• Avsnitt 1

  4 apr 2017

  Alligator och räkor, kan man ha det i en hamburgare? Mästerkocken Johan Jureskog är tillbaka i USA för att fortsätta jakten på Världens bästa burgare i sex avsnitt. I säsongspremiären åker han till New Orleans med sin nya vapendragare Frida Nordstrand, programledare och sportprofil. I ”New Orleans testar de alligatorburgare och besöker The Camellia Grill, krogen som blev en symbol för New Orleansbornas kämpaglöd efter orkanen Katrina. Där gör de burgare på samma sätt som de gjorde dem 1946. Och till sist blir det förstås en köttosande burgarduell mellan Johan och New Orleans bäste burgarkock, Adam Biderman från The Company Burger. Avsnitt 1 av 6.

 • Avsnitt 2

  11 apr 2017

  I andra avsnittet av Världen bästa burgare åker Johan Jureskog och Frida Nordstrand till Memphis, Elvis legendariska hemstad. Men Johan nöjer sig inte med att vara turist, han tänker dessutom utmana Elvis favoritkrog The Arcade Restaurant på en burgarduell. Välkommen till den amerikanska södern, med god mat, magisk musik och en inte jätteödmjuk svensk mästerkock. Avsnitt 2 av 6.

 • Avsnitt 3

  18 apr 2017

  I tredje avsnittet av Världens bästa burgare blir det en klassisk vilda västern-duell i Texas. Johan Jureskog och Frida Nordstrand åker till El Paso på gränsen till Mexiko för att upptäcka den klassiska Texmexburgaren, med heta chilismaker och oväntade ingredienser. Där får Johan även veta ursprunget till den svenskaste maträtten av alla - tacos. Frida får en egen utmaning, att äta en gigantisk hamburgare på en anrik Texaskrog. Klarar hon utmaningen får hon äran och en tshirt som minne. Avsnitt 3 av 6.

 • Avsnitt 4

  25 apr 2017

  Det som händer i Las Vegas stannar absolut inte i Las Vegas, i alla fall inte när Johan Jureskog och Frida Nordstrand åker dit och jagar hamburgare. I ytans huvudstad Las Vegas handlar det förstås om orimligt dyra burgare med orimligt dyra ingredienser. Följ med på ännu en galen etapp i jakten på den perfekta hamburgaren. Avsnitt 4 av 6.

 • Avsnitt 5

  2 maj 2017

  När du åker till San Fransisco, var noga med att ha burgare i ditt hår, som den gamla visan går. Den här veckan blir det backträning när Johan Jureskog och Frida Nordstrand anländer till den kuperade hippie- och IT-metropolen vid Kaliforniens midja. Här är matkulturen stark generellt med många frisinnade och nyfikna människor. Det blir en extra stor utmaning för Johan när han ska tävla mot stans bästa burgarkock. Avsnitt 5 av 6.

 • Avsnitt 6

  9 maj 2017

  I säsongsavslutningen av Världens bästa burgare drar Johan Jureskog och Frida Nordstrand till tropiska Hawaii. Men det blir en förvirrad resa för Johan när han ska bestämma sig för sitt lokala recept, eftersom nötkreatur inte har funnits naturligt på den färgglada ön. Här har mängder av kulturer format maten till ett "mischmasch" av exotiska smaker. Dessutom blir Johan så tagen av den vänliga lokalbefolkningen att han inte är säker på att han ens vill vinna veckans utmaning. Avsnitt 6 av 6.

Om du gillade Världens bästa burgare kanske du också gillar...