• Avsnitt 1

  21 nov 2017

  Efter att ha anlänt till Nepal besöker Mia Parnevik slumområdet Manohara, ett av Nepals värsta som ligger nära flygplatsen. Här leker barnen i floden bland sopor och ruttnande gris- och hästkadaver. Filip Berg och Robert Aschberg besöker ett av hundratals tegelbruk, en av de vanligaste industrierna där barn utför tungt kroppsarbete. Renata Chlumska besöker en by i bergen som nästan helt raserades i jordbävningen 2015, där människorna lever i extrem fattigdom. Filip spelar också in en sketch med en ung kille som drömmer om att bli skådespelare. Avsnitt 1 av 4.

 • Avsnitt 2

  28 nov 2017

  Den här veckan besöker skådespelaren Filip Berg en barnby där alla barnen har funktionshinder, små drömmare som hade saknat framtid utan SOS Barnbyar. Filip försöker dölja tårarna när han möter en pojke som sjunger Red Hot Chilipeppers för honom.

 • Avsnitt 3

  5 dec 2017

  I den här veckans avsnitt av En resa för livet besöker Sanna Lundell och Robert Aschberg ett fängelse på 20 kvadratmeter i en liten by, där sex kvinnor är inlåsta med barn. Penny Parnevik och Filip Berg möter tre syskon som abrupt hamnade på gatan från ett lyckligt hem när deras föräldrar dog. Nu delar de på ett litet rum och får stöd av SOS Barnbyar för att freda flickorna från sexindustrins rovdjur. Mia Parnevik och Aschberg besöker också ett evakueringshem där gatubarnen hamnar när de har blivit hittade på gatan, många av dem svårt traumatiserade. Avsnitt 3 av 4.

 • Avsnitt 4

  12 dec 2017

  Det måste finnas hopp och glädje också! I sista avsnittet av En resa för livet arrangerar Mia Parnevik en stor fest för "mammorna" i barnbyn, som har offrat allt för barnen. Filip Berg besöker en folkgrupp som står lägst i rang i Nepal. Där finansierar SOS Barnbyar ett dagis, som gör det möjligt för kvinnorna att gå i skolan och skaffa sig en gen inkomstkälla. Robert Aschberg och Renata Chlumska besöker en by där alla hus utom ett rasade vid jordbävningen 2015. Nu bygger SOS Barnbyar hundratals hus åt de hemlösa familjerna i byn. Avsnitt 4 av 4.