Se programmetSäsong 1 - Avsnitt 1

Favorit

Säsong


Peter Jihde åker till USA och möter människor vars åsikter är på gränsen till vad som är acceptabelt i Sverige. Han söker nya perspektiv men finner också avskräckande exempel. I USA finns det extrema människor - och lösningar. Vapen, droger och rasism är bara några av de kontroversiella ämnen som tas upp. Se säsong 1

 • Avsnitt 1

  Peter Jihde utforskar konsekvenserna av de liberala vapenlagarna. Han åker till Sandy Hook i Connecticut där 20 barn och 6 vuxna dödades under en skolskjutning på ett lågstadium. Och det blir en annorlunda gudstjänst i Newfoundland, på Sanctuary Church där man välsignar vapen. Avsnitt 1 av 5.

  Publicerad: 9 apr 2019

 • Avsnitt 2

  Överdos är den vanligaste dödsorsaken bland amerikaner under 50 år. För Peter Jihde blir det en smärtsam verklighet på nära håll när han i Philadelphia får se två personer dö inför hans ögon. Avsnitt 2 av 5.

  Publicerad: 16 apr 2019

 • Avsnitt 3

  Peter Jihde besöker David Duke, från Ku Klux Klan, i New Orleans. I Arizona, följer Jihde med Tuscon Samaritans i deras hjälpverksamhet vid gränsen till Mexiko. Avsnitt 3 av 5.

  Publicerad: 23 apr 2019

 • Avsnitt 4

  Peter Jihde besöker Palace Mobile Home Park, ett område där det bara bor sexförbrytare. Peter träffar också Christopher Scott som satt oskyldigt dömd 13 år i fängelse för ett mord han inte begått.

  Publicerad: 30 apr 2019

 • Avsnitt 5

  Peter Jihde besöker "Gay conversion therapy" som är en slags omvandlingsterapi i Tampa, Florida. Där arbetar Mark Culligan med att försöka "bota" homo- och bisexuella.

  Publicerad: 7 maj 2019

Om du gillade På gränsen med Peter Jihde kanske du också gillar...