• Skärgårdsdröm
  44:15

  Avsnitt 1

  26 sep 2010

  Denna episod: I premiären får vi följa med stockholmsfamiljen von Schmalensee på visning av hus i olika prisklasser i och omkring pittoreska Trosa. Trosa, en timme söder om Stockholm, är ett samhälle vid havet som ger snickarglädjen ett ansikte. Orten är vida känd för sina vackra trähus och miljöer. Här söker Annika von Schmalensee efter ett sommarställe till sin stora familj. Vi går på visning i tre olika hus: ett fritidshus beläget på en liten ö, en lyxig villa som är en ombyggd handelsbod inne i Trosa centrum och så ett riktigt Bullerbyställe med stor trädgård. – Det här är så nära en dröm man kan komma, säger en förtjust Annika. Del 1:10.

 • Avsnitt 2

  3 okt 2010

  I andra avsnittet av Skärgårdsdröm åker vi ut till vackra Haninge skärgård tillsammans med jägaren och ungkarlen Carl Robert Björkander. Han letar efter ett sommarhus med gott om plats för vänner och bekanta, ett stort kök och en stor tomt där hans hundar kan springa fritt. Det ska vara nära till vatten och det får gärna ligga avskilt så att han inte riskerar att störa sina grannar. Madeleine Elfstrand har hittat fyra helt olika drömboenden som hon vill visa Carl Robert. Del 2:8.

 • Avsnitt 3

  10 okt 2010

  Denna episod: I tredje avsnittet av Skärgårdsdröm åker vi till Nyköpingsområdet med dess vackra skärgård. Innerstadsborna Nelly och Fredrik drömmer om att gifta sig i sin egen trädgård och vill hitta ett sommartorp med en trädgård stor nog för ett bröllop. Madeleine Elfstrand har hittat tre helt olika sommarhus som hon vill visa paret. Ett av husen står ensamt på en ö och har inga grannar alls… Del 3:10.

 • Avsnitt 4

  17 okt 2010

  Denna episod: Kläddesignern Agneta Eckemyr bor i New York men planerar att flytta hem till Sverige. Hon vill bo nära havet i ett hus med plats för kreativitet och umgänge. Det får dock inte ligga alltför avskilt då Agneta är både mörkrädd och sällskapssjuk. Skärgårdsdröms Madeleine Elfstrand har letat upp tre hus i Västerviks skärgård som är till salu och som hon tror att Agneta skulle kunna trivas i. Ett av husen har gamla anor och kommer ursprungligen från Hälsingland där det plockats ned och forslats till en ö i Västerviks skärgård där det byggts upp igen. Del 4:10.

 • Avsnitt 5

  24 okt 2010

  Denna episod: I femte avsnittet av Skärgårdsdröm tittar Kenneth och Marie på tre lyxiga pärlor i Stockholms innerskärgård. De letar efter ett hus med lättskött tomt, rymligt kök och möjlighet att dra sig undan för lugn och ro. Vi besöker ståtliga hus på Värmdö, Ingarö och i Gustavsberg. Huset i Gustavsberg är ett topprenoverat timmerhus från 1800-talet som köpts på Blocket och forslats ända från Kramfors. Vi tittar också på hus med bland annat egen brygga, fruktträdgård, tornrum och bastu med havsutsikt. Del 5:10.

 • Avsnitt 6

  31 okt 2010

  Denna episod: I sjätte avsnittet av Skärgårdsdröm tittar Jocke och Camilla på tre lyxiga pärlor i skärgården utanför gamla fiskestaden Hudiksvall med sin charmiga träbebyggelse. De letar efter ett hus där de kan få koppla av och utöva vattensporter mellan vardag och krogliv. Vi tittar bland annat på ett modernt hus med öppen planlösning på Lingarö med egen sandstrand samt en stor gård med egen brygga i Rogsta. Del 6:10.

 • Avsnitt 7

  7 nov 2010

  Denna episod: I sjunde avsnittet av Skärgårdsdröm besöker vi Söderhamns skärgård. Paret Simone och Peter letar efter ett fritidshus med gammal charm, med plats för släkt och vänner och så ska det ligga nära havet. Paret bor i Stockholm men har stora delar av släkten i Sundsvall och vill hitta ett ställe som ligger någonstans mittemellan. Vackra Söderhamns skärgård är därför en het kandidat. Vi går på visning i tre olika hus, bland annat en gammal fiskestuga vid havet och ett fritidshus som ligger på en egen liten ö. Del 7:10.

 • Avsnitt 8

  14 nov 2010

  Denna episod: I åttonde avsnittet av Skärgårdsdröm rycker Madeleine in för att hjälpa Lars från Stockholm att hitta drömhuset i skärgården. Han vill ha ett modernt hus med egen brygga och lättskött tomt med båtavstånd från Stockholm. Lars och Madeleine lägger ut med en vacker träbåt från 1880-talet för att göra strandhugg vid Björkö, Tjockö och Räfsnäs. Del 8:10.

 • Avsnitt 9

  21 nov 2010

  Denna episod: I nionde avsnittet av Skärgårdsdröm letar halvitalienska Lisa efter ett exklusivt boende vid havet med plats för hela familjen. Vår programledare Madeleine visar tre olika hus som motsvarar de flesta av Lisas önskemål: huset ska vara stort så att även släkten från Italien får plats, köket ska vara rymligt för tillagning av stora middagar, huset ska ligga havsnära med egen båtplats och så ska det finnas bastu. Del 9:10.

 • Avsnitt 10

  28 nov 2010

  Denna episod: I sista avsnittet av Skärgårdsdröm följer vi Jonas och Helena som letar efter ett nytt permanentboende. De har redan sålt sitt hus, som de renoverade sig trötta på, och vill nu hitta ett inflyttningsklart och havsnära hus. Det första huset vi går på visning i är ett gammalt vattentorn med ett utgångspris i 25-miljonersklassen. Tornet har fantastisk utsikt åt alla håll: över hela samhället, havet, horisonten och en stor fotbollsplan. Del 10:10.