Se programmetSäsong 1 - Avsnitt 1

Favorit

Säsong


I reseprogrammet Nordens Perler teamar Jannecke Weeden upp med en av Skandinaviens bästa kockar, Stian Floer. Tillsammans besöker de de vackraste turistorterna och hotellen i Norden. Jannecke älskar lyx, men är otroligt kräsen när det gäller mat. Stian tycker att det är okej att sova i sovsäck, men lever för mat. Det kommer att vara "glamping", lyxiga och spektakulära omgivningar och Stian visar att det nordiska köket är allt annat än tråkigt.

 • Avsnitt 1

  I första programmet besöker duon Juvet, ett landskapshotell i Valldal där den Oscarsvinnande filmen Ex Machina spelades in. Här möter fantastisk natur experimentell arikitektur. Del 1:10.

  Publicerad: 30 sep 2017

 • Avsnitt 2

  Jannecke och Stian tar kurs mot Danmark för att semestra på danskt vis på det hedervärda Falsled värdshuset, byggt på 1500-talet. Världens minsta hotell besöks också, Hotel Central i Köpenhamn. Slutligen blir det en semester på det primitiva sättet när Stian försöker övertyga Jannecke att det är utmärkt att bo som en hobbit på Kolarbyn Ecolodge, två timmar nordost om Stockholm. Del 2:10.

  Publicerad: 7 okt 2017

 • Avsnitt 3

  Jannecke och Stian reser till Brumunddal för att bo i trähytter, åtta meter över marken. I denna idyllisk natur blir det itll att åka hundsläde och kvällen avslutas med läckerheter som Stian plockar fram från shoppingväskan. Del 3:10.

  Publicerad: 14 okt 2017

 • Avsnitt 4

  Jannecke och Stian åker till Gotland där Jannecke imponeras av den nedlagda fabriken Furillen som nu är omgjort till hotell. Stian drar iväg på jakt efter vildkanin i hopp om att säkra middagen. Del 4:10.

  Publicerad: 21 okt 2017

 • Avsnitt 5

  I detta avsnitt får det svenska hotellet Treehotel, prisvinnande hotell, besök av Stian och Jannecke. Till middag serverar Stian björnkött till Janneckes stora förvåning. Del 5:10.

  Publicerad: 28 okt 2017

 • Avsnitt 6

  Gotland är nästa resemål, denna gång med tryffel i sikte. På den flotta krogen Smakrike får Stian vara med och laga härliga rätter bestående av dagens fångst. Del 6:10.

  Publicerad: 4 nov 2017

 • Avsnitt 7

  I Stockholm besöker Jannecke och Stian lyxhotellet Nobis som tidigare var en bank med en dramatisk historia. 1973 togs nämligen personal till gisslan i 6 dagar och det var då begreppet Stockholms-syndromet uppstod. Del 7:10.

  Publicerad: 11 nov 2017

 • Avsnitt 8

  Båtskräcken drabbar Jannecke och Stian får besöka Myken, en ögrupp utanför Nordland, flera timmars båtfärd från fastlandet, själv. Där besöker han whisky-destilleriet och drar på havsfisketur. Efter det åker de vidare mot Finland. Del 8:10.

  Publicerad: 18 nov 2017

 • Avsnitt 9

  I detta avsnitt går färden till Valdres och Herangtunets Boutique Hotel där Jannecke jagar lyx och Stian jagar ripa. De besöker även Island och Göteborg. Del 9:10.

  Publicerad: 25 nov 2017

 • Avsnitt 10

  I sista avsnittet besöker de återigen Gotland och de har hela Hotell Stelor för sig själva. Stian grillar och Jannecke avnjuter en dag på hjästryggen. De besöker också Oslo och till slut ska de kora en vinnare, vilken är Nordens Pärla? Del 10:10.

  Publicerad: 2 dec 2017