Chevaleresk

I Chevaleresk välkomnar Måns Zelmerlöw tittarna hem till sig för att diskutera sånt som kan göra livet härligt att leva. Stil, mat, dryck, idrott, prylar, ja vad som helst som Måns och hans vapendragare Alexander Wiberg är intresserade av. Dessutom får de besök av spännande gäster i varje avsnitt, som hockeyhjälten Peter Forsberg eller Pär Lernström, vilka är med och resonerar och diskuterar kring saker som sätter guldkant på tillvaron.
 • Spela Säsong 1 - Avsnitt 1
 • Chevaleresk
  23:00

  Avsnitt 1

  31 okt 2016

  I avsnittet "Stilsynderna" diskuterar värden Måns Zelmerlöw och experten Alexander Wiberg stilsynder och vilka plagg som skall ingå i en basgarderob. Wiberg argumenterar för att allt svart skall ersättas med mörkblått. Duon besöker en butik för att hitta lämpliga basplagg till Måns då Wiberg har som mål att rekonstruera Måns ganska trötta garderob. Kvällens avsnitt gästas också av den stilmedvetna programledaren Pär Lernström och i en paneldiskussion pratas det om alla de stilminor man kan begå när man klär upp sig. Wiberg sätts på prov av vår alternativa hipster på stan och kocken Carl avrundar kvällens avsnitt med att bjuda på fisk och ett glas rött. Avsnitt 1 av 8.

 • Avsnitt 2

  7 nov 2016

  I avsnittet "Whisky & Öl" befinner sig Måns och Wiberg ute på Måns sommarställe där Måns får lära sig att Wiberg faktiskt är något av en whiskyexpert. Måns blir undervisad i vilka regler som gäller vid en whiskyprovning och Wiberg ställs inför ett blindtest och även en klurig fråga från vår hipster. Kvällens avsnitt gästas av bryggmästaren Johan Spendrup som demonstrerar hur man brygger sin egen öl och bjuder på intressanta fakta om drycken. I kvällens reportage besöker Wiberg ett destilleri och får äran att göra sitt egna chevalereska fat. Avsnittet avslutas med en grillmiddag i äkta skärgårdsmiljö, komponerad av kocken Carl och en grillmästare. Avsnitt 2 av 8.

 • Avsnitt 3

  14 nov 2016

  I avsnittet Moderna Mannen befinner sig Måns och Wiberg i en barbershop där det diskuteras vad en man kan göra för att uppnå ett välpolerat yttre. Måns blir undervisad i hur skägget ska vårdas och Wiberg argumenterar vilka produkter som skall bytas ut i Måns ganska hopplösa badrumsskåp. Duon besöker sedan en klädbutik för att inskaffa den perfekta made-to-measure-kostymen och tillbaka hemma hos Måns gästas avsnittet av den välvårdade skådespelare Simon J Berger som pratar om hur en modern gentleman bör agera. Wiberg sätts på prov av vår alternativa hipster på stan och kocken Carl frestar med skaldjur och vitt vin. Avsnitt 3 av 8.

 • Avsnitt 4

  21 nov 2016

  I avsnittet Gentlemannasporter diskuterar värden Måns Zelmerlöw och experten Alexander Wiberg huruvida fenomenet gentlemannasport finns kvar. Måns får lära sig att man ska eftersträva graciösa rörelser i alla idrotter och Wiberg argumenterar för att man på spelarenan ska se både stilren och oansträngd ut. Duon möts i en padelmatch och hemma hos Måns gästas kvällens avsnitt av den legendariske hockeyspelaren Peter Forsberg, där det pratas om de största idrottsgentlemännen genom tiderna. Wiberg får sen stå till svars inför vår alternativa hipster och kocken Carl bjuder på en kaloririk måltid med smakfullt vin. Avsnitt 4 av 8.

 • Avsnitt 5

  28 nov 2016

  I avsnittet Spel & Dobbel behandlar värden Måns Zelmerlöw och experten Alexander Wiberg hela spelspektrat: hasardspel, brädspel och tv- och dataspel. Wiberg kanske har fastnat lite väl mycket i dåtidens typ av spel vilket den alternative hipstern inte uppskattar. Duon besöker en galoppbana och båda stöter på lite olika typer av problem när de väl ska rida! Kvällens avsnitt gästas av skådespelaren Dragomir ”Gago” Mrsic som berättar om sin relation till spel. Han ruskar lite på ögonbrynen när Wiberg presenterar innehållet i inte bara en utan två topplistor för kvällen som kanske inte är helt tidsenliga. Kocken Carl bjuder på en schysst macka med en kall öl. Avsnitt 5 av 8.

 • Avsnitt 6

  5 dec 2016

  I avsnittet ”tassel loafers” diskuterar värden Måns Zelmerlöw och experten Alexander Wiberg skorna som gör dig redo för alla tillfällen. Måns får lära sig att man egentligen bara behöver fem par skor i sin garderob och Wiberg argumenterar för de tre heliga s:en: skoblock, skoputs och skohorn. Wiberg besöker en av sina favoritskobutiker där han insisterar på en cigarr och hemma hos Måns gästas kvällens avsnitt av modeskaparen Lars Wallin. Lars och Wiberg är samstämmiga gällande vikten av kvalitet men de har lite olika uppfattning om tassel loaferns förträfflighet. Lars får även gissa vilka skor som är Måns och vilka skor som är Wibergs. Alexander får sedan stå till svars inför vår alternativa hipster och kocken Carl bjuder på en fläskig pasta med rött vin. Avsnitt 6 av 8.

 • Avsnitt 7

  12 dec 2016

  I avsnittet Klockor befinner sig Måns och Wiberg än en gång ute på landet där Måns får lära sig att klockan är ett ytterst gediget hantverk som ligger Wiberg mycket varmt om hjärtat. Wiberg argumenterar för att funktion aldrig får gå före affektion och när han besöker en urmakare hoppas han få möjligheten att tillverka sin egen sobra klocka i mörkblått, benvitt, brunt och självklart guld. Kvällens avsnitt gästas av klocksamlaren och TV-profilen Steffo Törnqvist som stolt visar upp sin dyrbara och eleganta klocksamling, vilken till och med imponerar på Wiberg. Vår alternative hipster på stan sätter Wiberg på prov med en klurig fråga och kocken Carl bjuder på en klockren måltid bestående av skaldjur och champagne. Avsnitt 7 av 8.

 • Avsnitt 8

  19 dec 2016

  I säsongsavslutningen av Chevaleresk befinner sig Måns och Wiberg på Husby Säteri för att jaga. Wiberg får friska upp sin vapenhantering innan duon beger sig ut på högviltsjakt tillsammans med Husbys jaktguide Victor. Men har verkligen Måns vad som krävs för att fälla skogens konung när det verkligen gäller? Tillbaka på slottet presenterar Wiberg sin topplista där han pekar ut de fem viktigaste attributen som en flärdfull jägare bör tänka på. Vår alternativa hipster på stan sätter sedan Wiberg på prov och avslutningsvis belyser Måns ljusglimtar från säsongens alla avsnitt och det konstateras att duon faktiskt är lite av en “match made in heaven” trots deras många olikheter. Framåt skymningen serverar kocken Carl en äkta slottsmåltid med det vilda temat och trion höjer sina vinglas i en slutlig skål och tack för den här säsongen. Avsnitt 8 av 8.