaterade framtidsvisioner. Avsnitt 7 av 10.

 • Avsnitt 8

  5 apr 2011

  Zornfrossan är ett faktum när välkända verket Röd sand ropas ut på Bukowskis. En vinkruka som tillhört kinesiska kejsaren Jiājìng klubbas för mer än en miljon. Intendenten Erik Ingare gör ett hembesök hos kunden Margareta Boman för att värdera en servis. Sist men inte minst auktioneras en målning av Julius Kronberg ut. En av Kronbergs stora beundrare var August Strindberg. Välkommen in i Bukowskis spännande värld! I vår gläntar vi på dörren till auktionsföretaget Bukowskis och sugs genast in i ett ordnat kaos av praktfull konst, magnifika möbler, glittrande juveler och spännande objekt från alla tidsperioder. Vi får följa både fantasieggande föremål och de underbara karaktärer som jobbar med dessa och som gärna bjuder på sig själva och lättar lite på slipsen. Vi tittar självklart i Bukowskis backspegel, men får också en inblick i uppdaterade framtidsvisioner. Avsnitt 8 av 10.

 • Avsnitt 9

  12 apr 2011

  En silvertekanna från Uddevalla väcker uppmärksamhet tack vare sina två pipor, något som är mycket sällsynt. Från Bukowskis Market, Internetavdelningen, hämtas ett intressant medicinskåp upp till auktionshallen. 1797 tillverkade mästaren Johann Fischer eleganta ljuskronor i St. Petersburg. Det finns nu bara 14 kända exemplar i världen, ett av dessa ska nu säljas på Bukowskis. Dessutom är det dags för utställningskommissarien, Krister Falksveden, att byta slips – något han bara gör vart 15 år… Välkommen in i Bukowskis spännande värld! I vår gläntar vi på dörren till auktionsföretaget Bukowskis och sugs genast in i ett ordnat kaos av praktfull konst, magnifika möbler, glittrande juveler och spännande objekt från alla tidsperioder. Vi får följa både fantasieggande föremål och de underbara karaktärer som jobbar med dessa och som gärna bjuder på sig själva och lättar lite på slipsen. Vi tittar självklart i Bukowskis backspegel, men får också en inblick i uppdaterade framtidsvisioner. Avsnitt 9 av 10.

 • Avsnitt 10

  19 apr 2011

  Le Corbusier, Charles och Ray Eames, Josef Frank och Eero Aarnio har alla designat moderna möbelklassiker. I säsongsavslutningen av Bukowskis går några av dessa under klubban, bland annat Aarnios fåtölj Åskbollen. Fredrika Bremers skrivställ, en rysk dryckeskanna från 1737 och en köpmannadisk är andra objekt som lockar auktionsfantasterna. Vi får även en kort historielektion om den vackra marmor som hämtats från Kolmården ända sedan 1200-talet samt tips om hur tennföremål ska vara stämplade. Välkommen in i Bukowskis spännande värld! I vår gläntar vi på dörren till auktionsföretaget Bukowskis och sugs genast in i ett ordnat kaos av praktfull konst, magnifika möbler, glittrande juveler och spännande objekt från alla tidsperioder. Vi får följa både fantasieggande föremål och de underbara karaktärer som jobbar med dessa och som gärna bjuder på sig själva och lättar lite på slipsen. Vi tittar självklart i Bukowskis backspegel, men får också en inblick i uppdaterade framtidsvisioner. Avsnitt 10 av 10.