• Avsnitt 1

  13 dec 2016

  I Pluras jul bjuder Plura Jonsson sina vänner på god mat ute i skärgården. Vid sin sida har han brorsan Carla och hans gitarr. I första programmet gästas han av Sveriges mest folkkäre komiker och också kanske Sveriges främsta sillälskare – Robert Gustafsson. De lagar flera sorters sill och härliga revbensspjäll med en fantastisk glaze. Det bjuds på julklappar och snapsvisor och Robert berättar om när han träffade Ingmar Bergman för första gången. Avsnitt 1 av 6.

 • Avsnitt 2

  15 dec 2016

  I kvällens program gästas Plura Jonsson av den konstnärliga skånskan och programledaren Carolina Gynning. De bakar Carolinas favorit mandelmusslor och testar hur det blir att tillaga julskinkan på grillen. Carolina som inte bara är en sann estet utan också väldigt intresserad av andlighet spår även Pluras framtid. Avsnitt 2 av 6.

 • Avsnitt 3

  20 dec 2016

  I kvällens Pluras jul besöks Plura av hollywoodskådisen och Mission Impossible-skurken Michael Nyqvist. Plura lagar Janssons frestelse och Michael ger oss receptet på hans härliga tomatchutney. Dessutom blir det hemmagjorda snapsar och så röks det fisk. Micke berättar även om när han var nära på att dö vid en hollywoodinspelning. Avsnitt 3 av 6.

 • Avsnitt 4

  22 dec 2016

  I kvällens julstök hos Plura kommer skådespelaren Johan Ulveson. Johan som är son till en utbåtskapten har ärvt fars smak för havets läckerhet. Därför blir även matlagningen i detta program havsinspirerad. Det lagas gratinerad hummer, inlagd anjovis och så ger Plura sina bästa tips för hur man egentligen ska öppna ett ostron. Avsnitt 4 av 6.

 • Avsnitt 5

  23 dec 2016

  Uppesittarkvällen i Pluras Jul börjar med ett härligt besök från den dansanta journalisten Alexandra Pascialiou och komikern Özz Nujen. Alexandra och Plura lagar hel kalkon i ugn och Özz får lära sig de bästa tipsen för att lyckas med hasselbackspotatis. Det dansas och skålas och det är en fantastiskt stämning men när det är dags för julklappar verkar Alexandra och Özz mest kivas om vem som fick den bästa presenten. Avsnitt 5 av 6.

 • Avsnitt 6

  23 dec 2016

  I årets sista julstök i Pluras jul kommer skönsjungande Malena Ernman och Pluras vapendragare Mauro Scocco. Det lagas härligt saffransdoftande gäddqueneller, julknäck och lerpottasill. Det bjuds på julklappar och Mauro spelar sin senaste låt. Avsnitt 6 av 6.