• Kvinnors Hemliga Liv
  44:20

  Avsnitt 1

  11 okt 2010

  I första avsnittet av Kvinnors hemliga liv får vi träffa några amerikanska kvinnor som lyckats förändra sina liv. De har gått från extrem övervikt till att helt byta livsstil och komma i toppform. En av kvinnorna driver nu ett framgångsrikt gym, en annan är professionell burleskdansös och pinuppa. I nya dokumentärserien Kvinnors hemliga liv får vi följa med på en resa bakom kulisserna i några ovanliga amerikanska kvinnors liv. De är alla olika, men en sak har de gemensamt: de tänjer på gränserna för vad som är accepterat i vårt moderna samhälle och har alla en stark historia att berätta. Sandra Wimark presenterar programmet som är producerat i USA.

 • Avsnitt 2

  18 okt 2010

  I andra avsnittet av Kvinnors hemliga liv möter vi fyra par som hittat kärleken på oväntat håll och får slåss mot fördomar från både nära och kära och folk på stan. Dorothy hittade kärleken i en man som klär sig som Peter Pan. Kari blev kär i sin kusin Kyle. Jeremy föll pladask för kortväxta Christianne och idag har de en liten dotter tillsammans – mot alla odds då graviditeten innebar stora risker. Cyndi förälskade sig i Michael som tidigare var kvinna.

 • Avsnitt 3

  25 okt 2010

  Vid arton års ålder krossades Carolyn Jessops karriärdrömmar då hon tvingades gifta sig med en man som var 32 år äldre än hon själv och som redan hade tre fruar. Själv ville hon studera till läkare, men hon hade inget val. I sekten där hon växte upp var den oskrivna regeln ”lyd eller få halsen avskuren”. Hon lyckades senare fly med sina åtta barn och har skrivit en självbiografi om livet i den ökända polygamisekten i Eldorado, Texas. Warren Jeffs, självutnämnd profet och ledare för polygamistsekten Fundamentalistiska Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga (FLDS) styrde sekten med järnhand. Han bestämde vem som skulle gifta sig med vem och inte sällan blev unga flickor bortgifta med äldre män eller släktingar. I tredje avsnittet av Kvinnors hemliga liv träffar vi avhopparen Carolyn Jessop, som flydde efter att ett av hennes åtta barn drabbats av cancer och hennes man, som nu hade 54 barn, ville låta barnet dö. Dessutom får vi möta Flora Jessop som flydde sekten som tonåring och är en av sektens främsta kritiker och fiende. Flora går ingenstans utan sin revolver och har gjort det till sin livsuppgift att lösa gåtan med sektens stora gravfält för bebisar. Hör Carolyn och Flora berätta om livet i sekten, övergreppen och de hårda förhållanden de tvingades leva i. Warren Jeffs avtjänar nu ett långt fängelsestraff för medhjälp till våldtäkt mot barn, men sekten lever vidare.

 • Avsnitt 4

  1 nov 2010

  – I had fun causing other people harm. De är inblandade i rån, narkotikaaffärer, misshandel, mord och skottlossningar. I fjärde avsnittet av Kvinnors hemliga liv får vi träffa fyra gangsterkvinnor som berättar om livet som gängmedlem. Ett liv som sliter hårt på dem och varje dag kan vara deras sista. Att ta sig ur gänget brukar vara lika med döden. Cassandra, som trots allt lyckats ta sig ur gänget, såg sin egen far skjutas till döds i en ”drive by”. I USA finns ”Crips” och ”Bloods”, två ökända rivaliserande gäng som känns igen på färgen medlemmarna har på sig: blått eller rött. Har du fel färg på dig kan det innebära döden. År 2007 dödades 450 personer i gängkrig i USA. Det är den lägsta siffran på tio år. För att bli medlem i ett gäng krävs ofta en invigningsritual. Som kvinna finns två alternativ: ”jumped in” eller ”sexed in”. Jumped in innebär att få rejält med stryk av gängmedlemmarna, sexed in innebär att ligga med flera av gängets ledare. I USA finns 30 000 gäng, och 50 000 av deras medlemmar är kvinnor. Vi möter fyra av dem: Cassandra som växte upp med gänget och tog sig ur för sina barns skull. Rozie som är aktiv medlem i Crips sedan tidiga tonåren. Red, som är med i Bloods, har fått amputera armen efter en bilolycka och sitter i fängelse för att ha sålt narkotika till en polis. Denise som lagts in på rehab och har lyckats lämna gänget och satt sig i skolbänken.

 • Avsnitt 5

  8 nov 2010

  I femte avsnittet av Kvinnors hemliga liv får vi träffa fyra framgångsrika muskelberg som alla är kvinnor. En är 54 år och bevisar att ålder inte är ett hinder för att bygga muskler. En annan kvinna har gått från tjockis till muskelknutte. En tredje låter sina manliga fans betala för intima brottnings-matcher med henne. Den fjärde äter tolv ägg till frukost, jobbar som kiropraktor och har ett alter ego ”Dr Sexy”, och visar upp sig i minimala outfits på nätet. Livet som kvinnlig kroppsbyggare är en heltidssyssla och inte helt accepterat. Joan Lopez, 54 år, är mästarinna i bodybuilding, trebarnsmamma och gift sedan 30 år. Hennes make är inte alltför förtjust i hennes stenhårda kropp, men ändå oerhört stolt när hon kammar hem medalj efter medalj. Dr Dena Westerfield är kiropraktor och lägger all sin lediga tid på träning. Hon lever ensam med sin hund, har svårt att träffa en man och visar upp sin kropp på nätet. Emery Miller bestämde sig tillsammans med sin make Patrick att få bort alla bilringar och hälsoproblem och komma i form. Det blev en helt ny livsstil och träningen blev beroendeframkallande. Idag är båda urstarka kroppsbyggare. Dessutom träffar vi Lauren Powers, excentrisk amazonkvinna med väldigt mörk röst, före detta brandman och som nu tjänar storkovan på sin muskliga kropp. Män betalar stora pengar för att låta sig brottas omkull av henne.

 • Avsnitt 6

  15 nov 2010

  I sjätte avsnittet av Kvinnors hemliga liv träffar vi fyra helt olika kvinnor med samma berättelse: deras söner har mördat. Hör mammorna berätta om den chock, smärta och sorg de fått genomlida. Alla har olika sätt att hantera det ofattbara. En av mammorna är övertygad om sin sons oskuld och har vigt sitt liv åt att rentvå honom. – Han skulle aldrig låta mig förödmjuka mig själv genom att prata med 25 miljoner människor om hans oskuld om han vore skyldig. Jason, som lärde sig använda vapen i flottan, mördade sin hustrus Aprils exman mitt på ljusa dagen på en parkering. Jason kunde inte leva med att exmannen skulle få umgås med sina barn, då April berättat att han behandlat henne och barnen illa. Jason sitter i fängelse på livstid för mord. Nu berättar hans mor Carol Kent om händelsen och hur hon hanterar den kris hon tvingats genomlida. Kimberly Snodgrass son greps i en lugn villaförort för mord. Han brukade ofta hamna i bråk i skolan men hans mamma försvarar honom och har satt sin karriär åt sidan för att få honom fri. – Han är ingen mördare, säger hon. Mary Clarks son Nathan växte upp utan pappa och började använda droger. Efter sin militärtjänstgöring verkade det som att han äntligen fått ordning på sitt liv. Han led dock av paranoid schizofreni och mådde mycket dåligt. En kväll gick han in på en nattklubb där favoritbandet spelade och började skjuta vilt omkring sig tills han själv sköts till döds. Cassondre Smith är mamma till Tristan som drömde om att bli rappare och köpte sig ett vapen. Under ett bråk kände han sig tvungen att skjuta och dödade en man. Nu väntar ett långt fängelsestraff.

 • Avsnitt 7

  22 nov 2010

  David blev svårt misshandlad av sin fru, sjuksköterskan Ruth, i årtionden. Det hela kulminerade med att Ruth under ett stort bråk knivhögg David. När polisen stormade in drog de sina vapen mot David och han fick följa med dem in till stationen. Båda hamnade på sjukhus. Han åtalades. Inte hon. För vem tror en man som säger att han misshandlats av sin fru? Vad händer när det är kvinnan som misshandlar mannen? I Kvinnors hemliga liv konstateras att mönstren är desamma oavsett vem som slår: kontrollbehov, alkohol, droger. Det som skiljer är att rättsväsendet förbisett att även män kan vara offer för våld i hemmet. Kan en stor och stark man verkligen få stryk av en kvinna? Vi får ta del av historier där männen misshandlats svårt av sina fruar. De har utsatts för tortyr under årtionden, knivhuggits och hotats. Ändå har de stannat kvar. – Se vem som tror dig, ska en av fruarna ha sagt till sin man Vi möter paret Ruth och David. Ruth jobbade som sjuksköterska och föraktade sin man för att det var hon som fick försörja familjen. Hon knuffade, sparkade och knivskar sin man som var övertygad om att hon skulle slå ihjäl honom. När polisen en dag ryckte ut till familjen drog de sina vapen mot David. Nu har Davids fall och engagemang gjort att lagen skrivits om i Kalifornien. Vi får också höra Veronicas och Roberts historia. De hade ett minst sagt stormigt förhållande med droger och alkohol inblandat. Robert sökte hjälp och fick ordning på sitt humör, men Veronica fortsatte slå och började förakta sin man för att han inte slog tillbaka. Hon högg brutalt en sax i hans bröst och tyckte att han var en riktig mes. Jerry blev svårt misshandlad under många år av sin fru Hassania. Han var rädd att ingen skulle tro honom och att han skulle förlora jobbet om han berättade. Hans chef var nämligen nära vän med Hassania. Varje gång hon slog honom bad hon om förlåtelse, köpte presenter åt honom och skyllde på alkoholen. Till slut fick Jerry nog och ansökte om skilsmässa och besöksförbud och Hassania togs om hand av polis. När hon tillfälligt släpptes mot borgen, letade hon upp Jerry på hans arbetsplats och högg honom i ryggen med en kniv. I efterhand fick han veta att hon har en tvillingbror som sitter i fängelse för mord i Marocko.

 • Avsnitt 8

  29 nov 2010

  I åttonde avsnittet av Kvinnors hemliga liv får vi träffa par med en annorlunda hobby. På ytan är de som vilka medelklasspar som helst. De bor i propra villaområden, de har barn, barnbarn och vanliga jobb, men bakom stängda dörrar bjuds det in till sexfester långt inpå småtimmarna. Ett av paren lägger ut madrasser i sitt eget vardagsrum och bjuder in 30 andra par, men är samtidigt rädda för att grannarna ska komma på dem. Ett annat par driver ett företag som arrangerar träffar för likasinnade. I nya dokumentärserien Kvinnors hemliga liv får vi följa med på en resa bakom kulisserna i några ovanliga amerikanska kvinnors liv. Möt annorlunda kvinnor som tänjer gränser, provocerar eller inspirerar. I varje avsnitt följer vi ett nytt tema: vi möter bland annat sektavhoppare, gangstertjejer, groupies, amazonkvinnor, swingers och kvinnor som misshandlar män. De är alla olika, men en sak har de gemensamt: de tänjer på gränserna för vad som är accepterat i vårt moderna samhälle och har alla en stark historia att berätta. Sandra Wimark presenterar programmet som är producerat i USA.

 • Avsnitt 9

  6 dec 2010

  I nionde avsnittet av Kvinnors hemliga liv får vi träffa kvinnorna bakom porren. Vi möter kvinnliga skådespelare, producenter, agenter och regissörer. Hör dem berätta om sina karriärval, pengarna och vad som driver dem och hur deras barn blir bemötta i skolan. Savanna Samson är prisbelönad porrstjärna och mamma. Följ med henne och hennes kollegor in bakom kulisserna i Hollywoods porrfilmsindustri. - I do the porn thing because I love it, säger hon. I nya dokumentärserien Kvinnors hemliga liv får vi följa med på en resa bakom kulisserna i några ovanliga amerikanska kvinnors liv. Möt annorlunda kvinnor som tänjer gränser, provocerar eller inspirerar. I varje avsnitt följer vi ett nytt tema: vi möter bland annat sektavhoppare, gangstertjejer, groupies, amazonkvinnor, swingers och kvinnor som misshandlar män. De är alla olika, men en sak har de gemensamt: de tänjer på gränserna för vad som är accepterat i vårt moderna samhälle och har alla en stark historia att berätta. Sandra Wimark presenterar programmet som är producerat i USA.

 • Avsnitt 10

  13 dec 2010

  I sista avsnittet av Kvinnors hemliga liv får vi träffa flera generationers groupies. Dessa kvinnor nöjer sig inte med musiken. De vill vara nära sina idoler och festa backstage. Möt rock’n’roll-kvinnorna som har festat med Rolling Stones, Billy Idol, Van Halen, Beatles, Mötley Crüe och Marilyn Manson. En som berättar är drottningen av alla groupies, Pamela Des Barres, som gjort sig en karriär på sina vilda år. Hon skrev dagbok under hela 1960- och 1970-talen och har senare gett ut sina memoarer – som blev en internationell bästsäljare.