warning iconProgrammet är tyvärr inte längre tillgängligt, men det finns massor av annat att se på Viafree!

Populära dokumentärer

Coast Guard Pacific Northwest

Alla dokumentärer

Mitt flytande hem

Mitt flytande hem

I den här originella dokumentärserien hälsar vi på hos personer som har byggt sina hem vid vattnet i olika delar av världen. Var och en av familjerna har gjort sin unika vattendröm till verklighet.

Coast Guard Pacific Northwest

Följ den tuffa räddningsbesättningen från USA:s kustbevakning, Columbia River Division, när de ger sig ut på farliga uppdrag.

Drain the Oceans
National Geographic logo

Drain the Oceans

Amerikansk dokumentärserie från 2018

Lost Gold of World War II

Lost Gold of World War II

Legenden säger att en enorm skatt ligger gömd i den filippinska djungeln - nu försöker ett team av experter, med hjälp av det enda överlevande vittnet, avslöja andra världskrigets största mysterium.

Guldjägarna i Australien

Guldjägarna i Australien

I den här serien följer vi tre gäng inbitna guldgrävare som riskerar liv och lem i hopp om att kamma hem storkovan långt ute i den australiska vildmarken.

Coast Guard: HMS Bounty Rescue

Coast Guard: HMS Bounty Rescue

Det här är den otroliga berättelsen om det historiska replikafartyget HMS Bountys kamp mot orkanen Sandy i 2012.

Coast Guard Alaska

Coast Guard Alaska

Möt den amerikanska kustbevakningen som är utstationerad i delstaten Alaska. Vi följer elitgruppen på deras livsfarliga räddningsuppdrag i ett av världens mest utmanande naturområden.

Mountain Men

Mountain Men

Eustace Conway, Tom Oar och Marty Meierotto, är tre män som ägnat sina liv i vildmarken för att undvika alla moderniteter som samhället har att erbjuda

Running Wild with Bear Grylls
National Geographic logo

Running Wild with Bear Grylls

Överlevnadsexperten återvänder till vildmarken med några av Hollywoods mest älskade kändisar.

Bear's Mission with...

Bear's Mission with...

Äventyraren Bear Gryll tar med sig kändisar ut ur sin komfortzon på ett uppdrag där han testar deras gränser och överlevnadsförmåga.

Hunting Hitler

Hunting Hitler

Enligt hemliga dokument som släpptes av FBI 2014 kan det vara så att Adolf Hitler överlevde andra världskriget och att han flydde till Sydamerika efter nazitysklands fall. I den här serien undersöker ett team, lett av CIA veteranden Bob Baer och krigsförbrytarutredaren John Cencich, om Hitler faktiskt överlvde och lyckades med historiens mest häpnandsväckande försvinnanden.

My Big Family Farm

My Big Family Farm

Kullherdarna Amanda och Clive fostrar sina nio barn – och mer än tusen får på sin farm i England.

Coast Guard: Mission Critical

Coast Guard: Mission Critical

USA:s kustbevakning skyddar landets gränser, samtidigt som de räddar livet på dem som är i fara till sjöss.

Made In Senegal

Made In Senegal

Sadio Mané är välsignad med en exceptionell talang och ger sig iväg från sin by för att hitta sitt öde i världen, för att komma tillbaka triumferande och kunna hjälpa sin omgivning.

The Kings

The Kings

När krisen gav plats åt 1980-talets kapitalism längtade de marginaliserade efter någon som kunde kämpa för dem. R. Duran, M. Hagler, T. Hearns och R. Leonard blev folkets mästare och gav boxningen nytt liv.

Fifa: en kärlekshistoria

Qatar blev värd för VM i fotboll, vilket skadade FIFA:s rykte. Historien om brutna relationer och misstänkta penningöverföringar utspelar sig bakom kulisserna på fotbollsarenor runt om i världen.

Amadeus - mer än en son

Amadeus - mer än en son

Ett aktuellt och nära personporträtt av Amadeus Sögaard, son till Carola Häggkvist och Runar Sögaard.

Leva utan att dö – pandemin med diabetes

Leva utan att dö – pandemin med diabetes

Hur klarar man en dödlig sjukdom mitt i en pandemi? Jihde söker efter svaren.

Speed with Guy Martin: F1 Special

Speed with Guy Martin: F1 Special

Guy Martin utmanar Formula 1-legenden David Coulthard i dynamiska tävlingar som kommer testa deras förmågor både som förare och atleter.

Barnens drottning

Barnens drottning

I över 20 år har Drottning Silvia och Childhood kämpat för att förhindra våld och sexuella övergrepp mot barn. Följ hennes och prinsessan Madeleines arbete för alla barns rätt till en trygg uppväxt.

Secrets of Nazi U-Boat Bases

Secrets of Nazi U-Boat Bases

Slaget om Atlanten; den viktigaste operationen i historien kring andra världskriget. Medan de ockuperade Frankrike, byggde Hitler fem enorma undervattensbaser som skyddade och upprustade hans ubåtar.

Building Hitler's Supergun: The Plot to Destroy London

Building Hitler's Supergun: The Plot to Destroy London

I slutskedet av andra världskriget, gave Hitler orden om att bygga det största vapnet någonsin, kallad V3, som skulle bombardera London från den franska kusten.

Drug Wars

Drug Wars

I över 40 år har den amerikanska regeringen fört ett krig mot droger. Miljontals har fängslats, miljarder har lagt på resurser, ändå sjunker priset på droger, samtidigt som kvaliteten blir bättre.

Shane Lowry Documentary

Shane Lowry Documentary

Dokumentär om den irländske golfspelaren Shane Lowry som bland annat vunnit WGC-Bridgestone Invitational 2015 och Open Championship 2019.

Speed With Guy Martin

Speed With Guy Martin

Se när Guy Martin tar sig an fartfyllda utmaningar

Toppar & dalar - En äventyrsresa

Toppar & dalar - En äventyrsresa

I Toppar & dalar - En äventyrsresa får vi följa Peter Jihde och ett gäng äventyrslystna deltagare på en yttre och inre resa när de korsar Sverige från öst till väst längs polcirkeln. Med på äventyret har de sin ständiga följeslagare i livet - diabetes - som präglar varje steg de tar. En vildmarksupplevelse som bjuder på gripande historier.

Battle of Normandy: 85 Days in Hell

Battle of Normandy: 85 Days in Hell

Från den historiska invasionen på Dagen D till nazisternas förlust, här är den kompletta historien om den tre månader långa kampen om Normandiet, så som du aldrig sett den förr.

MythBusters

MythBusters

Mythbusters är en Amerikansk serie där programledarna testar moderna myter, myterna testas genom rekonstruktioner.

Leva utan att dö - en serie om diabetes

Leva utan att dö - en serie om diabetes

Dokumentärserien om diabetes är tillbaka – nu med tre avsnitt. I Leva utan att dö – en serie om diabetes träffar programledaren Peter Jihde personer som kämpar med sin sjukdom och där de anhöriga blir lika drabbade. Även flera kända profiler som lever med diabetes deltar såsom Olle Jönsson från Lasse Stefanz, Dermot Clemenger och låtskrivarna Linnea och Joy Deb som har vunnit Melodifestivalen.

Live från Almedalen

Live från Almedalen

Livesändning direkt från Almedalen

Kungliga TV-magasinet

Kungliga TV-magasinet

En initierad och underhållande tv-serie kring vårt Kungahus och dess verksamheter. Med utgångspunkt från våra svenska kungligheter kommer serien även uppmärksamma de olika europeiska kungahusen. Magasinet leds av hovexperten och författaren Roger Lundgren, ”Royal-Roger”, tillsammans med journalisten Mia Rossling. De två vännerna möts och samtalar kring det senaste från slottet och hovet. De visar inslag med allt från kungliga nyheter till slottet som arbetsplats.

Chevaleresk

Chevaleresk

Wiberg och Måns ger sig an att hitta det lite finare i livet

Erik Skoglund: Vägen tillbaka

Erik Skoglund: Vägen tillbaka

Proffsboxaren Erik Skoglund drabbades i december 2017 av en hjärnblödning och hamnade i koma. I en exklusiv intervju med Peter Jihde berättar Skoglund nu för första gången om kampen för överlevnad och den tuffa resan tillbaka mot ett normalt liv. I Erik Skoglund: Vägen tillbaka får tittarna höra hans egna ord.

Building Giants

Building Giants

Från världens längsta tunnlar och mest avancerade skyskrapor till de mest trafikerade tunnelbanorna och största krigsfartygen: denna epokgörande serie avslöjar de enastående uppfinningar som gör det möjligt att bygga rekordstora superstrukturer och hemligheterna om hur de fungerar. Här utforskas också innovationer inom ingenjörskonst som kommer att förändra byggnadsindustrin totalt.

Murder Maps

Murder Maps

I den här dramadokumentärserien reser vi bakåt i tiden för att utforska de allra mest chockerande och överraskande mordfallen i historien när Nicholas Day tar med oss in i mördarnas värld.

Jonte Borg

Jonte Borg

Följ med Jonte Borg från idé till stunt!

@Wenström

@Wenström

Wenström intervjuar svenska idrottshjältar.

Grossbusters
MTV logo

Grossbusters

I Grossbusters får vi besöka USA:s snuskigaste rum där programledaren Evan Spaulding tar sig an de största snuskpellarna och får dem att bättra sig.

Vi är Fashion Week

Vi är Fashion Week

Följ med i förberedelserna inför Fashion Week Stockholm

Journey to DreamHack Masters

Journey to DreamHack Masters

Återupplev när världens främsta CS:GO-lag gjorde upp om den åtråvärda titeln och en prispott om 250 000 dollar i den första upplagan av Dreamhack Masters. I Journey to Dreamhack Masters följer vi bland andra Ninjas in Pyjamas under tävlingarna i Malmö.

Marcus Ericsson - vägen till Formel 1

Marcus Ericsson - vägen till Formel 1

2014 blev Marcus Ericsson Sveriges förste Formel 1-förare på 23 år. Viasat Motor-redaktionen berättar nu historien om hur det hela gick till. Hur Ericsson som tonåring kom i kontakt med racinglegendarerna Kenny Bräck och Eje Elgh och hur trion tillsammans jobbade för att ta sig in i motorsportens definitiva finrum. Eje Elgh och Marcus Ericsson avslöjar också sin besvikelse över alla de tekniska problem som har kantat Ericssons första säsong i Formel 1. ”Ett riktigt bottennapp”, förklarar Eje Elgh.

Sanna Lundell: TV3 dokumentär

Sanna Lundell: TV3 dokumentär

Sanna Lundell besöker personer i denna dokumentärserie

Svenskars Hemliga Liv

Svenskars Hemliga Liv

I ”Svenskars hemliga liv” kommer vi att möta kvinnor och män vars udda intressen, annorlunda livsstil eller osannolika öden skiljer dem från mängden. Det handlar om personer som själva väljer att utmana konventionerna eller som fått sig en utmaning tilldelad av livet. Nu öppnar de dörren till den privata och professionella sfären, något som avslöjar hur olika vi svenskar ända kan vara. Myten om att svenskar är tillbakadragna, försiktiga och lagom pulvriseras helt.

Kvinnors Hemliga Liv

Kvinnors Hemliga Liv

Kvinnorna som tänjer på gränserna