warning iconProgrammet är tyvärr inte längre tillgängligt, men det finns massor av annat att se på Viafree!

Alla dokumentärer

@Wenström

Wenström intervjuar svenska idrottshjältar.

8 Days that Made Rome

Historikern Bettany Hughes väljer ut åtta betydelsefulla dagar som definierade det romerska riket och dess etablering som världens första supermakt.

Alaska State Troopers

Vi åker med poliserna i Alaska och bevittnar hur de arbetar för att hålla gator säkra och jägare ärliga samtidigt som vi får njuta av det fantastiska landskapet som de kallar hem.

Banged Up Abroad

En serie om människor som har arresterats när de rest utomlands, vanligtvis för att försöka smuggla illegala droger.

Battle of Normandy: 85 Days in Hell

Fransk dokumentär från 2019 om Dagen D

Brain Games - Hjärnans illusioner

Programledaren Jason Silva samarbetar med några av världens främsta forskare inom neurologi och kognitiv vetenskap för att ta sig in i våra huvuden och visa vad som händer där.

Building Giants

Från världens längsta tunnlar och mest avancerade skyskrapor till de mest trafikerade tunnelbanorna och största krigsfartygen: denna epokgörande serie avslöjar de enastående uppfinningar som gör det möjligt att bygga rekordstora superstrukturer och hemligheterna om hur de fungerar. Här utforskas också innovationer inom ingenjörskonst som kommer att förändra byggnadsindustrin totalt.

Car S.O.S

Tim Shaw och mästermekanikern Fuzz Townshend slår sig ihop för att rädda rostiga gamla klassiska bilar från deras garagefängelser. Genom deras transformationer återfår bilarna sin ursprungliga glans och skick.

Carp Wars

Det är den ultimata karpfiske utmaningen: Vi har samlat ihop Storbritanniens bästa fiskare och satt dem mot varandra i en serie av en mot en matcher.

Combat Machines

Ingenjörskonst, teknologiska under, mänskligt hantverk, och historierna bakom uppfinningarna som förändrade krigsföringen för alltid, berättade av de som använde maskinerna.

Combat Ships

I den här serien utforskar vi hur teknik har förändrat krigföring till havs, detta med hjälp av berättelser om stora strider, rymningar och katastrofer - såväl ovanför som under vågorna.

Cosmos: A Spacetime Odyssey

Neil deGrasse Tyson är tillbaka för att lära oss mer om kosmos. Precis som originalsäsongen är det här en saga om hur vi upptäckte naturlagarna och hittade våra koordinationer i tid och rum.

Deep Time History

I den här serien river vi väggarna mellan vetenskap och historia för att skildra hur mänskligheten ofta har drivits av händelser långt tillbaka i det förflutna.

Drug Wars

I över 40 år har den amerikanska regeringen fört ett krig mot droger. Miljontals har fängslats, miljarder har lagt på resurser, ändå sjunker priset på droger, samtidigt som kvaliteten blir bättre.

Drug Wars: Cocaine

Kokain är en av de mest använda drogerna i Storbritannien idag. Träffa de till synes ordinära människorna som driver handeln och förser marknaden med produkten.

En mördares bekännelse

Hon delar med sig av sin egna bild av vad som hände.

En resa för livet

En resa till Nepal full med tårar och hopp, det går att göra stor skillnad med små medel. En fadder kan förändra livet för ett eller flera barn.

Erik Skoglund: Vägen tillbaka

Exklusiv intervju med proffsboxaren Erik Skoglund

Escape Or Die!

Dean Gunnarson är hyllad som världens största flyktkonstnär. Han underhåller en global publik med anmärkningsvärda stunts där han fuskar sig runt döden. Escape or Die! är en show som tar tittarna in i Deans unika liv när han förbereder stunt som där han kommer riskerar sitt liv.

Explorer

I den här banbrytande nya versionen av serien får tittarna inte bara bege sig till några av jordens mest avlägsna hörn, utan dessutom utforska hjärnans mörkaste vrår och historiens djupaste gömmor.

Garpens Europa

I huvudet på en gärningsman

Serien som tar dig med in bakom pannbenet på de värsta brottslingarna.

I huvudet på en mördare

Tankarna som drev några av Sveriges mest omtalade mördare

Journey to DreamHack Masters

Återupplev när världens främsta CS:GO-lag gjorde upp om den åtråvärda titeln och en prispott om 250 000 dollar i den första upplagan av Dreamhack Masters. I Journey to Dreamhack Masters följer vi bland andra Ninjas in Pyjamas under tävlingarna i Malmö.

Kungliga TV-magasinet

En initierad och underhållande tv-serie kring vårt Kungahus och dess verksamheter. Med utgångspunkt från våra svenska kungligheter kommer serien även uppmärksamma de olika europeiska kungahusen. Magasinet leds av hovexperten och författaren Roger Lundgren, ”Royal-Roger”, tillsammans med journalisten Mia Rossling. De två vännerna möts och samtalar kring det senaste från slottet och hovet. De visar inslag med allt från kungliga nyheter till slottet som arbetsplats.

Kvinnors Hemliga Liv

Kvinnorna som tänjer på gränserna

Leva utan att dö - en serie om diabetes

Peter Jihde träffar personer som kämpar med sin diabetes

Live från Almedalen

Livesändning direkt från Almedalen

London's Super Tunnel

Den här serien följer ett dedikerat team av ingenjörer och byggarbetare som arbetar med att bygga Crossrail, Londons nya tunnelbana och Europas största ingenjörsprojekt.

Lost Treasures Of Egypt

En serie om utgrävningar av Konungarnas Dal i Egypten. Kan ny teknik och klassisk intuition skriva om Antikens historia?

Marcus Ericsson - vägen till Formel 1

2014 blev Marcus Ericsson Sveriges förste Formel 1-förare på 23 år. Viasat Motor-redaktionen berättar nu historien om hur det hela gick till. Hur Ericsson som tonåring kom i kontakt med racinglegendarerna Kenny Bräck och Eje Elgh och hur trion tillsammans jobbade för att ta sig in i motorsportens definitiva finrum. Eje Elgh och Marcus Ericsson avslöjar också sin besvikelse över alla de tekniska problem som har kantat Ericssons första säsong i Formel 1. ”Ett riktigt bottennapp”, förklarar Eje Elgh.

Minnet av ett brott

Polisernas egna minnen från brotten.

Murder Maps

Mordgåtor bakåt i tiden

MythBusters

Mythbusters är en Amerikansk serie där programledarna testar moderna myter, myterna testas genom rekonstruktioner.

Narco's UK: Mafia Families

En dokumentär som avslöjar några av Storbritanniens största gangsters, och vilken taktik som användes för att fånga dem.

Olivia og sexmyterne

Olivia Salo tar oss på en resa genom det sexuella Danmark.

På gränsen med Peter Jihde

Följ med på den starka och känslofyllda resan

Ross Kemp: Åter i Afghanistan

Efter den kritikerrosade serien ”Ross Kemp: Kriget mot talibanerna”, återvänder Ross och hans team till ett av världens farligaste områden, Helmand-provinsen. De brittiska styrkorna fortsätter att kämpa mot de fanatiska talibanerna. Ross främsta uppgift är att ta reda på hur pass mycket som förändrats sedan hans första intåg i regionen, vilka nya taktiker som används mot fienden, samt hur man ska kunna återställa landet. Resultatet blir en makalös krigsskildring från frontlinjen, med tillgång till unikt arkivmaterial och gripande vittnesmål.

Ross Kemp: Back on the Frontline

Ross Kemp återvänder till frontlinjen tio år efter 9/11 och invasionen av Afghanistan.

Ross Kemp: Battle for the Amazon

Amazonasregionerna i Brasilien, Ecuador och Peru står under stort socio-ekonomiskt och miljömässigt tryck. Förödelsen skapad av det globala kravet på energi, mat och mineraler undersöks.

Ross Kemp: Kriget mot talibanerna

I denna fängslande serie reser skådespelaren Ross Kemp med sin fars gamla regemente Royal Anglians till Afghanistan. Här får han erfara den stenhårda kampen mot talibanerna. Vi får en detaljerad inblick i hur livet ser ut för de brittiska styrkorna och visar vilka effekter kriget har på deras familjer. Ross följer med till frontlinjen där han lever som soldat flera veckor i streck, medan han kämpar mot en fanatisk och målmedveten fiende. Vid sidan av slagfältet berättar han historier om de män och kvinnor som riskerar sina liv för att bekämpa talibanerna.

Ross Kemp: Middle East

Ross Kemp beger sig till mellanöstern för att utforska den politiska situationen i Israel och Gaza – en konflikt som formar vår värld och samtidigt är vida missförstådd.

Ross Kemps extrema värld

Ross Kemp besöker några av de farligaste platserna i världen för att visa hur organiserad brottslighet, terrorism och kriminella nätverk har förstört miljontals människors liv.

Ross Kemps jakt efter pirater

Den prisbelönte Ross Kemp reser över tre kontinenter för att undersöka vad som ligger bakom piratverksamhet i världen. Expeditionen börjar i London, där Ross tar reda på vad attackerna får för konsekvenser i den globala handeln. Därefter tar han upp kampen mot sjörövarna tillsammans med flottans krigsskepp utanför Somalia. Han undersöker vad piratattackerna får för följder i Nigeria, där fler människor dör i dessa kapningar än på någon annan plats. Ross studerar även de förödande effekter som pirater har på områdets fiskeflotta, där 300 arbetare har blivit mördade endast under de senaste åren.

Sanna Lundell: TV3 dokumentär

Sanna Lundell besöker personer i denna dokumentärserie

Shane Lowry Documentary

Dokumentär om den irländske golfspelaren Shane Lowry som bland annat vunnit WGC-Bridgestone Invitational 2015 och Open Championship 2019.

Svenska fall

Brotten som skakade Sverige

Svenskars Hemliga Liv

I ”Svenskars hemliga liv” kommer vi att möta kvinnor och män vars udda intressen, annorlunda livsstil eller osannolika öden skiljer dem från mängden. Det handlar om personer som själva väljer att utmana konventionerna eller som fått sig en utmaning tilldelad av livet. Nu öppnar de dörren till den privata och professionella sfären, något som avslöjar hur olika vi svenskar ända kan vara. Myten om att svenskar är tillbakadragna, försiktiga och lagom pulvriseras helt.

The Story of God med Morgan Freeman

Den legendariske Oscarsvinnaren Morgan Freeman fortsätter bryta ny mark på sitt äventyr världen runt.

Time Team

Arkeologi handlar inte bara om att gräva upp förbryllande kvarlevor av de döda, det kan också i fascinerande detalj avslöja hur människan levde. Tony Robinson och hans team utforskar nya platser och avslöjar historierna bakom.

Time Team US

Äventyr, vetenskap och reality. Den här serien tar med tittarna till Amerikas mest fängslande arkeologiska utgrävningar. Ettta team med experter får tre dagar på sig att ta reda på hemligeterna som våra förfäder har lämnat kvar.

Toppar & dalar - En äventyrsresa

En vildmarksupplevelse som bjuder på gripande historier

True North Calling

Livet på den frusna tundran

Until the last drop of my blood: Local heroes fighting child abuse

Vi är Fashion Week

Följ med i förberedelserna inför Fashion Week Stockholm

Wings of War

Se den betydande rollen som flygplan och deras piloter spelat i militärhistorien, återberättat med hjälp av expertintervjuer, rekreationer, grafik och spännande arkivmaterial.

WW2 Game Changers

Här avslöjas de vapen, uppfinningar och fordon som formade andra världskriget, från den anspråkslösa Studebaker till den hänsynslösa atombomben.