Vi har flyttat till Viafree!

På Viafree hittar du serier från TV3, TV6, TV8, TV10, MTV, Comedy Central samt exklusiva Viafree-program.

Titta nu!

Gilla ännu mer!

Vill du ha nyheter från dina favoritprogram, se extramaterial och vara delaktig i dialogen? Följ TV3 i sociala medier!

Vi har flyttat hit
Spela avsnitt 1

Kniven mot strupen

Kniven mot strupen

I Kniven mot strupen tar stjärnkocken Alexander Nilson sig an utmaningen att rädda krogar som står på ruinens brant. Alexanders metod är att med en liten del hård kritik och en stor del kärleksfullt engagemang försöka bygga upp krögarnas självförtroende igen. Alexander utnyttjar sin egen erfarenhet från bland andra Gondolen, Nils Emil och New York-krogen Akvavit för att hjälpa kriskrogarna att identifiera och komma till rätta med sina problem.

43:00
Säsong 6 - Avsnitt 1
43:00

En del krögare är motvilliga. Andra är okunniga. Men Karlstadskrögaren i säsongspremiären av Kniven mot strupen är den absolut mest envisa som Alexander Nilson har stött på i sin karriär. På franska krogen Royal Bleu är ingenting fel enligt ägaren Moshen. Ändå har han inga gäster. Ändå har han fått börja sälja pizza. Ändå är köket en sanitär olägenhet. Och när gästerna tycker att de aldrig ätit något äckligare börjar det slå gnistor mellan Alexander och Moshen.


Publicerad 31 mars 2015
Avsnitt 1
31 mar 2015
En del krögare är motvilliga. Andra är okunniga. Men Karlstadskrögaren i säsongspremiären av Kniven mot strupen är den absolut mest envisa som Alexander Nilson har stött på i sin karriär. På franska krogen Royal Bleu är ingenting fel enligt ägaren Moshen. Ändå har han inga gäster. Ändå har han fått börja sälja pizza. Ändå är köket en sanitär olägenhet. Och när gästerna tycker att de aldrig ätit något äckligare börjar det slå gnistor mellan Alexander och Moshen.
43:00
Säsong 6 - Avsnitt 2
43:00

I Norrköping ligger socialt utmanade stadsdelen Hageby. Där ligger restaurang La Luna, en krog och pizzeria som enligt ägaren Rasha ansågs som "lite farlig" när hon tog över den. Alexander Nilson ser sin karriärs största sisyfossten framför sig när han anländer till Hageby. Han konstaterar snabbt att kundunderlaget för en seriös restaurang i Hageby verkar vara nästan obefintligt. Dessutom är han skeptisk till om det är möjligt att locka kunder från andra bostadsområden till den skamfilade stadsdelen. Om det ens ska vara möjligt måste La Luna höja kvaliteten på sin mat avsevärt. Men Alexander har inte hjärta att säga nej till stackars Rasha som är på gränsen att förlora sitt livsverk.


Publicerad 7 apr. 2015
Avsnitt 2
7 apr 2015
I Norrköping ligger socialt utmanade stadsdelen Hageby. Där ligger restaurang La Luna, en krog och pizzeria som enligt ägaren Rasha ansågs som "lite farlig" när hon tog över den. Alexander Nilson ser sin karriärs största sisyfossten framför sig när han anländer till Hageby. Han konstaterar snabbt att kundunderlaget för en seriös restaurang i Hageby verkar vara nästan obefintligt. Dessutom är han skeptisk till om det är möjligt att locka kunder från andra bostadsområden till den skamfilade stadsdelen. Om det ens ska vara möjligt måste La Luna höja kvaliteten på sin mat avsevärt. Men Alexander har inte hjärta att säga nej till stackars Rasha som är på gränsen att förlora sitt livsverk.
43:00
Säsong 6 - Avsnitt 3
43:00

I en gammal banklokal i Mölndal ligger Kolgrill kök & bar. Men trots den pampiga miljön finns varken doft av välstånd eller pengar kvar i verksamheten. Med hela 68 rätter på menyn har krögarna Muzafer och Yusuf skapat inflation i utbudet. Dessutom är köket en sanitär olägenhet och grannen är förbannad på oljudet från krogen. För att rädda verksamheten vill Alexander Nilson skapa ett tyskt bierhaus, där vi åter kan se fryntliga punschbaronmagar guppa i takt med ölens kluckande.


Publicerad 14 apr. 2015
Avsnitt 3
14 apr 2015
I en gammal banklokal i Mölndal ligger Kolgrill kök & bar. Men trots den pampiga miljön finns varken doft av välstånd eller pengar kvar i verksamheten. Med hela 68 rätter på menyn har krögarna Muzafer och Yusuf skapat inflation i utbudet. Dessutom är köket en sanitär olägenhet och grannen är förbannad på oljudet från krogen. För att rädda verksamheten vill Alexander Nilson skapa ett tyskt bierhaus, där vi åter kan se fryntliga punschbaronmagar guppa i takt med ölens kluckande.
43:00
Säsong 6 - Avsnitt 4
43:00

På Möllevångstorget i Malmö ligger en vissen liten vegetarisk krog som heter Balthazar. Utan tidigare restaurangerfarenhet startade krögaren Houman sitt avancerade ekologiska kök. Problemet vara att ingen ville äta hans intetsägande mat och konkursen var ett faktum. Då flyttade hans syster Zohreh hit från Iran och köpte konkursboet. Men även den nya ägaren saknade krogkompetens och raset bara fortsatte för restaurang Balthazar. När Alexander Nilson anländer är syskonparet skuldsatt upp över öronen och en andra konkurs väntar runt hörnet. Alexander tar fram sina grönaste fingrar för att få Balthazar att blomma.


Publicerad 21 apr. 2015
Avsnitt 4
21 apr 2015
På Möllevångstorget i Malmö ligger en vissen liten vegetarisk krog som heter Balthazar. Utan tidigare restaurangerfarenhet startade krögaren Houman sitt avancerade ekologiska kök. Problemet vara att ingen ville äta hans intetsägande mat och konkursen var ett faktum. Då flyttade hans syster Zohreh hit från Iran och köpte konkursboet. Men även den nya ägaren saknade krogkompetens och raset bara fortsatte för restaurang Balthazar. När Alexander Nilson anländer är syskonparet skuldsatt upp över öronen och en andra konkurs väntar runt hörnet. Alexander tar fram sina grönaste fingrar för att få Balthazar att blomma.
43:00
Säsong 6 - Avsnitt 5
43:00

Efter att ha kört tunnelbana i 19 år följde Rajinder sin dröm och öppnade indiska restaurangen Rajdoot på Södermalm. När Rajinder var liten förlorade hans pappa alla sina besparingar på en krogsatsning i Stockholm och nu vill Rajinder återupprätta sin pappas dröm. Men istället är han på god väg att upprepa sin pappas tragedi. När Alexander Nilson anländer möts han av en skitig, kaotisk restaurang med ointressant mat där gästerna lyser med sin frånvaro. Rajdoot ligger i en del av Stockholm som vimlar av indiska krogar och det blir en tuff utmaning att hjälpa Rajinders krog att bli en ny favorit på Södermalm.


Publicerad 28 apr. 2015
Avsnitt 5
28 apr 2015
Efter att ha kört tunnelbana i 19 år följde Rajinder sin dröm och öppnade indiska restaurangen Rajdoot på Södermalm. När Rajinder var liten förlorade hans pappa alla sina besparingar på en krogsatsning i Stockholm och nu vill Rajinder återupprätta sin pappas dröm. Men istället är han på god väg att upprepa sin pappas tragedi. När Alexander Nilson anländer möts han av en skitig, kaotisk restaurang med ointressant mat där gästerna lyser med sin frånvaro. Rajdoot ligger i en del av Stockholm som vimlar av indiska krogar och det blir en tuff utmaning att hjälpa Rajinders krog att bli en ny favorit på Södermalm.
43:00
Säsong 6 - Avsnitt 6
43:00

I exklusiva Limhamn ligger den amerikanska sportbaren som är indragen i krogarnas bottenstrid. Menyn är trots konceptet en medioker mix av svenska klassiker som du kan hitta på valfri vägkrog. Dessutom är krogen svår att hitta eftersom den ligger ovanpå ett varuhus. Matsalen gapar tom och ekonomin blir allt sämre. För USA-fostrade Alexander Nilson är lösningen självklar: klassisk amerikansk sportbar- och steakhousemat serverad med en stor portion amerikansk värme. Krogens elddop blir besöket av Malmöidrottens starke man Percy Nilsson, en expertgäst som verkligen vet hur en sportbar ska smaka.


Publicerad 5 maj 2015
Avsnitt 6
5 maj 2015
I exklusiva Limhamn ligger den amerikanska sportbaren som är indragen i krogarnas bottenstrid. Menyn är trots konceptet en medioker mix av svenska klassiker som du kan hitta på valfri vägkrog. Dessutom är krogen svår att hitta eftersom den ligger ovanpå ett varuhus. Matsalen gapar tom och ekonomin blir allt sämre. För USA-fostrade Alexander Nilson är lösningen självklar: klassisk amerikansk sportbar- och steakhousemat serverad med en stor portion amerikansk värme. Krogens elddop blir besöket av Malmöidrottens starke man Percy Nilsson, en expertgäst som verkligen vet hur en sportbar ska smaka.
43:00
Säsong 6 - Avsnitt 7
43:00

I Malmö ligger kvarterskrogen Peder Hans, som öppnades avkockarna Peder och Hans 1989. Temat var smörrebröd och smörgåstårta. Idag drivs det sedan tre år av äkta paret Johnnie och Angelie som kämpar för att få gästerna att komma dit. Inte blir det lättare när de inte längre serverar smörrebröden som alla skyltar utlovar. Johnnie är dessutom en ovanligt motvillig krögare som efter en tidigare misslyckad krogaffär egentligen ville lämna branschen. Idag spelar han hellre kort med de få gästerna än står i köket. - Jag var ute och blev indragen igen, säger Johnnie.


Publicerad 12 maj 2015
Avsnitt 7
12 maj 2015
I Malmö ligger kvarterskrogen Peder Hans, som öppnades avkockarna Peder och Hans 1989. Temat var smörrebröd och smörgåstårta. Idag drivs det sedan tre år av äkta paret Johnnie och Angelie som kämpar för att få gästerna att komma dit. Inte blir det lättare när de inte längre serverar smörrebröden som alla skyltar utlovar. Johnnie är dessutom en ovanligt motvillig krögare som efter en tidigare misslyckad krogaffär egentligen ville lämna branschen. Idag spelar han hellre kort med de få gästerna än står i köket. - Jag var ute och blev indragen igen, säger Johnnie.
43:00
Säsong 6 - Avsnitt 8
43:00

I Trelleborg hittar vi Mikael, en restaurangkonsult som trots sitt yrke har kört helt vilse med sin egen krog som heter Runt Hörnet. Tack och lov får han nu hjälp av TV3s egen superkonsult Alexander Nilson. Men när Alexander kommer till Trelleborg möter han en stolt krögare som har svårt att se några fel hos sig själv. Felen ligger alltid hos andra trots att det är Mikael som är ytterst ansvarig för verksamheten. Det blir en viljornas kamp för att få Mikael att rycka upp sig och ta det kaptensansvar han måste ta för att styra skutan mot trygga vatten.


Publicerad 19 maj 2015
Avsnitt 8
19 maj 2015
I Trelleborg hittar vi Mikael, en restaurangkonsult som trots sitt yrke har kört helt vilse med sin egen krog som heter Runt Hörnet. Tack och lov får han nu hjälp av TV3s egen superkonsult Alexander Nilson. Men när Alexander kommer till Trelleborg möter han en stolt krögare som har svårt att se några fel hos sig själv. Felen ligger alltid hos andra trots att det är Mikael som är ytterst ansvarig för verksamheten. Det blir en viljornas kamp för att få Mikael att rycka upp sig och ta det kaptensansvar han måste ta för att styra skutan mot trygga vatten.
43:00
Säsong 6 - Avsnitt 9
43:00

I en gammal tågstation i Storuman ligger Restaurang 3an. Krogen ägs av gamle Robinsonprofilen Erold Westman, men drivs av hans kompis Ariski. Problemet är att ingen som har med krogen att göra har en aning om hur man lagar mat. De har inte ens en aning om innehållet i sina halvtaskiga halvfabrikat. Alexander Nilson får panik när han inser att han bara har fem dagar på sig att lära Ariski och hans gäng att laga mat från grunden.


Publicerad 26 maj 2015
Avsnitt 9
26 maj 2015
I en gammal tågstation i Storuman ligger Restaurang 3an. Krogen ägs av gamle Robinsonprofilen Erold Westman, men drivs av hans kompis Ariski. Problemet är att ingen som har med krogen att göra har en aning om hur man lagar mat. De har inte ens en aning om innehållet i sina halvtaskiga halvfabrikat. Alexander Nilson får panik när han inser att han bara har fem dagar på sig att lära Ariski och hans gäng att laga mat från grunden.
43:00
Säsong 6 - Avsnitt 10
43:00

I Örnsköldsvik finns en charmig italiensk restaurang som heter Gastronomia Italiana. Tyvärr har inte Öviksborna insett vad de missar. Ägaren Nevia lägger ner hela sitt hjärta och sitt italienska arv i maten, men hennes gäster vill hellre ha pizza eller bearnaise. Och maten är riktigt bra enligt Alexander Nilson, men Nevia är på tok för dåligt organiserad, hon slösar med sina pengar och hon är dålig på att marknadsföra sig. I säsongsavslutningen av Kniven mot strupen får vi se en restauranglektion på hög nivå, som handlar mer om det dagliga hantverket än de stora förändringarna.


Publicerad 2 juni 2015
Avsnitt 10
2 jun 2015
I Örnsköldsvik finns en charmig italiensk restaurang som heter Gastronomia Italiana. Tyvärr har inte Öviksborna insett vad de missar. Ägaren Nevia lägger ner hela sitt hjärta och sitt italienska arv i maten, men hennes gäster vill hellre ha pizza eller bearnaise. Och maten är riktigt bra enligt Alexander Nilson, men Nevia är på tok för dåligt organiserad, hon slösar med sina pengar och hon är dålig på att marknadsföra sig. I säsongsavslutningen av Kniven mot strupen får vi se en restauranglektion på hög nivå, som handlar mer om det dagliga hantverket än de stora förändringarna.