Se programmetSäsong 16 - Avsnitt 12

Favorit


Alla kan vi säkert känna igen oss i privatekonomins många fallgropar. Det lättare att låna än någonsin och kreditbolagen står i kö för att locka oss med falska löften om en lyxigare tillvaro. Lyxfällan är en av TV3s största tittarsuccéer genom alla tider, och kampen fortsätter för att rädda svenska familjer ur ekonomisk härdsmälta. Säsongspremiär tisdag 28 januari kl 20.00

 • Avsnitt 12

  2014: Ännu ett år, men svenska folkets ekonomiproblem består.

  Publicerad: 15 maj 2014

 • Avsnitt 11

  2014: Ännu ett år, men svenska folkets ekonomiproblem består.

  Publicerad: 8 maj 2014

 • Avsnitt 10

  2014: Ännu ett år, men svenska folkets ekonomiproblem består.

  Publicerad: 8 maj 2014

 • Avsnitt 6

  Robin, 26, från Skåne, älskar bilar. Så mycket att han ägt ett dussin av dem redan efter fyra år med körkort. Varje månad lägger han nära hälften av sin inkomst på bilförsäkringar, lån, parkering och bensin. Samtidigt ingår han låneavtal till höger och vänster utan att tänka på konsekvenserna. Med skulder nära en kvarts miljon kronor och en inkomst under 11 000 kronor i månaden är läget akut.

  Publicerad: 3 apr 2014

 • Avsnitt 5

  Sexbarnsföräldrarna Benny och Nina är totalt ointresserade av sin egen ekonomi. Varje gång lönen kommer tar de ut alla pengar och lägger dem i ett litet skrin. Sen blir allt bara mystiskt. Ingen vet vart pengarna tar vägen och ingen verkar bry sig. - När det är slut med pengar i börsen är det bara att gå till skrinet och fylla på, säger Nina obekymrat. Samtidigt går familjen back en kvarts miljon per år.

  Publicerad: 27 mar 2014

 • Avsnitt 4

  Alexander, 25, jobbar hårt för att visa upp en lyckad fasad på Facebook. Men inte ens hans egen pappa vet hur illa det egentligen ligger till. Bakom statusuppdateringarna från lyxiga semestermål döljer sig mängder av sms-lån och krediter med skyhög ränta. Nära 400 000 kronor har han lagt ned på windsurfingbrädor, motorcyklar och resor för att leka och ha kul. - Man måste ju hålla en fasad utåt, säger Alexander.

  Publicerad: 20 mar 2014

 • Avsnitt 3

  Det unga paret Pontus, 19, och Emma, 20, väntar sitt första barn. Trots det verkar den blivande pappan mest ha ögon för sina åtta skrotbilar. Över 14 000 kronor i månaden lägger Pontus ned på bensin, försäkringar, reservdelar och skötsel. Samtidigt har paret inte råd att betala räkningarna. När Lyxfällan kommer på besök visar det sig att de går back mer än de får in - varje månad.

  Publicerad: 13 mar 2014

 • Avsnitt 2

  Sandra, 26, går back 4 500 kronor varje månad trots att hon tjänar över 15 000 kronor efter skatt. Anledningen är dyra sms- och blancolån som håller på att krossa hennes ekonomi. Nu riskerar hon att vräkas från sin lägenhet.

  Publicerad: 6 mar 2014

 • Avsnitt 1

  I säsongspremiären av Lyxfällan möter vi rörmokaren Karl-Göran som drar in ungefär 21 000 kronor i månaden efter skatt. Hans sambo Emelie är arbetslös. Utåt lever dock paret som om de vore miljonärer. För att renovera drömhuset med jacuzzi och nya lister, golv, tak och badrum har de tagit lån på lån på blancolån. Men paret själva har ingen koll på hur mycket pengar de bränner.

  Publicerad: 27 feb 2014

Om du gillade Lyxfällan kanske du också gillar...