Se programmetSäsong 7 - Avsnitt 1

Favorit

Säsong


Dokumentärer om fascinerande människor, samhällsproblem, märkliga fenomen och udda livsöden. TV3 Dokumentär tar upp ämnen som avslöjar och berör – från unga mammor och sexmissbrukare till kvinnor som tänder på farliga män. Programledare är Sanna Lundell. Se säsong 6-8

 • Avsnitt 1

  - De utsattes för brutala våldtäkter som lika gärna ha kunnat kosta dem livet. Och livet efter de hemska övergreppen blev ett helvete. I säsongspremiären av TV3 Dokumentär träffar vi tre kvinnor som överlevt möten med några av modern kriminalhistorias brutalaste gärningsmän. Kvinnorna som varit till helvetet och tillbaka. Vi ser det på löpsedlarna och hör det på nyheterna. Kvinnorna som utsätts för avskyvärda sexualbrott. I säsongspremiären av TV3 Dokumentär får vi möta tre kvinnor som utsatts för några av de värsta övergreppen i modern tid. De är offer i fall som skakat om ett helt land. I Västerhaninge våldtogs 2006 den då blott 13-åriga Nathalie av sin bästa kompis styvfar. Kompisen låg brutalt mördad i rummet bredvid. I programmet berättar hon om den hemska natten och den långa vägen tillbaka. Pia inledde ett två månader långt destruktivt förhållande med Eddy Larsson år 2000 - bara några år senare dömdes han till tio års fängelse för vållandet av 11-årige Bobbys död. Pia träffade Eddy genom en kontaktannons och förhållandet eskalerade snabbt under brutala former. Under två månader stod hon på något sätt ut med tortyren i det helvete hon hamnat i men när Eddy riktade sin uppmärksamhet mot hennes fyraårige son kände hon att hon var tvungen att hitta en väg ut. I mars 2004 är Johanna på väg hem efter en kväll på stan när hon blir överfallen och brutalt våldtagen av en man. Knappt ett år senare sker ytterligare en våldtäkt i samma område – denna gång slutar det med ett brutalt mord. DNA-proverna visade att gärningsmannen var densamma. Johanna lyckades komma ifrån det brutala mötet med livet i behåll, men minnena från den natten höll på att bli för mycket för henne.

  Publicerad: 12 nov 2012

 • Avsnitt 2

  De är beroende av sex. Det har blivit ett missbruk som tagit över deras vardag. Trebarnspappan Thomas kunde ha tre relationer vid sidan om sitt samboliv. Han träffade flera av tjejerna genom sitt jobb som personlig tränare. Lisa åkte på Finlandskryssningar och raggade på betydligt äldre män för att tillfredsställa sina eskalerande behov. I kvällens TV3 Dokumentär berättar sexmissbrukare om sitt beroende och hur de lyckats ta sig ur det. Sex är en stor del av våra liv - i fortplantningssyfte men också i form av ren njutning. Men det finns personer där sex har gått i från att vara ren instinkt till ett beroende. Liksom många andra missbruk orsakar det stora problem. Experten Erik Sundby berättar att 97% av alla människor som utvecklar ett sexberoende kommer från familjemiljöer där det redan finns ett missbruksbeteende. Thomas led under många år av ett grovt sexmissbruk som skadade honom själv och många personer i hans direkta närhet. Han bodde ett tag ihop med sin dåvarande sambo och sina tre barn från tidigare förhållanden – och kunde samtidigt ha tre pågående relationer vid sidan om. - Till slut blir konsekvensen av mitt missbruk så stor att jag antingen hamnar på dårhuset eller på bårhuset, säger han i programmet. Lisa går i behandling för sitt sexmissbruk. Hon åkte ofta på Finlandskryssningar som en ursäkt för att få utlopp för sina extrema behov. Men det eskalerade snabbt och hon låg med många gifta och oftast betydligt äldre män. Missbruket utvecklades hela tiden och hon klev ständigt över nya gränser. Amina är stripteasedansös och porrfilmsaktris som använder sitt yrke för att få bekräftelse. Hon började som glamourmodell men det övergick snart i att göra hemmagjorda porrfilmer. Amina såg inte sitt levnadssätt som ett missbruk då hon ansåg att hon mådde bra av det. Sexberoendet gjorde att hon valde just det här yrket. Men efter att ha träffat experten Erik Sundby i TV3 Dokumentär har hon omvärderat sitt liv och sitt beteende. Programledare för TV3 Dokumentär är Sanna Lundell. Avsnitt 2 av 5.

  Publicerad: 19 nov 2012

 • Avsnitt 3

  Få saker upprör lika mycket som föräldrar som går emot normen för hur man ska bete sig. I kvällens TV3 Dokumentär får vi möta dem som vågar välja en annan väg. Vi får möta sexbarnsmamman som ammar sin femåring, föräldrarna som ger sina barn lchf-kost och paret som flyttade till Åland för att kunna hemundervisa sina barn. Alla tycks ha sin bestämda uppfattning kring hur ett barn ska uppfostras. I veckans TV3 Dokumentär möter vi föräldrar som valt att gå sin egen väg. Programledaren Sanna Lundell åker till Gnesta och träffar sexbarnsmamman Mikaela är en del av liten grupp i samhället – långtidsammare. Hon ammar fortfarande sin femåriga dotter Nikki och har inga planer på att sluta. När hon fick sitt första barn, som nittonåring, upptäckte hon att hon inte ville sluta enligt rekommendationerna. Paret Cecilia och Fredrik bor i Gråbo utanför Lerum. Som föräldrar blir de ifrågasatta eftersom deras barn får samma extrema hälsodiet som de själva lever på. Trots varningar från både läkare och omgivning vägrar Cecilia och Fredrik ge upp sin övertygelse att även små barn mår bra av lchf-kost. I Sverige råder skolplikt vilket betyder att alla barn måste utbildas i en skola som har godkänts av staten och följer den svenska läroplanen. Detta har gjort att ett tiotal svenska familjer som ändå vill hemundervisa sina barn tvingats flytta utomlands. Jenny och Nicklas har valt att flytta med sina tre barn till Åland för att kunna ägna sig åt hemundervisning. Nu lever de på existensminimum men är övertygade om att det är för barnens bästa. Avsnitt 3 av 5.

  Publicerad: 26 nov 2012

 • Avsnitt 4

  Att vara transsexuell innebär att man fötts i fel kropp med fel kön. Kroppen kan kännas som ett fängelse. I TV3 Dokumentär får vi möte Timmey som föddes som tjej men nu ska operera bort sina bröst. Sofie föddes som kille men tar kvinnliga hormoner för att hitta sin rätta identitet. Aleksa könsopererades för nio år sedan och blev den första transsexuella personen att arbeta på Dramaten. Ungefär 800 personer i Sverige har genomgått en könskorrigering och antalet som vill göra det ökar. För att få genomgå en utredning för en eventuell könskorrigering måste man vara över 18 år. I TV3 Dokumentär träffar vi tre unga transsexuella personer som berättar sin historia. Timmey, 20 år, föddes som tjej men har alltid vetat att han egentligen är en kille. Nu ska han genomgå den operation han har väntat så länge på. Kaoset inombords gjorde initialt att han gick in i en djup depression. Timmey ville inte leva längre. Sofie, 23 år, föddes som kille men har tagit kvinnliga hormoner i ett år som ett led i resan mot att bli en tjej. Hon lever nu tillsammans med sin pojkvän Alexander i Alvesta. Sofie var i yngre tonåren när hon började känna att något inte stod rätt till och att hon inte var bekväm i sin egen kropp. Aleksa, 30 år, har genomgått ett könsbyte och lever sedan nio år tillbaka som kvinna. Hon är skådespelerska och blev den första transsexuella personen som arbetat på Dramaten. Att få spela kvinnliga roller gör henne helt tårögd. Programledare för TV3 Dokumentär är Sanna Lundell. Avsnitt 4 av 5.

  Publicerad: 3 dec 2012

Om du gillade Sanna Lundell: TV3 dokumentär kanske du också gillar...