• Trädgårdstoppen - Kräklings

  20 maj 2013

  Det här är en medelhavsträdgård anlagd i den bördiga kalkstensjorden på Gotland. Här återfinns lavendel i massor och runt kalkstensplattorna och i murens sprickor tittar allehanda medelhavsväxter upp. Detta ackompanjeras av platstypiska blå träpartier på det vitkalkade stenhuset.

 • Trädgårdstoppen - Lilla Flora

  20 maj 2013

  Trots att ägarna utropat Lillaflora till en partipolitiskt oberoende zon så har Lilla Flora både Dammpartiet, Ökenpartiet, Stenpartiet och Surjordspartiet. Det här är en upptäckarträdgård full av glädje, där en överraskning väntar kring varje hörn!

 • Trädgårdstoppen - Äppellunden

  14 maj 2013

  Fantastiska gångar i natursten och avskiljare i hemmaflätad pil utgör stommen i denna trädgård som återfinns i en äppellund från 1940-talet. Här tar man tillvara på regnvatten i specialdesignade silon som är en del av trädgården liksom ett genomgående miljötänk.

 • Trädgårdstoppen - Norrbottensdjungeln

  14 maj 2013

  En djungelaktig trädgård med aggressiva växter som växer snabbt, stort och tätt, ser till att lummigheten infinner sig i denna trädgård långt upp i norr nära odlingsgränsen. Samtidigt är det ombonat och smakfullt inrett så att en harmoni infinner sig på denna iögonfallande täppa.

 • Trädgårdstoppen - Lorentzons trädgård

  6 maj 2013

  Lorentzons trädgård är en djungel av exotiska träd och modifierat finlir som speglar den otroligt träkunniga samlaren och den petiga designern som samsats om platsen. Tillika skapar naturen här sin egen yttring på så sätt att under kronorna på en turkisk ek och en kaukasisk ek breder en vresbok ut sig på ett alldeles underbart sätt.

 • Trädgårdstoppen - Buxbomsriket

  6 maj 2013

  Genom en enorm portal av liguster, som väller över och nästan sväljer trottoaren utanför, kliver man rätt in i Buxbomsriket. Böljande vågor av formklippt buxbom inspirerade av Himalayas toppar ramar in såväl behagliga, hemliga sittplatser som solbersån och skuggbersån. En annorlunda och rolig trädgård som är helt ensam i sitt slag!

 • Trädgårdstoppen - Lingården

  29 apr 2013

  Det här är en trädgård med historiska vingslag. Den kringbyggda korsvirkesgården från 1838 är en byggnadshistorisk liten pärla och i allmogenträdgården från mitten av 1800-talet, finns tidstypiska slingrande gångar, en solrundel och massvis av gammeldagsrosor som sprider en ljuvlig doft.

 • Trädgårdstoppen - Lilla grönas sju rum

  29 apr 2013

  På den ursprungliga skogsmarken har trädgårdsdesignen Viktoria format sju vackra rum med säker hand. Här finns bland annat en entréträdgård, ett vitt rum, växthus och ett sällskapsrum. Trots kontraster i rum och former så känns trädgården lugn och harmonisk.

 • Trädgårdstoppen - Den lilla etageträdgården

  23 apr 2013

  I denna trädgård, byggd av kärlek till växter och skaparglädje, är det 700 kvm som delats upp i fyra olika etager. Här finns ett soldäck i trä vid dammen, svarta krolliljor tillsammans med brunnäva kombinerat med gulbladiga växter som skapar en intressant rabatt och en imponerande samling växter.

 • Trädgårdstoppen - Paradiset

  22 apr 2013

  I denna helande trädgård vill Hillebil Andersen skapa lugn och samklang. En plats för eftertanke och stillhet som är till för att umgås i. Trädgården är en förlängning av boningshuset och här finns bland annat ett kök, olika rum med energier och en tron.

 • Trädgårdstoppen - Blåbärsterrassen

  17 apr 2013

  Denna spektakulära trädgård domineras av ett stort berg i väster, där blåbär växer längst den branta sluttningen och trängs med pråliga perenner. Här hörs fåglarnas sång och vindens brus och uppe på berget har man utsikt över hela Göteborg.

 • Trädgårdstoppen - Agnetas Provence

  17 apr 2013

  Det är formerna och inte färgerna som dominerar i Agnetas Provence. Grunden kommer från en visningsträdgård vid en utställning i Rosendal 2000. Trädgården skulle slängas men en förälskad Agneta köpte den och flyttade allt till sin egna bakgård. Nu frodas lilatonade växter och grönskande portaler i denna lilla trädgård.


Om du gillade Trädgårdstoppen kanske du också gillar...