• Avsnitt 4

  14 feb 2020

  Hitler går till angrepp i öst. När Hitler förklarade sina intentioner att invadera Ryssland möttes han av en skräckslagen tystnad av sina generaler. Sovjetunionen var ett omfattande område med oändliga resurser. Hitlers plan var beroende av ett snabbt och avgörande knockout slag. Att bli indragna i ett utdraget krig skulle med säkerhet resultera i en förlust. Hitler var övertygad över att hans styrkor skulle klara det. Hittills hade ingen besegrat dem. Del 4:13.

  25 dagar kvar

 • Avsnitt 3

  7 feb 2020

  Storbritannien håller stånd. I juli 1940 stod Storbritannien ensam mot nazisterna och Hitler var övertygad om att de inom loppet av några dagar skulle anhålla om fred. Detta avsnitt visar hur nära Storbritannien var ett nederlag då dess utmattade flygvapen kämpade desperat mot det tyska flygvapnet. Tack vare kritiska misstag som begicks av Hermann Goering lyckades Storbritannien omgruppera. Med hjälp av briljanta kodknäckare och specialtränade spioner påbörjade Storbritannien, i samarbete med motståndsrörelser i de ockuperade territorierna, sitt motangrepp. Del 3:13.

  18 dagar kvar

 • Avsnitt 2

  31 jan 2020

  Blixtkrig. Andra avsnittet visar hur nazisterna utvecklade en ny skrämmande militär taktik s.k. blixtkrig, och hur det tog Polen, Storbritannien och Frankrike med överraskning. Vi får se närmare på Polens fall och hur Hitler därefter besegrade Frankrike på bara några veckor, en bedrift som hade gäckat Tyskland under hela första världskriget. Del 2:13.

  11 dagar kvar

 • Avsnitt 1

  24 jan 2020

  Den tilltagande stormen. Första avsnittet i denna dokumentär börjar med en stor paradox. Hur kunde uppgörelsen efter första världskriget leda till en desto större konflikt bara några år senare? Detta första avsnitt redogör för hur den stora depressionen försvagade västvärldens demokratier och dess vilja att stå upp mot ett nytt politiskt fenomen - uppkomsten av militära demokratier i Tyskland, Italien, Japan och Spanien. Resultatet blev att stormakterna ignorerade alla varningssignaler och tillät män som Mussolini och Hitler att föra världen mot en katastrof. Del 1:13.

  4 dagar kvar