Avsnitt 1
9 nov 2019
Jamie ankommer i Marocko där han undviker ormtjusare och testar maten på Marrakeshs gator, måltider som långsamt tillagat lam i kummin och kakor av mandel och rosenvatten.
Jamie ankommer i Marocko där han undviker ormtjusare och testar maten på Marrakeshs gator, måltider som långsamt tillagat lam i kummin och kakor av mandel och rosenvatten.
Jamie reser till Andalusien där han gör paella för en hel by och tillagar kaninstuvning tillsammans med några jägare.
Jamie kommer till Stockholm där han testar renhjärta, surströmming som luktar som en stinkbomb, och plockar svamp och blåbär på öarna nära huvudstaden. Han gör även gravlax och en sallad på rödbetor.
Jamie är i Venedig där han flyr undan turistfällor och upplever de autentiska, fantastiska smaker som Venedig har att erbjuda.
Jamie besöker franska Pyrenéerna i byar nära Toulouse, där han letar tryfflar med en girig gris och ansluter sig till lokalbefolkningen då de jagar vildsvin.
Jamie tillagar kebab i skuggan av Akropol, gör souvlaki och ansluter sig till vänner för meze och grekisk dans. Han mjölkar en get, gör en perfekt grekisk sallad och tillagar tonfisk på stranden.