• Skärgårdsdröm
  43:03

  Avsnitt 1

  8 apr 2013

  I säsongspremiären av Skärgårdsdröm träffar Sofia Rågenklint Maria och Mikael som letar drömsemesterboendet i trakterna kring Fjällbacka, lika känt för sin vackra röda klippor som för att det är här Camilla Läckbergs succédeckare utspelas. Familjen letar efter ett barnvänligt hus med båtplats och börjar med nybyggt hus i Långesjö. Därefter blir det en båttur till ön Dyngö där ett litet men välplanerat hus ligger bara några meter från havet. Det sista objektet Maria och Mikael kollar in är en hundra år gammal ombyggd lärarbostad som är lika charmigt som i behov av upprustning. Avsnitt 1 av 10.

 • Avsnitt 2

  15 apr 2013

  Med fem barn och sex barnbarn krävs det ganska stora ytor och tillsammans med Sofia Rågenklint tittar de först på ett nyrenoverat stort hus på Öbolandet. Därefter kollar de in en etagevilla med egen relaxavdelning, och avslutar med en etagevåning i centrala Trosa. Vi får även lära oss lite mer om vad man ska tänka på innan man börjar kolla på ett nytt boende. Avsnitt 2 av 10.

 • Avsnitt 3

  22 apr 2013

  I Sikvik på Jungfrukusten utanför Gävle besöker de ett rymligt nyrenoverat hus med stallbyggnader, eget snickeri och fin utsikt. Det andra huset Sofia Rågenklint visar dem är raka motsatsen. Endast 37 kvadratmeter litet, men trångboddheten kompenseras av den vidunderliga havsutsikt som placeringen långt ute på en udde erbjuder. Det tredje huset Maja och Linus tittar på är en gigantisk gammal apoteksvilla från 20-talet. 400 kvadratmeter fördelat på 16 rum erbjuder en uppsjö av möjligheter till både avkoppling och affärsverksamhet. Avsnitt 3 av 10.

 • Avsnitt 4

  29 apr 2013

  Det första huset han tittar på tillsammans med Sofia Rågenklint är ett högt beläget hus med stort trädäck i Harestad i Bohuslän. Nästa hus på listan är ett fisketorp i Timmervik nära Stenungsund. Det gamla huset, som har anor från 1700-talet, ligger på en stor tomt precis vid havet och påminner Jörgen om hans barndoms sommartorp. Jörgen tittar även på ett gammalt hus med renoveringspotential på Klädesholmen. Avsnitt 4 av 10.

 • Avsnitt 5

  6 maj 2013

  Sofia Rågenklint visar dem först ett stort hus med avskilt läge på Galtholmen utanför Djurö. Nästa hus är ett rivningsobjekt på Vindö med goda möjligheter att skapa sitt eget drömboende. Det sista huset Pia och Thed tittar på är ett charmigt 70-talshus med gästhus på Drängsholmen. Avsnitt 5 av 10.

 • Avsnitt 6

  13 maj 2013

  Alla har olika önskningar och visioner vilket gör att vi får se ett rikt och varierat utbud av härliga hus. Samtidigt får vi följa med på en inspirerande resa genom Sveriges alla skärgårdar. I säsong tre får vi bland annat följa med till Trosa, Bohuslän, Djurö, Fjällbacka och Söderhamn. Sofia Rågenklint visar skärgårdsfanatikerna olika typer av boende. Det kan vara minimala visten på en liten ö eller imponerande direktörsvillor med mängder av snickarglädje. I Skärgårdsdröm finns det en förverkligad dröm för alla.

 • Avsnitt 7

  20 maj 2013

  Sofia Rågenklint visar först ett hus med stor tomt och gästhus i Långenäs. Sedan tittar de en nyrenoverad villa med tillhörande lusthus och gästhus vid Hälle hamn. Sist men inte minst tittar de på ett hus med snickarglädje och fantastiskt läge i Krokstrand, som dessutom har både gästhus och egen brygga. Avsnitt 7 av 10.

 • Avsnitt 8

  27 maj 2013

  Sofia Rågenklint tar först med sig paret till ett 1800-talstorp med havsutsikt och gästhus. Därefter tittar de på ett objekt i Syltvik med egen brygga, inglasat uterum, bastuavdelning och flera bodar. Visningsrundan avslutas med ett romantiskt hus på Bokön, förr i tiden det största fiskeläget i denna del av östgötaskärgården. Avsnitt 8 av 10.

 • Avsnitt 9

  3 jun 2013

  Två timmar bort på en liten ö utanför Söderhamn tittar hon först på ett blått hus med tre rum och kök samt gäststuga. Därefter visar Sofia Rågenklint henne ett gammalt hus med vacker utsikt över Söderhamnsfjärden. Huset är inte vinterbonat, men i fastigheten ingår ett gästhus som är det. Dagen avslutas med en titt på ett fint rött hus från 1909 i Sjövik på gångavstånd från havet. Avsnitt 9 av 10.

 • Avsnitt 10

  10 jun 2013

  Sofia Rågenklint visar honom ett litet hus i Grundvik med gästhus. Dagtens andra hus är ett renoverat torp i Södersvik med stor sluttande tomt ner till en brygga. Därefter avslutar de dagen med att titta på en moderniserad lägenhet i ett gammalt pensionat på västra Lagnö. Visserligen inte ett hus, men med uteplats och egen båtplats. Avsnitt 10 av 10.