Se programmetSäsong 3 - Avsnitt 1

Favorit

Säsong


Kniven mot strupen är tillbaka – nu med stjärnkocken Claes Claesson i köket. Claesson var bland annat med och startade klassiska Stockholmskrogen Halv grek plus turk men är idag också känd för sin stora passion för fiske. Annars är allt nästan som förr. Claes tar sig an utmaningen att rädda svenska krogar som står på ruinens brant, genom att med konstruktiv kritik och en stor dos kärlek försöka bygga upp krögarnas självförtroende igen. Se säsong 1-7

 • Avsnitt 1

  Alexander Nilson är tillbaka med sin tredje säsong för att styra upp i det svenska restaurangträsket! Han börjar på Wild West i Borlänge, en restaurang som är lika folktom som en spökstad i Klondyke. Dessutom är maten lika otrevlig som banditerna i en spagettivästern. Alexander Nilson inser att nyckeln till framgång är att få hem krögarparets duktige men förlorade son George. Bara han kan med trovärdighet säga: Den här krogen är inte stor nog för både mig och den dåliga maten. I Kniven mot strupen tar stjärnkocken Alexander Nilson sig an utmaningen att rädda krogar som står på ruinens brant. Alexanders metod är att med en liten del hård kritik och en stor del kärleksfullt engagemang försöka bygga upp krögarnas självförtroende igen. Alexander utnyttjar sin egen erfarenhet från Gondolen, Nils Emil och New York-krogen Akvavit för att hjälpa kriskrogarna att identifiera och komma till rätta med sina problem. Fakta Alexander Nilson: Har tidigare varit programledare i TV3 för Middagen och Kvällsmat. Alexander är rock’n’roll-kocken som lagat mat till storheter som Lou Reed och Red Hot Chili Peppers. Alexanders bakgrund som kock är gedigen med restaurangskola och många år på olika guldkrogar exempelvis lyxkrogen Akvavit i New York, välkända Gondolen, Den Gyldene Freden, Nils Emil och Gourmet.

  Publicerad: 15 mar 2011

 • Avsnitt 2

  På restaurang Alta Marea i Göteborg blir ägaren Marcus fullständigt överkörd av den italienska machokocken Nicola. Krogen blöder ekonomiskt och Marcus skickar ut ett nödrop till Kniven mot strupen i TV3. När Alexander Nilson kommer till Alta Marea för att syna bluffen faller fjällen från Marcus ögon, och han inser fort vem som är boven i dramat. Avsnitt 2 av 10.

  Publicerad: 22 mar 2011

 • Avsnitt 3

  Alexander har aldrig ätit så äcklig mat i hela sitt liv som på restaurang Casa Linga i Växjö. Stället är en fullkomlig katastrof och folktom med all rätt, vilket gör att Alexander måste ta till drastiska åtgärder för att få dem att förstå allvaret i situationen. Maten gör honom faktiskt så illa berörd att han tvingar krögaren att döda sina darlings i en hagelgevärsmassaker. I Kniven mot strupen tar stjärnkocken Alexander Nilson sig an utmaningen att rädda krogar som står på ruinens brant. Alexanders metod är att med en liten del hård kritik och en stor del kärleksfullt engagemang försöka bygga upp krögarnas självförtroende igen. Alexander utnyttjar sin egen erfarenhet från Gondolen, Nils Emil och New York-krogen Akvavit för att hjälpa kriskrogarna att identifiera och komma till rätta med sina problem. Fakta Alexander Nilson: Har tidigare varit programledare i TV3 för Middagen och Kvällsmat. Alexander är rock’n’roll-kocken som lagat mat till storheter som Lou Reed och Red Hot Chili Peppers. Alexanders bakgrund som kock är gedigen med restaurangskola och många år på olika guldkrogar exempelvis lyxkrogen Akvavit i New York, välkända Gondolen, Den Gyldene Freden, Nils Emil och Gourmet. Avsnitt 3 av 10.

  Publicerad: 29 mar 2011

 • Avsnitt 4

  I skånska Osby ligger Golden Horn, ett etablissemang med ambitioner, men som på insidan mer liknar Fawlty Towers. Golden Horns motsvarighet till John Cleese heter Andreas, en man som bara sover tre timmar per natt för att hinna med att driva verksamheten. Inte konstigt att han är nära att bli utbränd, med tanke på att Golden Horn består av såväl hotell och pub som bistro och restaurang. Dessutom ska Anders hinna med att ta hand om sin dotter som också bor där. Golden Horn blir en ovanligt tuff utmaning för Alexander Nilson. I Kniven mot strupen tar stjärnkocken Alexander Nilson sig an utmaningen att rädda krogar som står på ruinens brant. Alexanders metod är att med en liten del hård kritik och en stor del kärleksfullt engagemang försöka bygga upp krögarnas självförtroende igen. Alexander utnyttjar sin egen erfarenhet från Gondolen, Nils Emil och New York-krogen Akvavit för att hjälpa kriskrogarna att identifiera och komma till rätta med sina problem. Fakta Alexander Nilson: Har tidigare varit programledare i TV3 för Middagen och Kvällsmat. Alexander är rock’n’roll-kocken som lagat mat till storheter som Lou Reed och Red Hot Chili Peppers. Alexanders bakgrund som kock är gedigen med restaurangskola och många år på olika guldkrogar exempelvis lyxkrogen Akvavit i New York, välkända Gondolen, Den Gyldene Freden, Nils Emil och Gourmet. Avsnitt 4 av 10.

  Publicerad: 5 apr 2011

 • Avsnitt 5

  Ja, det finns ett verkligt Solsidan. Det ligger i exklusiva Saltsjöbaden utanför Stockholm och är en ovanligt usel restaurang. Nu ska Alexander Nilson hjälpa Bistro Solsidan ut ur skuggornas dal och tillbaks in i solskenet igen, men när han anländer till krogen utbryter fullständigt krig. Förutom två aggressiva kockar som vägrar ta till sig kritik, ska han även hantera ett extremt ohygieniskt kök där fettet droppar från taket. I Kniven mot strupen tar stjärnkocken Alexander Nilson sig an utmaningen att rädda krogar som står på ruinens brant. Alexanders metod är att med en liten del hård kritik och en stor del kärleksfullt engagemang försöka bygga upp krögarnas självförtroende igen. Alexander utnyttjar sin egen erfarenhet från Gondolen, Nils Emil och New York-krogen Akvavit för att hjälpa kriskrogarna att identifiera och komma till rätta med sina problem. Fakta Alexander Nilson: Har tidigare varit programledare i TV3 för Middagen och Kvällsmat. Alexander är rock’n’roll-kocken som lagat mat till storheter som Lou Reed och Red Hot Chili Peppers. Alexanders bakgrund som kock är gedigen med restaurangskola och många år på olika guldkrogar exempelvis lyxkrogen Akvavit i New York, välkända Gondolen, Den Gyldene Freden, Nils Emil och Gourmet. Avsnitt 5 av 10.

  Publicerad: 12 apr 2011

 • Avsnitt 6

  När schweizaren Toni kom till Boden för kärlekens skull döpte han givetvis sin nystartade krog till Romeo. Men på vägen tappade han bort sig själv fullständigt och snart blev Romeo lika tafatt och torftig som männen vi ibland ser i dejtingsåpor från Norrland. Alexander Nilson tar till oväntade knep för att sätta eld på Romeos hjärta igen, bland annat klär han sig i en stilig tyrolerdräkt. I Kniven mot strupen tar stjärnkocken Alexander Nilson sig an utmaningen att rädda krogar som står på ruinens brant. Alexanders metod är att med en liten del hård kritik och en stor del kärleksfullt engagemang försöka bygga upp krögarnas självförtroende igen. Alexander utnyttjar sin egen erfarenhet från Gondolen, Nils Emil och New York-krogen Akvavit för att hjälpa kriskrogarna att identifiera och komma till rätta med sina problem. Fakta Alexander Nilson: Har tidigare varit programledare i TV3 för Middagen och Kvällsmat. Alexander är rock’n’roll-kocken som lagat mat till storheter som Lou Reed och Red Hot Chili Peppers. Alexanders bakgrund som kock är gedigen med restaurangskola och många år på olika guldkrogar exempelvis lyxkrogen Akvavit i New York, välkända Gondolen, Den Gyldene Freden, Nils Emil och Gourmet. Avsnitt 6 av 10.

  Publicerad: 19 apr 2011

 • Avsnitt 7

  Restaurangägaren och brottaren Mustafa håller på att arbeta bort hela sitt liv. Han känner stor sorg över att han missar sin sons uppväxt, men utan det hårda arbetet hade restaurang Kalimera tvingats slå igen för länge sen. Alexander Nilson inser att goda råd är dyra och tar med Mustafa på en brottningsmatch med syftet att knåda fram kraften i den forne kraftkarlen. Med hjälp av världsmästaren Jimmy Samuelsson ska Mustafa också hitta modet att berätta sin sorgliga hemlighet för familjen. I Kniven mot strupen tar stjärnkocken Alexander Nilson sig an utmaningen att rädda krogar som står på ruinens brant. Alexanders metod är att med en liten del hård kritik och en stor del kärleksfullt engagemang försöka bygga upp krögarnas självförtroende igen. Alexander utnyttjar sin egen erfarenhet från Gondolen, Nils Emil och New York-krogen Akvavit för att hjälpa kriskrogarna att identifiera och komma till rätta med sina problem. Fakta Alexander Nilson: Har tidigare varit programledare i TV3 för Middagen och Kvällsmat. Alexander är rock’n’roll-kocken som lagat mat till storheter som Lou Reed och Red Hot Chili Peppers. Alexanders bakgrund som kock är gedigen med restaurangskola och många år på olika guldkrogar exempelvis lyxkrogen Akvavit i New York, välkända Gondolen, Den Gyldene Freden, Nils Emil och Gourmet. Avsnitt 7 av 10.

  Publicerad: 26 apr 2011

 • Avsnitt 8

  Oxie bykrog lider av ett väldigt dåligt rykte. Ett rykte som har lett till att Oxieborna vänt krögaren ryggen. På restaurangen är det fullkomligt kaos och alla skyller på alla. Men efter att ha rett ut stöket på krogen lyckas Alexander Nilson även uppbåda hela byn som gör sitt bästa för att rädda krogen. Men då kräver byborna att få lite inflytande också… I Kniven mot strupen tar stjärnkocken Alexander Nilson sig an utmaningen att rädda krogar som står på ruinens brant. Alexanders metod är att med en liten del hård kritik och en stor del kärleksfullt engagemang försöka bygga upp krögarnas självförtroende igen. Alexander utnyttjar sin egen erfarenhet från Gondolen, Nils Emil och New York-krogen Akvavit för att hjälpa kriskrogarna att identifiera och komma till rätta med sina problem. Fakta Alexander Nilson: Har tidigare varit programledare i TV3 för Middagen och Kvällsmat. Alexander är rock’n’roll-kocken som lagat mat till storheter som Lou Reed och Red Hot Chili Peppers. Alexanders bakgrund som kock är gedigen med restaurangskola och många år på olika guldkrogar exempelvis lyxkrogen Akvavit i New York, välkända Gondolen, Den Gyldene Freden, Nils Emil och Gourmet. Avsnitt 8 av 10.

  Publicerad: 10 maj 2011

 • Avsnitt 9

  Hamnkrogen Karaveller i Trelleborg är på väg att sjunka i ett hav av billig fryst rödspätta och små pizzaräkor. När Alexander Nilson ska rädda skutan får han börja med att rida ut det stormiga förhållandet mellan den bångstyriga kocken Sami och ägaren Sari. När allt ställs på sin spets tar Alexander med sig Sari ut till havs och ställer ett ultimatum, men allt blir inte som de tänkt sig… I Kniven mot strupen tar stjärnkocken Alexander Nilson sig an utmaningen att rädda krogar som står på ruinens brant. Alexanders metod är att med en liten del hård kritik och en stor del kärleksfullt engagemang försöka bygga upp krögarnas självförtroende igen. Alexander utnyttjar sin egen erfarenhet från Gondolen, Nils Emil och New York-krogen Akvavit för att hjälpa kriskrogarna att identifiera och komma till rätta med sina problem. Fakta Alexander Nilson: Har tidigare varit programledare i TV3 för Middagen och Kvällsmat. Alexander är rock’n’roll-kocken som lagat mat till storheter som Lou Reed och Red Hot Chili Peppers. Alexanders bakgrund som kock är gedigen med restaurangskola och många år på olika guldkrogar exempelvis lyxkrogen Akvavit i New York, välkända Gondolen, Den Gyldene Freden, Nils Emil och Gourmet. Avsnitt 9 av 10.

  Publicerad: 17 maj 2011

 • Avsnitt 10

  Personalen gråter över den tomma lokalen och ägarinnan Sonya som väntar sitt andra barn har tappat all kraft och känns mer eller mindre uppgiven. När.Alexander stormar in och vänder upp och ner på allt öppnas ögonen mer och mer för vad som egentligen är fel på restaurangen. Fakta Alexander Nilson: Har tidigare varit programledare i TV3 för Middagen och Kvällsmat. Alexander är rock’n’roll-kocken som lagat mat till storheter som Lou Reed och Red Hot Chili Peppers. Alexanders bakgrund som kock är gedigen med restaurangskola och många år på olika guldkrogar exempelvis lyxkrogen Akvavit i New York, välkända Gondolen, Den Gyldene Freden, Nils Emil och Gourmet. Avsnitt 10 av 10.

  Publicerad: 24 maj 2011

Om du gillade Kniven mot strupen kanske du också gillar...