Älskling, du har blivit en tjockis!

Efter några år i en kärleksfull relation är det många som noterar avigsidorna av det goda livet. Att kläderna har krympt och att midjemåttet svällt. Älskling, du har blivit en tjockis! tar sitt avstamp precis där. I serien följer vi par, där den ena tappat sin ursprungsform och som nu, under sju veckor, ska göra allt i sin makt för att återfå den. Det handlar om att bli lika snygg och attraktiv som man var den dag Amor först sköt sina pilar.
 • Spela Säsong 1 - Avsnitt 1
 • Älskling, du har blivit en tjockis!
  43:06

  Avsnitt 1

  2 apr 2012

  Nu, 30 kilo senare, tillbringar hon dagarna som hemmafru i soffan och frossar i digestivekex med Philadelhiaost doppade i sötsur sås. Därefter kan hon stoppa i sig en hel burk med kakor. I dag är hon så tjock att hon inte längre kan bära sin vigselring. - Det är en öm punkt, säger Åsa. Anders Lidestam lägger upp en plan som består av LCHF-diet och tre pass om dagen. Men som ska drilla Åsa att gå ner i vikt och hålla planen är Jörgen. Men det blir inte helt konfliktfritt. Att lägga om hela sin livsstil tär på Åsas äktenskap. - Det här är jämförbart med att ta bort heroinet från en heroinist, säger Anders Lidestam. Beroende på hur många kilo Åsa lyckas gå ner inom sju veckor belönas hon med olika summor pengar (1-2 kg=1 000 kr, 3-5 kg=10 000 kr, 6-8 kg=25 000 kr, 9-11 kg=50 000 kr, 12-14 kg=75 000 kr). Går hon ner 15 kilo får hon maxbeloppet 100 000 kronor. Avsnitt 1 av 10.

 • Avsnitt 2

  9 apr 2012

  På knappt två år har Pelle fått kärlekshandtag och börjat missbruka hamburgare. Nu har hans sambo Hanna fått nog. - Han har gått från vältränad hunk till lönnfet mysfarbror. I Älskling, du har blivit en tjockis! får paret 100 000 kronor om Pelle går ner 15 kilo på sju veckor. Och Hanna har en alldeles speciell orsak till varför hon ska drilla Pelle att nå målet. - Jag vill ha nya bröst, säger hon. I nya programmet Älskling, du har blivit en tjockis! möter vi par som varit tillsammans länge men där den ena partnern börjat fylla ut midjemåttet år för år. För att rädda förhållandet krävs det drastiska åtgärder. Fruar och äkta män ska hjälpa sin partner att komma i form genom att agera personliga coacher. Med hjälp av den personlige tränaren Anders Lidestam får paren allt stöd de behöver för att lyckas nå sitt mål. I andra avsnittet får vi möta Pelle och Hanna från Kista utanför Stockholm. Paret har bara varit tillsammans i två år men under den tiden har mycket hänt – på vågen. Pelle var en vältränad hunk när de träffades. Nu har han en stor, rund mage och är enligt egen utsago beroende av snabbmat. - Jag är hamburgarmissbrukare, säger han. Hanna vill att Pelle ska gå ner i vikt. Dels för att han ska kunna prestera bättre i sängkammaren, dels för att paret vinner 100 000 kronor om han går ner 15 kilo på sju veckor. - Göra bröst kostar 50 000 kronor och bara jag får nya bröst är jag nöjd. Sen kan han behålla resten, säger hon. Anders Lidestam lägger upp en plan som består av LCHF-diet och tre pass om dagen. Den som ska peppa och hjälpa Pelle att gå ner i vikt är dock Hanna. Hon överraskar genom att laga hamburgare på sitt sätt. Beroende på hur många kilo Pelle lyckas gå ner inom sju veckor belönas hon med olika summor pengar (1-2 kg=1 000 kr, 3-5 kg=10 000 kr, 6-8 kg=25 000 kr, 9-11 kg=50 000 kr, 12-14 kg=75 000 kr). Går han ner 15 kilo får hon maxbeloppet 100 000 kronor. Avsnitt 2 av 10.

 • Avsnitt 3

  16 apr 2012

  Trebarnspappan Stefan har förvandlats till en soffpotatis som vägrar hjälpa till hemma. Nu kräver frun Karin en drastisk förändring – både gällande hans matvanor och hans attityd. Han har sju veckor på sig att gå ner 15 kilo. - Gör jag inget åt vikten idag skulle jag inte bli ett dugg förvånad om vi går isär, säger Stefan. Lyckas Stefan vinner paret 100 000 kronor. Och medan viktkurvan går neråt vänder hans relationskurva uppåt. Karin och Stefan från Rättvik har varit ett par i tolv år och precis fått sitt tredje barn. Men för Karin är det som att ha fyra barn hemma. Maken Stefan varken diskar, tvättar eller städar. Koka kaffe orkar han inte. Han sitter hellre i soffan och fikar. Värst är hans smygätande på nätterna. - Gör jag inget åt vikten idag skulle jag inte bli ett dugg förvånad om vi går isär om ett år, två eller tre, säger Stefan. Stefan har gått från att vara Karins vältränade drömprins till en lönnfet tonårsrebell. - Jag gillar inte alls att han har större tuttar än vad jag har. Stefan vägde 90 kilo när de blev ett par, idag väger han 16 kilo mer. I nya programmet Älskling, du har blivit en tjockis! möter vi par som varit tillsammans länge men där den ena partnern börjat fylla ut midjemåttet år för år. För att rädda förhållandet krävs det drastiska åtgärder. Fruar och äkta män ska hjälpa sin partner att komma i form genom att agera personliga coacher. Med hjälp av den personlige tränaren Anders Lidestam får paren allt stöd de behöver för att lyckas nå sitt mål. - En anledning till att man blir tjock i en relation tror jag är att de flesta människor strävar efter att få en relation, hitta en livspartner. Sen när jakten är över anstränger man sig inte längre. Då skapas en tristess och den här tristessen leder till att man börjar missbruka mat istället, säger Anders Lidestam. Anders Lidestam lägger upp en plan som består av LCHF-diet och tre pass om dagen. Den som ska peppa och hjälpa att Stefan gå ner i vikt är dock Karin. Hon utmanar bland annat sin make på zumba. Beroende på hur många kilo Stefan lyckas gå ner inom sju veckor belönas han med olika summor pengar (1-2 kg=1 000 kr, 3-5 kg=10 000 kr, 6-8 kg=25 000 kr, 9-11 kg=50 000 kr, 12-14 kg=75 000 kr). Går han ner 15 kilo får han maxbeloppet 100 000 kronor. Avsnitt 3 av 10.

 • Avsnitt 4

  23 apr 2012

  Annelie har en väldigt speciell last – hon frossar i kakdeg. Trots att hon är utbildad kostrådgivare. De osunda matvanorna har förvandlat henne till en degklump. - När jag träffade Annelie hade hon ett sixpack på magen, nu är det mer en torktumlare, säger maken Mikael. I Älskling, du har blivit en tjockis! utmanar han Annelie att gå ner 15 kilo på sju veckor. Lyckas hon vinner paret 100 000 kronor. Annelie och Mikael från Helsingborg har varit tillsammans i över 30 år. När de träffades var Annelie en tiopoängare med kurvorna på de rätta ställena. Nu har kurvorna ersatts av bilringar. Annelie undervisar i kost och hälsa men har ändå lagt på sig en massa extrakilon genom att frossa i vaniljbullar och rå deg. Favoriten är en obakad pistagelängd som hon åker till bensinmacken och beställer. - Jag var utbildad personlig tränare på nittiotalet och jobbar nu med näringslära så det här är en plåga att visa alla kursdeltagare, säger hon i programmet. Annelie vägde runt 60 kilo när paret träffades - idag väger hon 86 kilo. Hon lämnar större avtryck i soffan än i sovrummet. Nu vill Mikael att Annelie ska gå ner i vikt och bli sexig igen så att de kan få mer vuxentid tillsammans. I Älskling, du har blivit en tjockis! möter vi par som varit tillsammans länge men där den ena partnern börjat fylla ut midjemåttet år för år. För att rädda förhållandet krävs det drastiska åtgärder. Fruar och äkta män ska hjälpa sin partner att komma i form genom att agera coach. Med hjälp av den personlige tränaren Anders Lidestam får paren allt stöd de behöver för att lyckas nå sitt mål. Anders Lidestam lägger upp en plan som består av LCHF-diet och tre träningspass om dagen. Den som ska peppa och hjälpa Annelie att gå ner i vikt är dock Mikael som chockstartar med en hinderbana. Det tuffa träningspasset följs upp med poledance vilket inte roar Annelie. Styrkan har hon från tiden som personlig tränare men flåset är som bortblåst. Målmedvetenheten kickar dock in i jakten på att gå ner 15 kilo och vinna 100 000 kronor. Beroende på hur många kilo Annelie lyckas gå ner inom sju veckor belönas hon med olika summor pengar (1-2 kg=1 000 kr, 3-5 kg=10 000 kr, 6-8 kg=25 000 kr, 9-11 kg=50 000 kr, 12-14 kg=75 000 kr). Går hon ner 15 kilo får hon maxbeloppet 100 000 kronor. Avsnitt 4 av 10.

 • Avsnitt 5

  30 apr 2012

  Rojins fina leende och vackra kropp fick Thoni på fall. Nu, tio år senare, har hon gått upp 20 kilo. Rojin äter middag tre gånger per dag och frossar i gryta med ris. - Den gryta jag gör räcker till åtta till tio personer egentligen, säger hon. I Älskling, du har blivit en tjockis! ska Thoni drilla Rojin att få en ny kropp. Efter sju veckors viktkamp har hon chansen att vinna upp till 100 000 kronor. Rojin och Thoni från Göteborg har varit ett par i tio år. När de träffades vägde Rojin 49 kilo. I dag väger hon 72 kilo. Rojin har ätit upp sig tjugo kilo på gryta och ris. Hon äter middag tre gånger om dagen. Till och med till frukost. Men Thoni vill ha tillbaka formerna på sin fru och ska hjälpa henne med motivationen – och tiden – att bryta sina dåliga vanor. - Jag har inte tid att träna. Jag har två barn och jobb och jag går hellre ut med kompisar om jag har tid över, säger Rojin. I Älskling, du har blivit en tjockis! möter vi par som varit tillsammans länge men där den ena partnern börjat fylla ut midjemåttet år för år. För att rädda förhållandet krävs det drastiska åtgärder. Fruar och äkta män ska hjälpa sin partner att komma i form genom att agera coach. Med hjälp av den personlige tränaren Anders Lidestam får paren allt stöd de behöver för att lyckas nå sitt mål. Anders Lidestam lägger upp en plan som består av LCHF-diet och tre träningspass om dagen. Den som ska peppa och hjälpa Rojin att gå ner i vikt är dock Thoni. Men han har lite svårt att förstå träningsredskapen och att lägga upp tuffa pass för Rojin. Anders Lidestam anklagar honom för att vara en hemhjälp och barnhjälp istället för lämplig coach. Rojin är dock målmedveten på slutspurten. En enormt stor resväska sprängfylld med nya, färgglada träningskläder ska motivera Rojin på träningslägret. Beroende på hur många kilo Rojin lyckas gå ner inom sju veckor belönas hon med olika summor pengar (1-2 kg=1 000 kr, 3-5 kg=10 000 kr, 6-8 kg=25 000 kr, 9-11 kg=50 000 kr, 12-14 kg=75 000 kr). Går hon ner 15 kilo får hon maxbeloppet 100 000 kronor. Avsnitt 5 av 10.

 • Avsnitt 6

  7 maj 2012

  Isabelle älskar godis. Så mycket att hon smygäter i bilen och gömmer godispåsarna hemma. Nu har maken Fredrik fått nog. I Älskling, du har blivit en tjockis! får paret 100 000 kronor om Isabelle lyckas gå ner 15 kilo på sju veckor. Metoden: Hård träning och strikt diet. Men Fredrik går även ett steg längre - han portar Isabelle från favoritbageriet och räknar varenda godisbit. Isabelle och Fredrik bor i Malmö. När de blev ett par för sex år sedan var hon en kurvig läckerbit som var nöjd med sin kropp. Då vägde Isabelle 67 kilo, i dag väger hon 86 kilo. Övervikten har påverkat Isabelles självförtroende. Hon känner sig inte längre bekväm i sexiga underkläder vilket Fredrik tycker är synd. - När vi träffades hade hon alltid stringtrosor. Nu har de bytts ut mot en klassisk arbetstrosa, säger Fredrik. Isabelle smygäter godis i bilen på väg hem från affären. Fredrik hittar godisförpackningarna under förarsätet. Han märker också hur Isabelles extrakilon påverkar deras relation. - Är man inte nöjd med sin kropp blir sexlivet sämre, säger Fredrik. I Älskling, du har blivit en tjockis! möter vi par som varit tillsammans länge men där den ena partnern börjat fylla ut midjemåttet år för år. För att rädda förhållandet krävs det drastiska åtgärder. Fruar och äkta män ska hjälpa sin partner att komma i form genom att agera coach. Med hjälp av den personlige tränaren Anders Lidestam får paren allt stöd de behöver för att lyckas nå sitt mål. Anders Lidestam lägger upp en plan som består av LCHF-diet och tre träningspass om dagen. Den som ska peppa och hjälpa Isabelle att gå ner i vikt är dock Fredrik. Fredrik tar sin roll som coach på allvar och börjar räkna godiset som är kvar hemma. Han portar Isabelle från hennes favoritbageri. Men motgångarna hopar sig för Isabelle. Hon drabbas av både lunginflammation och bronkit. Målmedvetet fortsätter hon dock att kämpa för att nå sitt mål. Beroende på hur många kilo Isabelle lyckas gå ner inom sju veckor belönas hon med olika summor pengar (1-2 kg=1 000 kr, 3-5 kg=10 000 kr, 6-8 kg=25 000 kr, 9-11 kg=50 000 kr, 12-14 kg=75 000 kr). Går hon ner 15 kilo får hon maxbeloppet 100 000 kronor. Avsnitt 6 av 10.

 • Avsnitt 7

  14 maj 2012

  Brandmannen Fredrik går till kylskåpet tre gånger per natt och äter allt han kommer över. Hans matvanor är så kostsamma att han är på väg att äta familjen ur huset. Och övervikten kan kosta honom jobbet som brandman. I Älskling, du har blivit en tjockis! ska Fredriks sambo hjälpa honom att rasa i vikt. Lyckas han gå ner 15 kilo vinner de 100 000 kronor. Brandmannen Fredrik och hans sambo Annicka bor i Sunne. Fredrik vägde 115 kilo när de träffades. Idag väger han 131 kilo. Fredrik har lagt på sig genom att varje natt häva i sig bunkvis med mat. Nattätandet är också så kostsamt att han är på väg att äta familjen ur huset. - Han äter ungefär två till tre gånger per natt. Om det är mycket mat över efter middagen kan en hel stor bunke försvinna på en natt, säger Annicka. Hon är själv student och försöker tänka ekonomiskt genom att ha matlådor. Men matlådorna äter Fredrik upp på natten. Som brandman är det dessutom viktigt att Fredrik är i god form för att kunna rädda liv och Annicka är orolig för att övervikten kan kosta Fredrik jobbet. I Älskling, du har blivit en tjockis! möter vi par som varit tillsammans länge men där den ena partnern börjat fylla ut midjemåttet år efter år. För att rädda förhållandet krävs det drastiska åtgärder. Fruar och äkta män ska hjälpa sin partner att komma i form genom att agera coach. Med hjälp av den personlige tränaren Anders Lidestam får paren allt stöd de behöver för att lyckas nå sitt mål. Anders Lidestam lägger upp en plan som består av en LCHF-diet och tre träningspass om dagen. Den som ska peppa och hjälpa Fredrik att gå ner i vikt är dock Annicka. - Jag kommer nog att framstå som Sveriges nya bitch. Jag ska piska honom, säger Annicka. Men uppdraget är svårare än hon trodde. När Fredrik kämpar på löpbandet har Annicka nära till tårarna. Det slutgiltiga testet kommer när Annicka kräver att Fredrik gör övningar som en brandman måste klara av. Lyckas han inte kan han förlora jobbet. Beroende på hur många kilo Fredrik lyckas gå ner inom sju veckor belönas han med olika summor pengar (1-2 kg=1 000 kr, 3-5 kg=10 000 kr, 6-8 kg=25 000 kr, 9-11 kg=50 000 kr, 12-14 kg=75 000 kr). Går han ner 15 kilo får han maxbeloppet 100 000 kronor. Avsnitt 7 av 10.

 • Avsnitt 8

  21 maj 2012

  Kocken Anders vet hur man äter rätt. Men han struntar i det. Efter jobbet sätter han sig i soffan med en skål ostbågar och försummar både sin sambo och sin son. Nu, 20 kilo senare, har sambon Maria fått nog och kräver en förändring. I Älskling, du har blivit en tjockis! ska hon hjälpa honom att rasa i vikt. Lyckas Anders gå ner 15 kilo vinner de 100 000 kronor. Kocken Anders och hans sambo, kostkonsulenten Maria bor i Skyttorp utanför Uppsala. Trots att paret har stora kunskaper kring hur man äter rätt har Anders gått från att vara elittränad militär till en bortskämd ölhävare. - För Anders är sport, bira och ostbågar lika med kärlek, säger Maria. Anders tillbringar i stort sett all sin tid hemma i soffan. Han orkar inte ens leka med sin ettårige son. Idag väger Anders 109,9 kilo och har gått upp 20 kilo sedan paret träffades. I Älskling, du har blivit en tjockis! möter vi par som varit tillsammans länge men där den ena partnern börjat fylla ut midjemåttet år efter år. För att rädda förhållandet krävs det drastiska åtgärder. Fruar och äkta män ska hjälpa sin partner att komma i form genom att agera coach. Med hjälp av den personlige tränaren Anders Lidestam får paren allt stöd de behöver för att lyckas nå sitt mål. Anders Lidestam lägger upp en plan som består av en LCHF-diet och tre träningspass om dagen. Den som ska peppa och hjälpa Anders att gå ner i vikt är dock Maria. När knappt halva perioden har gått gör Anders Lidestam ett hembesök hos paret. Han blir chockad när han får höra att Anders druckit två flaskor vin de senaste två veckorna. - Jag hade läst på nätet att det var okej att dricka lite vin, säger Anders i sitt försvar. Väl på gymmet blir Anders Lidestam uppriktigt orolig över hur paret egentligen mår i förhållandet. Anders nonchalerar Maria istället för att lyssna på henne som coach. Beroende på hur många kilo Anders lyckas gå ner inom sju veckor belönas han med olika summor pengar (1-2 kg=1 000 kr, 3-5 kg=10 000 kr, 6-8 kg=25 000 kr, 9-11 kg=50 000 kr, 12-14 kg=75 000 kr). Går han ner 15 kilo får han maxbeloppet 100 000 kronor. Avsnitt 8 av 10.

 • Avsnitt 9

  28 maj 2012

  Kristoffer har två stora intressen i livet – att äta kakor och ta det lugnt. Dessa hobbies har gjort att han gått upp 25 kilo och nu kallar sig själv Tjock-Stoffe. Allt nyttigt avvisar han med förklaringen att det inte är gott. Sambon Gabriella ska nu hjälpa honom att rasa i vikt. Lyckas Anders gå ner 15 kilo på sju veckor vinner de 100 000 kronor. Kristoffer och Gabriella köpte sin villa i Saltsjö Boo för två år sedan. Planen var att renovera och bygga ut huset för paret och lille sonen. Istället har Kristoffer ägnat sig åt sitt favoritintresse – att ta det lugnt. - Min stora hobby är att hitta nya sorters kakor. Jag äter kakor fyra till fem gånger i veckan. Kristoffer skyr fisk som pesten och vägrar äta både tomat och spenat. Saft däremot är livets vatten. Det har satt sina spår. När paret träffades vägde Kristoffer 86 kilo, i dag väger han nästan 110 kilo. I Älskling, du har blivit en tjockis! möter vi par som varit tillsammans länge men där den ena partnern börjat fylla ut midjemåttet år efter år. För att rädda förhållandet krävs det drastiska åtgärder. Fruar och äkta män ska hjälpa sin partner att komma i form genom att agera coach. Med hjälp av den personlige tränaren Anders Lidestam får paren allt stöd de behöver för att lyckas nå sitt mål. Anders Lidestam lägger upp en plan som består av en LCHF-diet och tre träningspass om dagen. Den som ska peppa och hjälpa Kristoffer att gå ner i vikt är dock Gabriella. När hon ser till att han får köra ett pass amerikansk fotboll med sitt gamla lag är olyckan framme som äventyrar hela hans träningsschema. Beroende på hur många kilo Kristoffer lyckas gå ner inom sju veckor belönas han med olika summor pengar (1-2 kg=1 000 kr, 3-5 kg=10 000 kr, 6-8 kg=25 000 kr, 9-11 kg=50 000 kr, 12-14 kg=75 000 kr). Går han ner 15 kilo får han maxbeloppet 100 000 kronor. Avsnitt 9 av 10.

 • Avsnitt 10

  4 jun 2012

  Thomas och Anette har varit ett par i 25 år. För varje år har Thomas gått upp ungefär ett kilo. Det har gått så långt att magen står i vägen för Anettes åtrå. Nu kräver hon att Thomas ändrar sin livsstil. Om han går ner 15 kilo på sju veckor vinner paret 100 000 kronor. För länge sedan var Thomas en vältränad fotbollskille. Men det var, som sagt, länge sedan. Nuförtiden struntar han fullständigt i hur han ser ut eller vad midjemåttet visar. Soffan är Thomas tillflyktsort. Där jobbar han, tittar på tv – och smygäter. Thomas och Anette från Huddinge utanför Stockholm har varit ett par i 25 år och magen har växt för varje år. När de träffades vägde han runt 80 kilo - nu visar vågen 102,7. Thomas har gått upp 23 kilo - och ökat nästan ett kilo per år de varit tillsammans. Midjemåttet har även påverkat relationen. - Det vore ju jättetrevligt om Anette började åtrå mig igen, säger Thomas i programmet. I Älskling, du har blivit en tjockis! möter vi par som varit tillsammans länge men där den ena partnern börjat fylla ut midjemåttet år efter år. För att rädda förhållandet krävs det drastiska åtgärder. Fruar och äkta män ska hjälpa sin partner att komma i form genom att agera coach. Med hjälp av den personlige tränaren Anders Lidestam får paren allt stöd de behöver för att lyckas nå sitt mål. Anders Lidestam lägger upp en plan som består av en LCHF-diet och tre träningspass om dagen. Den som ska peppa och hjälpa Thomas att gå ner i vikt är dock Anette. När Anette vill att Thomas ska sminkas för en motiverande plåtning ställer han sig dock ytterst tveksam. Beroende på hur många kilo Thomas lyckas gå ner inom sju veckor belönas han med olika summor pengar (1-2 kg=1 000 kr, 3-5 kg=10 000 kr, 6-8 kg=25 000 kr, 9-11 kg=50 000 kr, 12-14 kg=75 000 kr). Går han ner 15 kilo får han maxbeloppet 100 000 kronor. Avsnitt 10 av 10.