• Avsnitt 1

  10 okt 2016

  I säsongspremiären av Kniven mot Strupen beger sig den nya köksmästaren Claes Claesson sig till Lund för att hjälpa krögaren Sarkawt som har enorma problem! Sarkawt har nyligen tagit över regin av en anrik foundue-restaurang vid namn Sandra som har funnits i hela 30 år. Affärerna går mycket dåligt. Sarkawt har svårt att locka gäster och går femsiffrigt back varje månad. Oegentligheterna staplas på hög i en rasande takt och Claes tvingas själv rycka in för att inte riskera att förgifta gästerna. Avsnitt 1 av 8.

 • Avsnitt 2

  17 okt 2016

  I Kniven mot Strupens andra avsnitt besöker sin hemort Norrtälje för att hjälpa familjen som driver restaurang Havspiren. Restaurangen ligger perfekt och är en riktig guldgruva men förvaltas oerhört dåligt. Lokalerna är nergångna, uselt städade och maten är medioker. Det saknas rutiner och familjens överhuvud, mamma Elisabeth är ett kontrollfreak som skyller alla oegentligheter på sina barn. Det blir en tuff uppgift för Claes att vända Havspiren till det bättre! Avsnitt 2 av 8.

 • Avsnitt 3

  24 okt 2016

  I tredje avsnittet försöker Claes hjälpa krögaren Kaveh som tagit över en tidigare populär kvarterskrog i Stockholm. Med nytt namn och nytt koncept trodde Kaveh sig sitta på en guldgruva men gästerna har försvunnit och han tvingas vända på vartenda krona för att få ihop det. Då han inte längre har råd med en kock har han ställt sig själv bakom spisen. Till råga på allt har stället dragit på sig dåligt rykte, något som visar sig vara välförtjänt när Claes dyker upp… Maten är under all kritik och priserna är skyhöga. Gästerna som lämnar är så missnöjda att de aldrig kommer tillbaka. Claes blir förfärad över hur illa restaurangen sköts och tvingas göra en ordentlig kraftansträngning för att få ordning på stället. Avsnitt 3 av 8.

 • Avsnitt 4

  31 okt 2016

  I fjärde avsnittet besöker Claes den skånska obygden Bjärnum i ett försök att rädda deras sista restaurang. Samhället var en gång blomstrande. Med hela 40 snickerier sågs det som Sveriges möbelmecka. Men det vår då... Fornstora dagars glans är borta och snickerier såväl som andra verksamheter har klappat igen. Kvar finns krögaren Sylvia som slitit i uppförsbacke i nästan 30 år och är nära att ge upp. Lokalerna är kraftigt nergångna och maten är nästan lika trött som Sylvia själv. Det blir en tuff uppgift för Claes att ge Sylvia kraft nog att väcka liv i sig själv och resten av byn. Avsnitt 4 av 8.

 • Avsnitt 5

  7 nov 2016

  Restaurang Astuen är en vägkrog som ligger längs den stora vägen mellan Visby och Fårö på Gotland. Till skillnad från många andra restauranger på Gotland har de öppet året runt och påstås ha öns bästa pizza. Trots det har affärerna gått dåligt. Restaurangen har fått konkurrens och krögaren Thomas har funnit sig på efterkälken. Claes tar sig ann fallet och finner sig snart i alla kockars värsta mardröm. Maten är helt och hållet baserad på halvfabrikat, köket har inte städats ordentligt sedan urminnes tider och Thomas är helt i förnekelse. Frågan är om det överhuvudtaget finns något hopp för Astuen? Avsnitt 5 av 8.

 • Avsnitt 6

  14 nov 2016

  I sjätte avsnittet åker Claes till Ettans kök i Kolmården för att hjälpa krögaren Kicki som går på knäna. Restaurangen har nyligen brunnit och kocken har sagt upp sig på kort varsel så Kicki själv tvingats ställa sig vid spisen. Claes konstaterar snabbt hon är helt utarbetat och upptäcker i samma veva att att de ljuger och sysslar med falsk marknadsföring. Det blir en känslosam resa när Claes försöker få ordning på restaurangen och rädda Kicki från att klappa ihop totalt. Avsnitt 6 av 8.

 • Avsnitt 7

  21 nov 2016

  I sjunde avsnittet besöker Claes 43:ans kvarterskrog i Linköpings raggarkvarter. Stället har länge drivits av den mycket populära krögaren Daoud. Men efter många slitsamma år satte hälsan och familjelivet käppar i hjulet för Daoud som lämnade över ledarskapet till sin systers son och istället jobbar kvar som kock. Claes upptäcker snart att restaurangen saknar det mesta. De har ingen meny, ingen kompetens och framförallt – inga gäster. Något som däremot inte saknas är attityd. Avsnitt 7 av 8.

 • Avsnitt 8

  28 nov 2016

  I säsongens sista avsnitt besöker Claes Stantons pizzeria & salladsbar i Varberg där han försöker hjälpa ett krögarpar med blandat mjöl i påsen. Herr Villy är en gammal restaurangräv och fru Marika har hoppat in på senare tid. Villy är trött och har slut på idéer och Marika är pigg och brinner för nyttig mat. Claes konstaterar att de är två motpoler och att det kommer sluta med att de slår varandra i huvudet med stekpanna. Avsnitt 8 av 8.