• Avsnitt 1

  11 apr 2013

  Det finns bara ett drygt hundratal dokumenterade originalmålningar av August Strindberg. I säsongspremiären av Bukowskis går en av dessa för svindlande 7.3 miljoner kronor. För den som hellre hänger upp en klassiker av Anders Zorn på väggen blir det dock betydligt mycket dyrare. Där får du lägga ut hela 13.1 miljoner vilket är slutpriset för Zorns akvarell ”Reveil” från 1892. När Bukowskis för tredje säsongen öppnar upp dörrarna till ett av Skandinaviens mest berömda auktionshus är det dags för vårens klassiska auktion. Där hamnar Strindbergs målning Björken 1, från 1902, snabbt i fokus. Verket, som föreställer en vacker björk vid vattnet i höststorm klubbas igenom för otroliga 7.3 miljoner kronor. För dig som hellre fantiserar om en äkta kinesisk bålskål från 1700-talets Kina kommer det dock gå betydligt fortare att få råd, om du bara sparar in på semesterkassan. För 820 000 svenska kronor ropas en exklusiv sådan in av en asiatisk affärsman. I Bukowskis tredje säsong kommer du nära flera fantastiska konstverk, antika möbler och några av de klassiska formgivarnas allra bästa verk. Du lär också känna personalen och experterna bakom kulisserna, de som dagligen rör sig i den exklusiva och hemliga världen bakom miljonverken. Om Bukowskis: Bukowskis grundades 1870 av den landsflyktige polske adelsmannen Henryk Bukowski. Den första större viktiga försäljningen ägde rum 1873 och omfattade en av kung Karl XVs samlingar. Bukowskis är den äldsta försäljningsplatsen för konst i Skandinavien och förblir en välbesökt scen för det vackra och unika. Avsnitt 1 av 10

 • Avsnitt 2

  18 apr 2013

  När Bukowskis för tredje säsongen öppnar upp dörrarna till ett av Skandinaviens mest berömda auktionshus är det dags för vårens klassiska auktion. Där hamnar Strindbergs målning Björken 1, från 1902, snabbt i fokus. Verket, som föreställer en vacker björk vid vattnet i höststorm klubbas igenom för otroliga 7.3 miljoner kronor. För dig som hellre fantiserar om en äkta kinesisk bålskål från 1700-talets Kina kommer det dock gå betydligt fortare att få råd, om du bara sparar in på semesterkassan. För 820 000 svenska kronor ropas en exklusiv sådan in av en asiatisk affärsman. I Bukowskis tredje säsong kommer du nära flera fantastiska konstverk, antika möbler och några av de klassiska formgivarnas allra bästa verk. Du lär också känna personalen och experterna bakom kulisserna, de som dagligen rör sig i den exklusiva och hemliga världen bakom miljonverken.

 • Avsnitt 3

  25 apr 2013

  Samtidigt ropas exklusiva vintagesmycken ut för över sex miljoner kronor. När Bukowskis för tredje säsongen öppnar upp dörrarna till ett av Skandinaviens mest berömda auktionshus är det dags för vårens klassiska auktion. Där hamnar Strindbergs målning Björken 1, från 1902, snabbt i fokus. Verket, som föreställer en vacker björk vid vattnet i höststorm klubbas igenom för otroliga 7.3 miljoner kronor. För dig som hellre fantiserar om en äkta kinesisk bålskål från 1700-talets Kina kommer det dock gå betydligt fortare att få råd, om du bara sparar in på semesterkassan. För 820 000 svenska kronor ropas en exklusiv sådan in av en asiatisk affärsman. I Bukowskis tredje säsong kommer du nära flera fantastiska konstverk, antika möbler och några av de klassiska formgivarnas allra bästa verk. Du lär också känna personalen och experterna bakom kulisserna, de som dagligen rör sig i den exklusiva och hemliga världen bakom miljonverken.

 • Avsnitt 4

  2 maj 2013

  Samtidigt sliter personalen med att hitta rätt utropspris för den klassiska tavlan. Det spekuleras på förhand kring att denna kan bli den till dyraste svenska modernistiska målningen som någonsin sålts, med ett pris upp mot 20 miljoner kronor. När Bukowskis för tredje säsongen öppnar upp dörrarna till ett av Skandinaviens mest berömda auktionshus är det dags för vårens klassiska auktion. Där hamnar Strindbergs målning Björken 1, från 1902, snabbt i fokus. Verket, som föreställer en vacker björk vid vattnet i höststorm klubbas igenom för otroliga 7.3 miljoner kronor. För dig som hellre fantiserar om en äkta kinesisk bålskål från 1700-talets Kina kommer det dock gå betydligt fortare att få råd, om du bara sparar in på semesterkassan. För 820 000 svenska kronor ropas en exklusiv sådan in av en asiatisk affärsman. I Bukowskis tredje säsong kommer du nära flera fantastiska konstverk, antika möbler och några av de klassiska formgivarnas allra bästa verk. Du lär också känna personalen och experterna bakom kulisserna, de som dagligen rör sig i den exklusiva och hemliga världen bakom miljonverken.

 • Avsnitt 5

  9 maj 2013

  Den här gången står bland annat Luchio Fontanas klassiska verk Concetto speziale i fokus. Utropspriset är 1 600 000 sek.

 • Avsnitt 6

  16 maj 2013

  Vinsten av utropet går oavkortat till Childhood foundation. Avsnitt 6 av 10.

 • Avsnitt 7

  23 maj 2013

  Bland annat innehåller auktionen målningar av den kontroversielle John-E Franzèn, som framförallt gjort sig känd för erotiska motiv samt porträtt av kungafamiljen. Även videokonst, som är relativt nytt i konst branschen, klubbas till rekordpris i kvällens program.

 • Avsnitt 8

  30 maj 2013

  Nu är det enorma kristallkronor, robusta rokokobyråer och fantastiska silverpjäser som gäller. Ett unikt automatur från 1500-talets Tyskland, i form av en stridselefant, hör till auktionens höjdpunkter. Automatur ägdes framförallt av kungligheter och den här ”stridselefanten” ropas ut för flera miljoner kronor. Avsnitt 8 av 10.

 • Avsnitt 10

  13 jun 2013

  Om en stor bordspendyl exempelvis placeras framför en målning så flyttas pendylen illa kvickt av konstintendenten. Nu gäller det att synas till varje pris när besökarna kommer. Ett unikt bordsur av Carl Fabergè klubbas, liksom två hörnbord av den store Georg Haupt, som visar sig vara värda rekordsummor. Avsnitt 10 av 10.

Om du gillade Bukowskis kanske du också gillar...