Frågor och svar

Vad behöver jag för att kunna se Viafree?
Viafree stöds av de flesta webbläsarna, dock inte Internet Explorer på Windows 7 vilket beror på att Microsoft inte längre har support för denna version. Vi rekommenderar en internetuppkoppling på minst 2 Mbit/sekund. Du kan testa din hastighet på www.bredbandskollen.se

Kostar det något att titta på Viafree?
Nej. Viafree är en annonsfinansierad tjänst och gratis för dig som tittar, därför kan du inte se program om du har en ad blocker.

Vilka program från TV3, TV6, TV8 och TV10 lägger ni ut på Viafree?
Vi lägger ut alla egenproducerade program på och vissa av våra livesändningar och utländska serier. Allt handlar om vilka rättigheter som följer med när vi köper program.

Hur länge ligger programmen kvar på Viafree?
Våra egna program ligger i allmänhet kvar under en obegränsad tid medan de flesta av våra inköpta serier bara går att se under en bestämd tid. Hur lång tiden är beror på vilka rättigheter som följer med när programmet köps in. När ett program börjar närma sig sitt sista visningsdatum visas en varningstext i anslutning till avsnittet.

Varför är det 18-årsgräns på vissa program?
Eftersom Viafree lyder under Ofcom regelverk måste vi ha 18-årsgräns för ett fåtal program med ett innehåll som kan anses olämpligt för minderåriga.